...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music Mix by Majkić

Kultura / Film

Premijere filmova u 39 evropskih bioskopa

23.01.2015.

   Publika u Beogradu, Subotici i Nišu moći će od sutra do 28. januara da vidi pet svetskih filmskih premijera sa festivala u Roterdamu istovremeno kada i publika u Holandiji i drugim evropskim zemljama.

.

   Inovativni program IFFR Live sastoji se od pet premijera koje će se održati simultano u 39 evropskih bioskopa tokom 44. Međunarodnog filmskog festivala u Roterdamu, uključujući bioskope Fontana (Beograd), Eurosinema (Subotica) i Kupina (Niš).

   Sutra je u 16 časova na programu holandski film "Atlantik" Jan-Vilema van Evijka, najavljen kao prelepa transcedentalna avantura o mladom marokanskom vindsurferu koji kreće na opasno putovanje preko okeana do Evrope.

   Narednog dana, takođe u 16 časova, biće prikazan holandski dokumentarac "Priče o Pasiji po Mateju" autora Ramona Gielinga, moćna priča o izvođenju kompozicije J. S. Baha "Pasija po Mateju" i njenom uticaju na širu zajednicu.

   U ponedeljak u 19 časova sledi "Melodija" u koprodukciji Belgije, Luksemburga i Francuske, drugi film Bernara Belefroa, sa zvezdom u usponu Lusi Debej i Rašel Blejk koje su podelile nagradu za najbolju glumicu jesenas na festivalu u Montrealu. To je emotivna priča o odnosu mlade surogat majke sa ženom za koju nosi bebu.

   Za 27. januar u 19 časova, najavljena je dirljiva i komična drama "Brzo hodanje" Nielsa Ardena Opleva (reditelja kultnog danskog filma "Devojka za znakom zmaja"), u kojoj glavnu ulogu glumi Sidse Babet Knudsen (igrala je i u cenjenoj seriji "Borgen").

   Poslednjeg dana u 19 časova biće prikazan debitantski film holandskog reditelja Marinusa Grotofa "Nebo iznad nas", u produkciji Miše Mogorovića iz Beograda.

   Scenario prati živote troje običnih ljudi različitih generacija 1999. godine, tokom NATO bombardovanja. Film je sniman u leto 2013. na više lokacija u Beogradu, a uloge igraju srpski glumci.

   Publika u bioskopima biće u mogućnosti da posle premijere putem live streaming veze pozdravi reditelja i ekipu filma, koji će biti u Roterdamu, kao i da razgovara sa njima postavljajući im pitanja preko Tvitera.

   Naša tri bioskopa će na ovaj način ući u svetsku istoriju filmskih festivala jer će biti deo prvog izdanja ove revolucionarne platforme koja prenosi uzbuđenje festivalske premijere u bioskope širom Evrope i integriše internet i socijalne mreže na jedinstven način u samo festivalsko tkivo.

   IFFR Live je prvi ovakav program na svetu, a njegova primarna funkcija je da doprinese promociji kvalitetnih novih ostvarenja.

   Program IFFR Live se u Srbiji realizuje zahvaljujući Petru Mitriću, selektoru Festivala evropskog filma Palić, uz podršku Miše Mogorovića (producentska kuća Art & Popcorn), inače programskog direktora FEF Palić.

Izvor: RTV

Možda te još zanima:

.

The Witcher: Prehajpovana zabava za fanove

Žanr: Epska fantastika Stars: Henri Kavil, Freja Alan, Anja Čalotra Režija: Alik Sakharov, Šarlot Brendstrum, Aleks Garsia Lopez, Mark Jobst

.

Warner Bros. angažuje AI za procenu filmskih scenarija

Warner Bros. je potpisao ugovor sa startapom Cinelytic i tako dobio pristup algoritmima koji, uz pomoć mašinskog učenja, predviđaju uspehe filmova.…

.

Jojo Rabbit: Nacizam kao zlo vredno podsmeha i suza

Žanr: Komedija, drama Kreator: Taika Vaititi Uloge: Roman Grifin Dejvis, Taika Vaititi, Skarlet Johanson, Sem Rokvel

.

Ne možeš biti autentičan samo iz želje da budeš originalan

Maša Seničić (1990) je rođena u Beogradu. Pesnikinja je i scenaristkinja. Diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.…

.

Film u 2020: Superheroji, vesele osamdesete i dva bisera

U 2020. godini možda priželjkujemo čistiji vazduh, manje sukoba, političare sa psihijatrijskim uverenjem o sposobnosti za javnu službu, ali što…

.

Google uvodi "Watchlist"

Pretražujući filmove i serije preko Google pretraživača korisnici će imati mogućnost da naprave listu onoga što žele da pogledaju.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Radio Gruvanje

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo