.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Kultura / Galerija

Foto konkurs "Ugledaj, uhvati i ovekoveči svetlost"

28.04.2015.

U okviru obeležavanja Međunarodne godine svetlosti, Nacionalni komitet za obeležavanje MGS otvorio je konkurs za fotografije koje na najlepši, najoriginalniji i najupečatljiviji način dočaravaju svetlosne efekte koji nas okružuju. Konkurs je otvoren do 31. maja.

.

Na fotografijama mogu da budu pojave iz prirode, svakodnevnog života, umetnosti ili fenomeni proizašli iz eksperimenata. Najkreativnije fotografije će biti odabrane putem javnog glasanja na zvaničnoj fejsbuk stranici Međunarodne Godine Svetlosti po principu jedan glas - jedan lajk.

Autori fotografija sa najvećim brojem lajkova će biti nagrađeni interesantnim nagradama i svoje radove će moći da izlože u okviru istoimene izložbe "Ugledaj, uhvati i ovekoveči svetlost" koja će biti održana krajem avgusta u Ustanovi kulture "Parobrod" u Beogradu.

Osim pobedničkih, na izložbi će biti predstavljeno i ostalih 30 fotografija koje su se rangirale redom prema broju osvojenih glasova. Pravo učešća na konkursu imaju svi zainteresovani sa teritorije Republike Srbije.

Prijava na konkurs treba da sadrži ime i prezime autora/autorke, radno mesto, odnosno fakultet, kontakt podatke, fotografiju (do dve) sa nazivom. Uz fotografije treba dostaviti i tekst do pet rečenica koji objašnjava značaj svetlosti u prizoru predstavljenom na fotografiji.

U slučaju da autor želi da fotografija bude štampana za predstojeću izložbu, fotografije moraju biti u elektronskom formatu, minimalne dimenzije do 3000px po dužoj strani, U ostalim slučajevima, fotografije će biti prikazane preko projektora.

Prijave se dostavljaju putem mejla fotokonkurs2015@gmail.com .

Konkurs je otvoren do 31. maja, a rezultati će biti poznati 30. juna.

Izvor: RTV


.
Galerija Matice srpske u okviru redovnog programa za publiku uvodi nova, posebno osmišljena tematska vođenja kroz stalnu postavku…
.
Kulturni centar Novog Sada raspisao je konkurs za učešće na šestom festivalu NOAfest 2019. Tema ovogodišnjeg festivala je "Mlada…
.
Radionica "Kolektivno ostvarivanje prava autora" biće održana u četvrtak 9. maja od 18 časova u dvorcu Eđšeg. Radionica je namenjena…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?