.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Kultura / Film

Počeo Cinema city

29.06.2015.

Dodeljivanjem nagrade za doprinos festivalu Dubravki Lakić i nagrada za doprinos domaćoj kinematografiji prof. Feti Dautoviću, svečano je otvoren filmski festival Cinema city u Novom Sadu.

.

Menadžerka projekta festivala Mina Padežanin pozdravila je posetioce predstavivši Kinesku četvrt kao jedinstvenu umetničku četvrt u gradu, koja je domaćin ovogodišnjeg Cinema city-ja.

“Na ovaj način gradi se novi duh i novi pečat Kineske četvrti i Limanskog parka. Želimo da budemo deo procesa koji će ovu četvrt pretvoriti u aktivan kulturni prostor tokom cele godine. Ne želimo ovde samo da održimo svoj program već da sa komšijama iz kineske četvrti definišemo program tokom ovih sedam dana”, rekla je Mina Padežanin.

3 jpg

Nakon svečanog otvaranja, u dve improvizovane bioskopske sale, u Fabrici i Quarteru prikazani su domaći film "Panama", "Pasja ljubav" i "Kratka kožica" u Limanskom parku, te "Potraga za Felom" na Planet Rock bini.

Novosadska smotra filma ove se godine održava pod sloganom "Na pravom mestu u pravo vreme", a publici će premijerno biti predstavljeno 70 filmova u okviru šest selekcija u šest festivalskih zona. Muzički program koji prati ovaj festival, O radio će prenositi putem strima svako veče.

5 jpg

Biće dodeljene nagrade najboljima u selekcijama Nacionalna klasa, Fresh danube Films i Up to 10.000 Bucks, a prvi put ove godine žiri mladih dodeljuje "Nagradu mladih" za, prema njihovom mišljenju, najbolji film iz selekcije domaćih ostvarenja, Nacionalna klasa. Publika će takođe izglasati najbolje filmove po svom izboru.

Filmovi će biti prikazani u šest festivalskih zona: Amstel Open Air Cinema, SKCNS Fabrika i Quarter Indoor Cinema, Planet rock Music Stage & Open Air Cinema, SKNCS Brod Teatar i Firchie Think Tank Studio.

6 jpg

Ove godine se muzički program proširio na svaki dan! Prethodnih godina su svirke bile samo za otvaranje i zatvaranje, ali ove godine nas očekuju za otvaranje Jarboli i Darkwood Dub, a narednih dana Threesome, Ragman, Stray Dogg, Iskaz, dj Flip & Rasheed, zemlja Gruva, Public TT i za zatvaranje Vis Limunada i VKSHN triphunVSwriter. O radio će prenositi putem strima svaku svirku, a večeras od 23h će prenositi svirku Jarbola, a od ponoći i grupe Darkwood Dub.

2 jpg

Dnevna ulaznica je 250 dinara, sedmodnevna je 950 (narukvica), a postoji i fensi karta sa kojom imate posebno mesto za sedenje košta 1450 dinara (narukvica). Ulaznice možete da nabavite u Gigstixu i na ulazu u "salu", a karte da zamenite za narukvice u Kineskoj četvrti.

P. K.

.
Međunarodni festival kratkometražnog filma "Filmski front" otvorio je konkurs za prijavu filmova. Sedamnaesto izdanje jedinog festivala…
.
Kreativno-afirmativna organizacija Parnas poziva volontere da daju doprinos u organizaciji i realizaciji 17. Međunarodnog filmskog…
.
Peti filmski festival na Novom naselju "21114 - Film fest" biće održan od 14. do 16. juna, a konkurs za prijavu kratkometražnih…
Program
Kalendar događaja
Maj 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?