.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Kultura / Film

Star Wars Day 4. maja u Novom Sadu

03.05.2015.

Novosadska ekipa ljubitelja Star Wars filmskog serijala obeležiće Svetski dan Star Wars-a nizom predavanja, izložbom i party-jem. Sve se dešava u tržnom centru Lupus u Zmaj Jovinoj ulici, a predavanja će pokriti neke od sledećih tema: Stara republika, Prošireni univerzum i 501. legija.

.

Kako je najavio jedan od organizatora Dana Ratova zvezda Vladimir Jakšić u prvom predavanju biće objašnjen period Stare republike, a predavanje će držati Moja Radujko. "Taj period je najbolje objašnjenu Knights of the Old Republic igrama i propratnim knjigama, tako da će se ona pozabaviti tom temom. Sledeće predavanje ću držati ja, i govoriću zapravo o Proširenom univerzumu, jer kako ja volim da kažem, Star Wars i tih šest filmova su samo vrh ledenog brega, a ispod ima još mnogo stvari koje treba znati", kazao je Vladimir za O radio.

Treće predavanje držaće Marko Radovanović i govoriti o 501. legiji, jednoj sjajnoj humanitarnoj organizaciji, koju ova grupa entuzijasta pokušava da dovede u Srbiju i napravi njenu ispostavu u našoj zemlji. "U skladu sa ovim, i naša manifestacija će biti humanitarnog karaktera, jer sarađujemo sa organizacijom Transplant heroji, koji pomažu klincima kojima je potrebna transplatacija jetre", kazao je Vladimir.

sofijastarwar jpg

Predavanja počinju u 16 časova popodne i traju do 20, nakon čega sledi i Star Wars party. Oni koji se pojave mogu da očekuju naravno tematsku muziku, Star Wars koktele i celokupni ugođaj koji će priličiti završetku jednog ovakvog svetskog dana! Žurka će biti održana u kafeu "Put putuj" u Masarikovoj ulici.

Vladimir je podelio sa nama i kako je uopšte postao toliko veliki fan Star Wars-a: "Igrao sam igru Vitezovi stare republike, koju smatram za najbolju video igru svih vremena, a ona je imala sjajnu priču i mnogo zanimljivih likova. Hteo sam da saznam nešto više o svim tim likovima, pa sam otišao na Wookiepediju, što je kao Wikipedija, ali za Star Wars. Fasciniralo me je kada sam počeo da istražujem koliko tu ima stvari, koliko hiljada stripova i knjiga, gomile materijala. Tako je sve počelo, a ostalo je sve samo istorija. Znanje se samo nadograđuje", kazao je Vladimir.

Detalje o Star Wars-u, likovima i Vladimirovom znanju iz ove oblasti, poslušajte obavezno na kraju teksta, gde se nalazi celokupan razgovor sa Sofijom.

M.L.

.
Japansko srpski festival filma šesti put je ove godine u Beogradu spojio te dve kulture, a potom je, po prvi put, ovaj festival održan…
.
Filmski front: Međunarodni festival kratkometražnog filma biće održan od 24. do 27. oktobra u bioskopskoj sali Kulturnog centra…
.
Filmski festival Cinema City pokrenuo je Miloš Ignjatović sada već davne 2007. godine i zajedno sa svojim timom ljudi stigao do…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?