...
TRENUTNO12:00 - 13:20Leto na O radiju

Kultura / Film

Počinje Filmski front

26.10.2017.

U četvrtak 26. oktobra u sali Kulturnog centra Novog Sada počinje 15. Međunarodni festival kratkometražnog filma Filmski Front. Festival će trajati do subote 28. oktobra, pod parolom "No signal".

.

Orgnizatori su najavili da će na festivalu biti prikazano više od 50 kratkometražnih filmova podeljenih u dve takmičarske i dve revijalne selekcije. U okviru selekcije Switch the channel (Srbija/region) biće pirkazano 20 najboljih ostvarenja u regionu snimljenih u prethodne dve godine.

Filmovi iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine boriće se za nagradu stručnog žirija koji čine filmski umetnici Melina Pota Koljević, Stevan Filipović i Nikola Spasić. 

Pobednika Međunarodne selekcije Fix your antenna bira publika glasanjem na skali od jedan do pet. Neki od filmova u ovoj selekciji su već prikazivani na velikim festivalima kao što su Sandens, Lokarno, Kan, Berlin, Martovski festival i mnogi drugi.

"U okviru revijalnog programa Insert the cleaning tape Filmski Front je pripremio special filmove, a u petak u ponoć program Push the panic button uplašiće i najhrabrije", najavljuju organizatori

ffront

U subotu 28. oktobra u 13 časova na Tribini mladih studenti i filmski autori imaće priliku da učestvuju u radionici "Kako prijaviti projekat na konkursu Filmskog centra Srbije", koju vodi reditelj Filip Markovinović.

Istog dana u 16 časova biće održana filmska radionica za učenike viših razreda osnovnih škola "Tiho, učimo o filmu", gde će učesnici čuti šta je kadar, kako se piše scenario i koja sve zanimanja postoje na filmu. Ova radionica trogodišnji je projekat Kino Kluba Novi Sad, a pohađalo ju je više od 500 dece iz Novog Sada i okolnih mesta.

Dokumentarni film Nikole Spasića "Zašto je Dragan napravio orkestar?" koji je prikazivan na nekoliko značajnih festivala u zemlji i inostranstvu, a ove godine odneo i nagradu publike za najbolji film na festivalu Cinema City u Novom Sadu, biće prikazan u subotu u 22 časa u čast nagrađenih i to pred zvanično saopštenje stručnog žirija i glasačke komisije.

Ulaz na Filmski Front kao i učešće na radionicama je besplatno. Organizatori navode da je misija Filmskog Fronta afirmacija kratkometražnog filma i mladih filmskih stvaralaca, kao i ispitivanju gde se oni nalaze u odnosu na region i savremene svetske trendove. Kompletan program festivala moguće je preuzeti na sajtu www.filmfront.rs

Možda te još zanima:

.

Počinje još jedan Filmski Front

Filmski front: Međunarodni festival kratkometražnog filma biće održan od 24. do 27. oktobra u bioskopskoj sali Kulturnog centra Novog Sada.

.

Filmski front čuva vatru filma kratkog metra

Danas počinje 16. Međunarodni festival kratkometražnog filma, Filmski front, pod sloganom "Kratko, ali slatko!" i trajaće do 28. oktobra u…

.

Frontić i Kratkokritika noviteti Filmskog Fronta

Međunarodni festival kratkometražnog filma "Filmski Front" biće održan od 25. do 28. oktobra u Kulturnom centru Novog Sada. Iako se…

.

Produžen konkurs za Filmski front

Zbog velikog interesovanja Međunarodni festival kratkometražnog filma "Filmski Front" produžio je rok za slanje filmova, saopštili su organizatori ovog festivala.

.

Filmski front traži volontere

Filmski front poziva sve zaljubljenike u film i dobro druženje da učestvuju u stvaranju i organizaciji 15. Filmskog fronta i…

.

Primedbe na rezultate konkursa za mlade

Nakon što je Ministarstvo omladine i sporta objavilo rezultate konkursa koji se odnose na unapređenje položaja mladih, Krovna organizacija mladih…

  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:40 O tome se priča
  • 12:00 Leto na O radiju
  • 13:20 Gost O radija
  • 14:00 Škripa

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo