...
TRENUTNO13:00 - 14:00RetroTips

Kultura / Galerija

Foto konkurs "Ugledaj, uhvati i ovekoveči svetlost"

28.04.2015.

U okviru obeležavanja Međunarodne godine svetlosti, Nacionalni komitet za obeležavanje MGS otvorio je konkurs za fotografije koje na najlepši, najoriginalniji i najupečatljiviji način dočaravaju svetlosne efekte koji nas okružuju. Konkurs je otvoren do 31. maja.

.

Na fotografijama mogu da budu pojave iz prirode, svakodnevnog života, umetnosti ili fenomeni proizašli iz eksperimenata. Najkreativnije fotografije će biti odabrane putem javnog glasanja na zvaničnoj fejsbuk stranici Međunarodne Godine Svetlosti po principu jedan glas - jedan lajk.

Autori fotografija sa najvećim brojem lajkova će biti nagrađeni interesantnim nagradama i svoje radove će moći da izlože u okviru istoimene izložbe "Ugledaj, uhvati i ovekoveči svetlost" koja će biti održana krajem avgusta u Ustanovi kulture "Parobrod" u Beogradu.

Osim pobedničkih, na izložbi će biti predstavljeno i ostalih 30 fotografija koje su se rangirale redom prema broju osvojenih glasova. Pravo učešća na konkursu imaju svi zainteresovani sa teritorije Republike Srbije.

Prijava na konkurs treba da sadrži ime i prezime autora/autorke, radno mesto, odnosno fakultet, kontakt podatke, fotografiju (do dve) sa nazivom. Uz fotografije treba dostaviti i tekst do pet rečenica koji objašnjava značaj svetlosti u prizoru predstavljenom na fotografiji.

U slučaju da autor želi da fotografija bude štampana za predstojeću izložbu, fotografije moraju biti u elektronskom formatu, minimalne dimenzije do 3000px po dužoj strani, U ostalim slučajevima, fotografije će biti prikazane preko projektora.

Prijave se dostavljaju putem mejla fotokonkurs2015@gmail.com .

Konkurs je otvoren do 31. maja, a rezultati će biti poznati 30. juna.

Izvor: RTV


Možda te još zanima:

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Volonteri prirodi po meri

Mladi istraživači Srbije otvaraju konkurs za nagradu “Volonteri prirodi po meri“. Godišnja nagrada za volontere u zaštiti prirode ima za cilj…

.

Konkurs za najbolje studentske radove

Univerzitet u Beogradu je raspisao Konkurs za najbolji naučno-istraživački i stručni rad studenata u 2023. godini.

.

Konkurs za strip autore

Francuski institut u Srbiji, Grad Pančevo, Agencija KomunikArt i Međunarodni centar za strip i ilustraciju (Angulem, Francuska) pokrenuli su program…

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

.

Javni poziv za umetnike

Studentski kulturni centar Novi Sad raspisuje javni poziv za umetnike za prijavu projekata i umetničkih radova na osnovu Konkursa za finansiranje…

  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo