...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Kultura / Film

Stiže "Pinokio" Giljerma del Tora

28.01.2022.

Iako je prošlo mnogo vremena od prvobitne najave, čini se da će animirani film "Pinokio" reditelja Giljerma del Tora konačno ugledati svetlost dana.

.

Foto: YouTube / Netflix

Objavljen je prvi kratki tizer za film, rađen tehnikom kadar po kadar. Radnja je smeštena u Italiju tokom tridesetih, odnosno, u vreme fašističke vladavine Benita Musolinija.

U pitanju je nova varijanta poznate priče o drvenom lutku koji postaje pravi dečak, u kojoj će Pinokio brzo preći na nestašluke, što će ga dovesti u sukob sa Đepetom, koji je svestan da on nije baš najfiniji dečak na svetu.

Nove detalje priča narator u vidu cvrčka, koji se i pojavljuje u prvom tizeru. Iako u njemu nema mnogo scena, prvi put se vidi vizuelni identitet filma i oseća makar delić atmosfere koja nas očekuje.

Kako je Del Toro poznat po mračnim fantazijskim elementima, ostaje da vidimo kako će uklopiti detalje originalne priče i istorijski kontekst u svoj prepoznatljivi stil.

(B92)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Koje filmove nam Netfliks donosi u 2023. godini?

Bez obzira na najavljene promene u ceni i praksi podele šifara koje su izazvale negodovanje među korisnicima, Netfliks ne namerava…

.

Avanture Nindža kornjača na mobilnom telefonu

Možda niste znali, ali uz pretplatu na Netfliks dobijate i gomilu igara koje vam mogu pomoći da na prekratite vreme…

.

Kraj za "1899": Zaplet koji se nikada neće rešiti

Striming servis Netfliks otkazao je seriju "1899" posle samo jedne sezone, koja je završena velikim obrtom i čiji konačan rasplet,…

.

Koje su najgledanije serije na Netfliksu svih vremena?

Gledaoci su odabrali svoje favorite među serijama na Netfliksu, zahvaljujući tome koliko su se interesovali za koji naslov u prvih…

.

Smeše nam se "Vesele devedesete"

Sitkom "Vesele sedamdesete" bio je jedna od najpopularnijih TV serija na prelasku iz 20. u 21. vek. Dve decenije kasnije…

.

Kaleidoscope: Prva nelinearna serija

Netfliksova serija "Kaleidoscope" donosi novo iskustvo gledanja, jer će njene epizode moći da se gledaju bilo kojim redosledom.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo