.
Trenutno
Radio Gruvanje
 Alma Kovčić
Kultura / Film

"Ničije dete" nominovano za evropskog Oskara

10.09.2015.

Međunarodni žiri Evropske filmske akademije doneo je odluku da debitantski film Vuka Ršumovića"Ničije dete" bude u konkurenciji za prestižnu nagradu Evropske filmske akademije. Za "evropskog Oskara" Ršumovićev već nagrađivani film će se boriti sa 52 evropska filma iz 36 zemalja navodi se u saopštenju producentske kuće "Art & Popcorn".

.

Nagrade EFA dodeljuju se svake godine za najbolja dostignuća evropske kinematografije. Izabrani filmovi imaju mogućnost osvajanja nagrada u 21 kategoriji, među kojima su i one za najbolji evropski film, reditelja, scenaristu, glumicu, glumca, kameru, montažu, scenografiju, kostimografiju, muziku i dizajn zvuka.

Više od 3.000 članova Evropske filmske akademije glasaće za nominacije u kategorijama najbolji evropski film, reditelj, scenarista, glumica i glumac. Nominacije će biti objavljene 7. novembra na Festivalu evropskog filma u Sevilji, a 28. dodela nagrada Evropske filmske akademije biće održana 12. decembra u Berlinu.

Film je baziran na istinitoj priči o divljem dečaku kojeg u filmu igra Denis Murić, koga su sredinom osamdesetih godina prošlog veka lovci pronašli među vukovima u šumi u planinama Bosne i Hercegovine, nakon čega je poslat u Beograd u dom za nezbrinutu decu da se socijalizuje.

Film je realizovan u produkciji Miroslava Mogorovića iz kuće Art & Popcorn iz Beograda, koproducenti su Radio-televizija Srbije, BaBoon Production iz Srbije, Kinorama iz Hrvatske.

"Ničije dete" su podržali Filmski centar Srbije, Grad Beograd i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

N.Š.

.
Japansko srpski festival filma šesti put je ove godine u Beogradu spojio te dve kulture, a potom je, po prvi put, ovaj festival održan…
.
Filmski front: Međunarodni festival kratkometražnog filma biće održan od 24. do 27. oktobra u bioskopskoj sali Kulturnog centra…
.
Filmski festival Cinema City pokrenuo je Miloš Ignjatović sada već davne 2007. godine i zajedno sa svojim timom ljudi stigao do…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?