.
Trenutno
Music mix
Kultura / Film

O prirodi i filmu na festivalu Mister Vorky

28.05.2019.

Međunarodni festival jednominutnog filma "Mister Vorky" biće održan šesti put od 29. maja do 2. juna u Rumi. U dva takmičarska programa, prema izboru selektora festivala, filmskog reditelja Marka Kostića, biće prikazano 120 najkraćih svetskih filmskih ostvarenja iz 40 zemalja sveta. 

.

Slavko Vorkapić, foto: vorkyteam.rs

Za nagradu za najbolji domaći film, takmičiće se 11 ostvarenja. Glavna tema ovogodišnjeg festivala je "Priroda i film", kojoj su posvećeni filmovi u takmičarskom ali i pratećem delu festivala.

Pored projekcija kratkih, dokumentarnih i animiranih filmova, o ovoj temi razgovaraće se i na tribini o problemima i trenutnoj situaciji sa vodnim resursima na teritoriji Srbije, u saradnji sa organizacijama koje su deo kampanje Spasimo plavo srce Evrope i mreže Pravo na vodu.

Takođe, temu će pratiti izložba "Vorkapić – Priroda na filmu", o kojoj će govoriti istoričar umetnosti Dragomir Janković.

mister vorky jpg

U okviru festivala biće održana i prezentacija novog programa kratkih filmova "Extra 9413" koji je posvećen domaćim mladim autorima kratkometražnih filmova, potom prezentacije članova žirija, gostovanje Kraljevskog filmskog festivala, kao i muzički nastup Kralja Čačka.

Osnivač i organizator festivala je Nezavisni filmski centar Vorky Team iz Rume, čija je misija od 2005. godine  propaganda života i dela velikana filmske umetnosti - Slavoljuba Slavka Vorkapića. Filmovi će se prikazivati u Zavičajnom muzeju i Kulturnom centru "Brana Crnčević" u Rumi. Ulaz na sve programe je besplatan. 

Kompletan program i satnicu festivala možete videti na linkovima - http://vorkyteam.rs/ ili https://www.facebook.com/mistervorky/

.
Filmski festival Cinema City pokrenuo je Miloš Ignjatović sada već davne 2007. godine i zajedno sa svojim timom ljudi stigao do…
.
Mladi glumac, Đorđe Živadinović Grgur u filmskom, televizijskom i pozorišnom svetu teži ka ulogama u kojima će otkriti nešto…
.
Nova regionalna kantautorska scena se u poslednjih nekoliko godina pokazala kao vrlo kvalitetno tlo za muzičko stvaralaštvo. Ispostavilo…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?