...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music mix by Marko

Kultura / Film

Neobjavljeni snimci Dženis Džoplin u dokumentarcu

07.09.2015.

Dokumentarac o Dženis Džoplin "Janis" prikazan je na filmskom festivalu u Veneciji. Autorka filma Ejmi Berg kaže da ju je pokojna bluz i rok diva Dženis Džoplin vodila u snimanju.  

.

Film prati Dženis, autsajderku koja je odrastala u Port Arturu u Teksasu, kroz njen vrtoglavi uspon kao pevačice benda "Big Brother and the Holding Company" do predoziranja heroinom kada je imala 27 godina u oktobru 1970. godine.  

"Više puta sam želela da uradim nešto kreativnije, čega nije bilo u arhivima, što se možda nužno nije dogodilo, i svaki put mi je to propalo", rekla je Berg. "Osećam kao da me je Dženis vodila kroz montažu. Njen glas me je zaista vodio", dodala je.  

Za razliku od dokumentarca o Ejmi Vajnhaus "Amy" koji se oslanjao na privatne snimke, Berg je svoj film radila koristeći arhivske materijale. I pored toga, kaže da u filmu ima trenutaka koje čak ni najvatreniji obožavaoci Dženis Džoplin nisu čuli ili videli jer u njemu postoji 12 minuta novih audio i video snimaka.

"Postoje ljudi koji su išli na turneje sa njom poput Dejvida Daltona iz magazina 'Rolling Stone' pa smo koristili njihove snimke, ali i snimke koje je neko slučajno pronašao, kao i predivan materijal bez tona koji smo iskoristili", rekla je rediteljka.

Izvor: RTV

Možda te još zanima:

.

Dženis Džoplin: beskompromisno svoja!

Mlada rediteljka Sonja Petrović u ponedeljak 9. marta premijerno će na Kamernu scenu Srpskog narodnog pozorišta postaviti predstavu "Ko je ubio…

.

Treba izmisliti novu reč za onlajn pozorište

Isidora Vlček (24) je rođena u Novom Sadu, gde je i završila glumu na Akademiji umetnosti. Igra u nekoliko predstava…

.

Vredi pročitati: "Mistični kabare"

Glumica Isidora Vlček je Akademiju umetnosti završila u Novom Sadu, gde je i rođena. Osim glumom, bavi se i muzikom…

.

Uznemirujuće pun mesec

Novosadska spisateljica Vitomirka Trebovac pre nekoliko dana objavila je treću zbirku pesama, za izdavačku kuću Lom. Nakon zbirke "Plavo u…

.

Neizvesna budućnost Crne kuće

Omladinski centar CK13 se u poslednje vreme suočio sa nesuglasicama između članova tog udruženja, koje su veoma brzo stigle i…

.

Besplatan filmski kamp za mlade iz cele Srbije

Konkurs za učešće u Kampovima društveno – angažovanog dokumentarnog filma za mlade iz cele Srbije, uzrasta od 15 do 26…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:40 O tome se priča

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo