...
TRENUTNO19:00 - 19:10Popodne na O radiju

Kultura / Film

Uzalud čekate McFly-a - stiže tek u oktobru!

10.06.2015.

Na danšnji dan ponovo se pojavila viralna sličica na interentu koja prikazuje datum iz filma Back to the Future 2, a koji je navodno Marty McFly izabrao da poseti budućnosti Na novim fotografijama datum se podudara sa 10. junom 2015. godine, i izgleda kao da vremeplov u McFly-jevim kolima pokazuje upravo taj dan.

.

Međutim, svakih nekoliko meseci od sredine 2012. godine na internetu s vremena na vreme kruže razne montaže i podvale vezane za tu scenu. U pitanju su fotografije navodno uslikane tokom gledanja filma, a koje izgledaju kao da se upravo taj datum podudara sa onim iz filma. Koji li je datum onda Marty McFly posetio svojim time-traveling DeLorean automobilom?

Jedan od datuma koji su navođeni je 27. jun 2012, pa zatim 11. jul 2012, neki sežu čak i u 2010. godinu, a onda se pojavio i današnji dan. No, sve ovo lako je identifikovati kao podvalu ukoliko se jednostavno prisetimo broja 30. Naime, originalni film Back to the Future objavljen je 1985, a u tom filmu je Marty McFly putovao 30 godina nazad u vreme i to u 1955. U nastavku filma, odnosno u Back to the Future 2, Marty putuje 30 godina u budućnost, znači iz 1985. u 2015. godinu. Tako da prostom računicom dolazimo do zaključka da se Marty ne "vraća" u 2012, niti 2013, pa čak ni u 2014, već u 2015. Da budemo precizniji, tačan datum je 21. oktobar 2015:

I Chicago Tribune je 2012. godine pisao o ovom internet fenomenu i tome kako su neki korisnici na mrežama bili prevareni montiranim i fotošopiranim slikama. Ove novine su tada napisale: "U nastavku filma Back to the Future, koji je Robert Zemeckis snimio 1989, likovi putuju 30 godina u budućnost, odnosno iz 26. oktobra 1985. u 21. okrobar 2015. Oprostite fanovi, ali magični datum je ipak još više od tri godine daleko".

Podvale vezane za ovaj film, u kojem glume Michael J. Fox i Christopher Lloyd, neverovatnom brzinom su se svaki put proširile po društvenim mrežama, a pogrešni datumi često su postajali i trending topics na Twitteru. O ovome je pisao i The Guardian, dva australijska časopisa, kao i jedan iz Arapskih Emirata. Lažne slike postovali su na društvenim mrežama i mnogi holivudski glumci kao što su Elizabeth Banks, Colin Hanks, Joe Jonas, pa čak i producent sva tri nastavka Frank Marshall.

Da među fanovima ovog kultnog filma više ne bi dolazilo do zabune, postoji i web sajt koji lagano odbrojava godine, dane, minute i sekunde do originalnog datuma.

Izvor: Intrent
M.L.

Možda te još zanima:

.

Kako do kvalitetnog feedbacka?

Meetup na temu davanja feedbacka biće održan u sredu 25. oktobra u InspiraHub-u u Subotici. Gost će biti Olja Šećerov,…

.

Neotpakovana VHS kaseta "Povrataka u budućnost" prodata za 75.000 dolara

Kopija filma na danas zaboravljenom VHS formatu koja je bila u vlasništvu glumca Toma Vilsona, koji je igrao Bifa Tanena…

.

Ekologija duha je preduslov za zaštitu životne sredine

U Bačkoj Palanci se od 19. do 22. avgusta organizuje 27. Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade pod nazivom…

.

Vožnja pored Dunava vraća u detinjstvo

Gradska legenda, dobar momak, u mladosti iskreni sportista, a potom, u najboljim godinama fanatični rekreativac. Ako tražite čoveka čiji je…

.

Sledećeg vikenda četvrti PDF

Četvrto izdanje Palanačkog Dunav festa (PDF) biće održano u dvorištu Gradskog muzeja u Bačkoj Palanci 24. i 25. jula 2021.…

.

Kako su sajtovi nekada izgledali

Ako je tokom ove godine krenula da vas "puca" nostalgija za davnim i možda lepšim vremenima, nudimo vam mogućnost da…

  • 18:30 Album nedelje
  • 18:45 Lampica
  • 19:00 Popodne na O radiju
  • 19:10 Vredi pročitati
  • 19:20 Tehnologija

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo