...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Majkić

Kultura / Film

"Ničije dete" nominovano za evropskog Oskara

10.09.2015.

Međunarodni žiri Evropske filmske akademije doneo je odluku da debitantski film Vuka Ršumovića"Ničije dete" bude u konkurenciji za prestižnu nagradu Evropske filmske akademije. Za "evropskog Oskara" Ršumovićev već nagrađivani film će se boriti sa 52 evropska filma iz 36 zemalja navodi se u saopštenju producentske kuće "Art & Popcorn".

.

Nagrade EFA dodeljuju se svake godine za najbolja dostignuća evropske kinematografije. Izabrani filmovi imaju mogućnost osvajanja nagrada u 21 kategoriji, među kojima su i one za najbolji evropski film, reditelja, scenaristu, glumicu, glumca, kameru, montažu, scenografiju, kostimografiju, muziku i dizajn zvuka.

Više od 3.000 članova Evropske filmske akademije glasaće za nominacije u kategorijama najbolji evropski film, reditelj, scenarista, glumica i glumac. Nominacije će biti objavljene 7. novembra na Festivalu evropskog filma u Sevilji, a 28. dodela nagrada Evropske filmske akademije biće održana 12. decembra u Berlinu.

Film je baziran na istinitoj priči o divljem dečaku kojeg u filmu igra Denis Murić, koga su sredinom osamdesetih godina prošlog veka lovci pronašli među vukovima u šumi u planinama Bosne i Hercegovine, nakon čega je poslat u Beograd u dom za nezbrinutu decu da se socijalizuje.

Film je realizovan u produkciji Miroslava Mogorovića iz kuće Art & Popcorn iz Beograda, koproducenti su Radio-televizija Srbije, BaBoon Production iz Srbije, Kinorama iz Hrvatske.

"Ničije dete" su podržali Filmski centar Srbije, Grad Beograd i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

N.Š.

Možda te još zanima:

.

"Ničije dete" pobednik Cinema city-ja

"Ničije dete" Vuka Ršumovića najbolji je film na ovogodišnjem Cinema city-ju, odlučio je žiri ovog festivala. Najvredniji Ibis dodeljen je reditelju…

.

Cinema city: Isceljenje, Ničije dete, Gub...

Danas, trećeg dana Cinema city-ja, publika će imati priliku da uživa u domaćoj drami Isceljenje reditelja Ivana Jovića u okviru…

.

Besplatan filmski kamp za mlade iz cele Srbije

Konkurs za učešće u Kampovima društveno – angažovanog dokumentarnog filma za mlade iz cele Srbije, uzrasta od 15 do 26…

.

Glumcu je teško bez kontakta s publikom

Kada se na Akademiji umetnosti u Novom Sadu upoznao sa lutkarstvom, vrlo brzo se pronašao u tome. Sada radi u…

.

Vredi pročitati: Kintsugi Tijela

Nekako se uvek čini da leti pročitamo najviše knjiga. Možda i zbog viška vremena koje volimo da utrošimo u neko…

.

FROM: Praznik malog intimnog filma

Međunarodni festival kratkog metra "FROM returnees" zakazan je za period od 28. do 29. avgusta na imanju "State of art"…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 06:00 Music mix by Marko
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo