.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Kultura / Film

Premijere filmova u 39 evropskih bioskopa

23.01.2015.

   Publika u Beogradu, Subotici i Nišu moći će od sutra do 28. januara da vidi pet svetskih filmskih premijera sa festivala u Roterdamu istovremeno kada i publika u Holandiji i drugim evropskim zemljama.

.

   Inovativni program IFFR Live sastoji se od pet premijera koje će se održati simultano u 39 evropskih bioskopa tokom 44. Međunarodnog filmskog festivala u Roterdamu, uključujući bioskope Fontana (Beograd), Eurosinema (Subotica) i Kupina (Niš).

   Sutra je u 16 časova na programu holandski film "Atlantik" Jan-Vilema van Evijka, najavljen kao prelepa transcedentalna avantura o mladom marokanskom vindsurferu koji kreće na opasno putovanje preko okeana do Evrope.

   Narednog dana, takođe u 16 časova, biće prikazan holandski dokumentarac "Priče o Pasiji po Mateju" autora Ramona Gielinga, moćna priča o izvođenju kompozicije J. S. Baha "Pasija po Mateju" i njenom uticaju na širu zajednicu.

   U ponedeljak u 19 časova sledi "Melodija" u koprodukciji Belgije, Luksemburga i Francuske, drugi film Bernara Belefroa, sa zvezdom u usponu Lusi Debej i Rašel Blejk koje su podelile nagradu za najbolju glumicu jesenas na festivalu u Montrealu. To je emotivna priča o odnosu mlade surogat majke sa ženom za koju nosi bebu.

   Za 27. januar u 19 časova, najavljena je dirljiva i komična drama "Brzo hodanje" Nielsa Ardena Opleva (reditelja kultnog danskog filma "Devojka za znakom zmaja"), u kojoj glavnu ulogu glumi Sidse Babet Knudsen (igrala je i u cenjenoj seriji "Borgen").

   Poslednjeg dana u 19 časova biće prikazan debitantski film holandskog reditelja Marinusa Grotofa "Nebo iznad nas", u produkciji Miše Mogorovića iz Beograda.

   Scenario prati živote troje običnih ljudi različitih generacija 1999. godine, tokom NATO bombardovanja. Film je sniman u leto 2013. na više lokacija u Beogradu, a uloge igraju srpski glumci.

   Publika u bioskopima biće u mogućnosti da posle premijere putem live streaming veze pozdravi reditelja i ekipu filma, koji će biti u Roterdamu, kao i da razgovara sa njima postavljajući im pitanja preko Tvitera.

   Naša tri bioskopa će na ovaj način ući u svetsku istoriju filmskih festivala jer će biti deo prvog izdanja ove revolucionarne platforme koja prenosi uzbuđenje festivalske premijere u bioskope širom Evrope i integriše internet i socijalne mreže na jedinstven način u samo festivalsko tkivo.

   IFFR Live je prvi ovakav program na svetu, a njegova primarna funkcija je da doprinese promociji kvalitetnih novih ostvarenja.

   Program IFFR Live se u Srbiji realizuje zahvaljujući Petru Mitriću, selektoru Festivala evropskog filma Palić, uz podršku Miše Mogorovića (producentska kuća Art & Popcorn), inače programskog direktora FEF Palić.

Izvor: RTV

.
Nova regionalna kantautorska scena se u poslednjih nekoliko godina pokazala kao vrlo kvalitetno tlo za muzičko stvaralaštvo. Ispostavilo…
.
Najbolji start jednog Spajdermen filma!
.
Otvoren je konkurs za deseto izdanje Međunarodnog festivala kratkog, nezavisnog i "uradi-sam" filma MikroFAF, koji ove godine nosi…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?