...
TRENUTNO15:50 - 16:10Vredi pročitati

Kultura

Galerija Matice srpske s vama kod kuće

27.03.2020.

U okviru kampanje "GMS s vama kod kuće" Galerija Matice srpske priredila je bogat program za ljubitelje umetnosti različitog uzrasta i interesovanja. Na društvenim mrežama Galerije objavljen je materijal koji je dostupan svim zainteresovanim građanima.

.

Jedan od ponuđenih programa je umetnički izazov koji predstavlja igru u kojoj svi zainteresovani mogu da "zadato" umetničko delo oponašaju kod svoje kuće i fotografišu se. Postavljanjem fotografije na lične profile, učestvuju u nagradnoj igri u kojoj fotografija sa najviše "lajkova" dobija poklon iz Muzejske prodavnice Galerije.

Pored toga, u toku je i video vođenje kroz izložbu "Inspirisani Italijom" gde svi zainteresovani mogu da saznaju nešto više o konceptu i izloženim delima putem video-vođenja autorke izložbe Stanislave Jovanović Mindić. Vođenje može da se pogleda na Youtube kanalu GMS.

U toku su i umetničke radionice kod kuće, gde roditelji sa svojom decom mogu da se igraju i uče putem umetničkih radionica. Ove subote najavljena je radionica "Orkestar spreman? Zaplešimo" koja se bavi životom slikara Bogdana Šuputa u Parizu.

Više informacija pronađite na zvaničnoj stranici Galerije Matice srpske www.galerijamaticesrpske.rs.

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati "Moj muž"

Novosadska novinarka Danijela Andulajević za ovu nedelju preporučuje knjigu "Moj muž" makedonske spisateljice Rumene Bužarovske. 

.

Nedeljni vodič od 26. septembra do 2. oktobra

Navikavanje na jesenji period može da bude teško i depresivno, ali tu je gomila zanimljivih događaja koji će vam pomoći…

.

Nedeljni vodič od 19. do 25. septembra

Došlo je vreme da se oprostimo od leta i dočekamo jesen koja nam stiže u petak, 23. septembra. Da lakše…

.

Nedeljni vodič od 12. do 18. septembra

Sredina septembra donosi nam događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja.

.

Gubitak stečenih sloboda - problem celog sveta

Predstojećeg vikenda u Srpskom narodnom pozorištu (SNP) počinje 49. izdanje Internacionalnog festivala alternativnog i novog teatra (Infant). Publika će u…

.

Nedeljni vodič od 5. do 11. septembra

Hladnije septembarsko vreme donosi nam mnogo interesantnih događaja u vidu svirki, festivala, žurki, seminara i projekcija filmova.

  • 15:20 Prava stvar
  • 15:40 O tome se priča
  • 15:50 Vredi pročitati
  • 16:10 Gost O radija
  • 16:20 Pesma dana

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo