...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Kultura / Film

Počeo Cinema city

29.06.2015.

Dodeljivanjem nagrade za doprinos festivalu Dubravki Lakić i nagrada za doprinos domaćoj kinematografiji prof. Feti Dautoviću, svečano je otvoren filmski festival Cinema city u Novom Sadu.

.

Menadžerka projekta festivala Mina Padežanin pozdravila je posetioce predstavivši Kinesku četvrt kao jedinstvenu umetničku četvrt u gradu, koja je domaćin ovogodišnjeg Cinema city-ja.

“Na ovaj način gradi se novi duh i novi pečat Kineske četvrti i Limanskog parka. Želimo da budemo deo procesa koji će ovu četvrt pretvoriti u aktivan kulturni prostor tokom cele godine. Ne želimo ovde samo da održimo svoj program već da sa komšijama iz kineske četvrti definišemo program tokom ovih sedam dana”, rekla je Mina Padežanin.

3 jpg

Nakon svečanog otvaranja, u dve improvizovane bioskopske sale, u Fabrici i Quarteru prikazani su domaći film "Panama", "Pasja ljubav" i "Kratka kožica" u Limanskom parku, te "Potraga za Felom" na Planet Rock bini.

Novosadska smotra filma ove se godine održava pod sloganom "Na pravom mestu u pravo vreme", a publici će premijerno biti predstavljeno 70 filmova u okviru šest selekcija u šest festivalskih zona. Muzički program koji prati ovaj festival, O radio će prenositi putem strima svako veče.

5 jpg

Biće dodeljene nagrade najboljima u selekcijama Nacionalna klasa, Fresh danube Films i Up to 10.000 Bucks, a prvi put ove godine žiri mladih dodeljuje "Nagradu mladih" za, prema njihovom mišljenju, najbolji film iz selekcije domaćih ostvarenja, Nacionalna klasa. Publika će takođe izglasati najbolje filmove po svom izboru.

Filmovi će biti prikazani u šest festivalskih zona: Amstel Open Air Cinema, SKCNS Fabrika i Quarter Indoor Cinema, Planet rock Music Stage & Open Air Cinema, SKNCS Brod Teatar i Firchie Think Tank Studio.

6 jpg

Ove godine se muzički program proširio na svaki dan! Prethodnih godina su svirke bile samo za otvaranje i zatvaranje, ali ove godine nas očekuju za otvaranje Jarboli i Darkwood Dub, a narednih dana Threesome, Ragman, Stray Dogg, Iskaz, dj Flip & Rasheed, zemlja Gruva, Public TT i za zatvaranje Vis Limunada i VKSHN triphunVSwriter. O radio će prenositi putem strima svaku svirku, a večeras od 23h će prenositi svirku Jarbola, a od ponoći i grupe Darkwood Dub.

2 jpg

Dnevna ulaznica je 250 dinara, sedmodnevna je 950 (narukvica), a postoji i fensi karta sa kojom imate posebno mesto za sedenje košta 1450 dinara (narukvica). Ulaznice možete da nabavite u Gigstixu i na ulazu u "salu", a karte da zamenite za narukvice u Kineskoj četvrti.

P. K.

Možda te još zanima:

.

Komplikovano odrastanje stendap komedije

Kada je avgusta 2015. godine Robin Vilijams odlučio da prekine sopstveni život, svet je na trenutak osetio gorku knedlu u…

.

Ne živimo u ravnopravnom društvu

"ON/A ravnopravno OsN/Aženi" je projekat u kome su mladi razmatrali stereotipe i predrasude koje postoje u našem društvu, upoređivali ih…

.

The Outsider: priča o najgorim detinjim strahovima

Kada smo bili mali plašili su nas Babarogom. Ako ne budemo dobri, doći će Babaroga i pojesti nas, govorili su.…

.

Booksmart: štreberluk i priključenija

Ne tako davno, publika je morala da se zabrine kakve joj Holivud filmove o odrastanju plasira. Bilo da smo gledali…

.

The last dance: ljubavno pismo košarkaškom čudu

Histerija je reč kojoj fali barem šaka značenjskih svojstava kako bi opisala atmosferu koja je okruživala jednog od najvećih košarkaša…

.

Netflix nudi besplatne dokumentarce

Popularni striming servis je odlučio da preko svog YouTube kanala svima pokloni nekoliko svojih dokmentarnih filmova.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo