.
Trenutno
Pesma dana
 Novinari O radija
Kultura / Film

Počinje Filmski front

26.10.2017.

U četvrtak 26. oktobra u sali Kulturnog centra Novog Sada počinje 15. Međunarodni festival kratkometražnog filma Filmski Front. Festival će trajati do subote 28. oktobra, pod parolom "No signal".

.

Orgnizatori su najavili da će na festivalu biti prikazano više od 50 kratkometražnih filmova podeljenih u dve takmičarske i dve revijalne selekcije. U okviru selekcije Switch the channel (Srbija/region) biće pirkazano 20 najboljih ostvarenja u regionu snimljenih u prethodne dve godine.

Filmovi iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine boriće se za nagradu stručnog žirija koji čine filmski umetnici Melina Pota Koljević, Stevan Filipović i Nikola Spasić. 

Pobednika Međunarodne selekcije Fix your antenna bira publika glasanjem na skali od jedan do pet. Neki od filmova u ovoj selekciji su već prikazivani na velikim festivalima kao što su Sandens, Lokarno, Kan, Berlin, Martovski festival i mnogi drugi.

"U okviru revijalnog programa Insert the cleaning tape Filmski Front je pripremio special filmove, a u petak u ponoć program Push the panic button uplašiće i najhrabrije", najavljuju organizatori

ffront

U subotu 28. oktobra u 13 časova na Tribini mladih studenti i filmski autori imaće priliku da učestvuju u radionici "Kako prijaviti projekat na konkursu Filmskog centra Srbije", koju vodi reditelj Filip Markovinović.

Istog dana u 16 časova biće održana filmska radionica za učenike viših razreda osnovnih škola "Tiho, učimo o filmu", gde će učesnici čuti šta je kadar, kako se piše scenario i koja sve zanimanja postoje na filmu. Ova radionica trogodišnji je projekat Kino Kluba Novi Sad, a pohađalo ju je više od 500 dece iz Novog Sada i okolnih mesta.

Dokumentarni film Nikole Spasića "Zašto je Dragan napravio orkestar?" koji je prikazivan na nekoliko značajnih festivala u zemlji i inostranstvu, a ove godine odneo i nagradu publike za najbolji film na festivalu Cinema City u Novom Sadu, biće prikazan u subotu u 22 časa u čast nagrađenih i to pred zvanično saopštenje stručnog žirija i glasačke komisije.

Ulaz na Filmski Front kao i učešće na radionicama je besplatno. Organizatori navode da je misija Filmskog Fronta afirmacija kratkometražnog filma i mladih filmskih stvaralaca, kao i ispitivanju gde se oni nalaze u odnosu na region i savremene svetske trendove. Kompletan program festivala moguće je preuzeti na sajtu www.filmfront.rs

.
Nova regionalna kantautorska scena se u poslednjih nekoliko godina pokazala kao vrlo kvalitetno tlo za muzičko stvaralaštvo. Ispostavilo…
.
Najbolji start jednog Spajdermen filma!
.
Otvoren je konkurs za deseto izdanje Međunarodnog festivala kratkog, nezavisnog i "uradi-sam" filma MikroFAF, koji ove godine nosi…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?