.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Kultura / Film

Right time production – stiže novi film

13.05.2015.

The Right time production iz Novog Sada u petak 15. maja počeće sa snimanjem novog filma koji se bavi jednom veoma važnom temom, a to su prava životinja. Film nosi naziv Abattoir: Waitingroom, odnosno u prevodu Klanica: Čekaonica.

.

Marko Kojić iz produkcije najavio je da će ovo biti kratak film od 10 do 15 minuta, a da je ideja nastala tako što je jednog dana slušao razgovor dva čoveka u gradskom autobusu. "Njih dvojica onako bezdušno pričali o tome koja je to najbolja metoda za likvidaciju životinja, kako je najlakše ‘srediti’ na primer jariće, pa su se još i smeškali i kroz taj smeh komentarisali koja je bajbolja fora. I tako mi je sinula ideja da napišem screenplay u kome ću upravo njih dvojicu staviti na takvo jedno mesto i staviti njih u situaciju da se njima to dešava", ispričao nam je Marko.

Kako je Marko objasnio, iako je u pitanju veoma ozbiljna tema, a danas se svi suočavamo sa mnoštvom takvih, prva poenta filma je da malo nasmeje ljude. "Film definitivno treba da bude komedija, malo se šalimo sa ovom temom i sve bi trebalo da izgleda kao jedan komičan prikaz karmičke kazne", rekao je Marko.

Glumci koji će izneti ovu krmičku poruku filma su prvaci Srpskog narodnog pozorišta Radoje Čupić i Nenad Pećinar. "Njih dvojica imaju super hemiju i rade već dugo zajedno, a Pećinar je učestvovao i u našem prethodnom filmu u kojem je bio narator", dodao je Marko.

Ton na filmu radiće Stefan Nikolić, kamera je poverena Saši Đukiću, a originalnu muziku pisaće Goran Sajdl.

Marko je dodao da od publike očekuju pozitivne reakcije. "Ako se nasmeju, to će biti za nas dovoljno i super, ali ako se nakon filma neko još i zamisli nad temom, to bi bio bonus", kazao je Marko.

M.L.

Photo: cheapfilmmaking.com

.
Nova regionalna kantautorska scena se u poslednjih nekoliko godina pokazala kao vrlo kvalitetno tlo za muzičko stvaralaštvo. Ispostavilo…
.
Najbolji start jednog Spajdermen filma!
.
Otvoren je konkurs za deseto izdanje Međunarodnog festivala kratkog, nezavisnog i "uradi-sam" filma MikroFAF, koji ove godine nosi…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?