...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Kultura / Galerija

Foto konkurs "Poezija grada"

02.02.2018.

Povodom obeležavanja Meseca frankofonije 2018, Francuski institut u Novom Sadu raspisao je konkurs i pozvao sve amaterske i profesionalne fotografe da potraže inspiraciju u slavnoj francuskoj školi humanističke fotografije i radovima njenih najčuvenijih predstavnika, poput Anrija Kartije-Bresona i Robera Duanoa, kako bi otkrili magiju sopstvenog grada.

.

Humanistička fotografija, nastala u radničkim i sirotinjskim četvrtima Pariza, svoj procvat je doživela u periodu od 1945. do 1950. godine. Majstori ove fotografije podjednak akcenat stavljaju na okruženje, kao i na samu temu  fotografije.

Njihova dela izgradila su prepoznatljiv dekor i stvorila stil koji se definiše kao "poetski realizam", a karakteristični motivi i teme uključuje šetnje i dokoličarenje po gradskim pločnicima, tipske likove, romantizovanje siromašnih slojeva i potragu za savršenim  trenutkom, odnosno za onim "čudesnim u ljudskom društvu". 

Francuski institut poziva sve zainteresovane da pošalju fotografije inspirisane ovim stilom, a najbolje će biti izložene na zajedničkoj izložbi, kojom će biti priređen omaž ovoj slavnoj francuskoj školi fotografije. Izložba će se održati u martu u Francuskom institutu u Novom Sadu.

Detaljna uputstva za učešće i Pravilnik foto konkursa mogu se preuzeti na ovom linku. Potrebno je popuniti i Formular i poslati ga zajedno sa fotografijom ili fotografijama na admi.ifsns@gmail.com do 28. februara 2018.

Možda te još zanima:

.

Na kraj Limana Žuta kuća

Žuta Kuća na livadi između Limana i Štranda živela je pet godina. 

.

Stvari se stalno vrte u krug

Mogli bismo, gotovo sa sigurnošću, da kažemo da se za jedan veliki festival, poput Exita, proda mnogo više karata nego…

.

Norveška šuma: Važne su pesme

Kada je Murakami objavio knjigu "Norveška Šuma" 2007. godine sigurno nije imao na umu da će njegovo delo, opet inspirisano…

.

Kako su pab kvizovi postali omiljena zabava Novosađana?

Novi Sad je grad u kome je cela priča oko pab kvizova u Srbiji počela, grad odakle je sve krenulo…

.

Grupa novosadskih studenata predstavila STAV

Novosadski studenti oformili su neformalnu grupu mladih ljudi pod nazivom STAV (Studenti protiv autoritarne vlasti) sa ciljem da podignu političku…

.

Atheist Rap slavi 35 godina rada koncertom u Hali 2

Legendardni novosadski bend Atheist Rap obeležiće 6. aprila sledeće godine 35 godina aktivnog sviranja koncertom u Hali 2 Novosadskog sajma. 

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo