...
TRENUTNO14:00 - 15:00Vaš DJ sat

Kultura / Film

Nedeljni vodič od 8. do 14. juna

07.06.2015.

Naredna nedelja čini se da nije zabavna, ALI dešava se zaista svašta zanimljivo za vikend. U Somboru će svirati mnooogo lokalnih bendova, u Kameničkom parku će biti odeljak Temerinske pasuljijade, a tokom nedelje će biti zanimljivih filmova i knjiga.

.

Ponedeljak 8. jun

Humanitarno književno veče "O psima i ljudima" biće održano u klubu Dvorište u Pančevu. U razgovoru će učestvovati profesor Ratko Božović, novinarka Marijana Rajić kao i specijalni gosti iznenađenja. Ulaz na događaj je kesica hrane. Sva sakupljena hrana će se raspodeliti hraniteljima napuštenih životinja u Pančevu.

Utorak 9. jun

Veče anime filma počinje u Infopolisu u 21 sat. "Berserk: The Golden Age Arc III - The Advent - Berserk: Ougon Jidaihen III – Kourin" - poslednji deo Berserk triologije. Prošlo je godinu dana otkako su se Gutsovi i Grifitovi putevi razišli. Družina Jastreba planira da oslobodi zarobljenog Grifita, ali jedne večeri ih napada grupa plaćenika. Spašava ih Guts koji se pridružuje misiji oslobađanja Grifita.

Ciklus "Budi bolji" Tim Centra nastavlja sa besplatnim predavanjima, a ovog puta je tema „Budi bolji partner: Zdravi partnerski odnosi“. Kroz interaktivna predavanja i diskusije, rođendanski ciklus edukacija pomoćiće vam da spoznate ključne uzroke problema i usvojite konkretne principe koji će vam pomoći da unapredite vlastiti život. Predavanje drži psihoterapeut i supervizor Snežana Tovilović, koja u Fabrici počinje da govori u 17.30 sati.

Promocija knjige Bantustan - atlas jednog putovanja Lazara Pašćanovića, Uroša Krčadinca i Marka Đedovića biće održana u 19 sati u dvorani Apolo u Pančevu. Bantustan je putnički zapis od Balkana do juga Afrike, čine ga priče i crteži, intervjui i mape, pesme i dokumenti. Istovremeno je udžbenik za samostalna putovanja, intimna ispovest, ilustrovani atlas, zbirka čudnih sudbina, popis malih tajni i sramota. Bantustan je putopis, roman, atlas i enciklopedija. Ulaz je besplatan.

Sreda 10. jun

Artecomarket će trajati pet dana! Artecomarket želi da inspiriše i aktivira širu javnost i podrži pojedince i organizacije koji već rade na taj način. U Katoličkoj porti ćete moći da nađete lokalne proizvođače hrane, dizajnere odeće, nakita i asesoara, kao i mnoge druge zanatlije.

Četvrtak 11. jun

Projekcije filmova Mrak & Mrkli mrak biće održane u 19 sati u Utopiji - prva dva dela tetralogije Momira Miloševića. To su dva filma koja su izazvala ogromno interesovanje publike i dobili momentalni kult status među domaćim ljubiteljima horora. Ulaz je 150 dinara.

U Firčijev studio dolazi Robert Tilly, koji je samouk naučio da svirati trubu, usnu harmoniku, kazu, klavijature, udaraljke i gitaru.U Enciklopediji Ex-Yu Rock Petra Janjatovića jedini ima samostalnu jedinicu kao Subotičanin, uz Kornelija Kovača i Gabora Lenđela, ali i kao člana grupe "Teška Industrija". Svirka počinje u 21 sat i ulaz je besplatan!

"Antologija somborskog rock & rolla" trajaće tri dana u Somboru u Kabareu, a sviraće i najstariji somborski bend Tajfuni i mnogi drugi, u četvrtak: Macho/Čuvari snova, Glavom o zid, Čaura, ZSP, Indiferencija i Pergament; u petak: promocija knjige (gosti: Bogica Mijatović, Peđa Novković :) i Petar Janjatović), Heartbeat boogie, Tajfuni, Complain, The Boylers/Airbag, Fade i Line out i u subotu Sovaid, Zlatko Ribarić, dr Tizo, Watrogasci-Eksplozija, La Manche/ L.I.O.N.D., Dim i Dogma. Program počinje u 20 sati i ulaz je besplatan!

Petak 12. jun

   Sunset rooftop žurka biće održana u Đardinu, počinje u 19 i trajaće do 1 sat. Očekuju vas deep drive i tech house sa W. aka Wizardom x ØFF, Majemi x Novak, sa podrškom Zerotwentyone Everywear i Bitanga odećom. 

   "Dani Meksika u Novom Sadu" biće održani u Kulturnom centru i trajaće do 15. Juna. Tokom četiri dana, Novosađani će se upoznati sa meksičkom kulturom i to kroz izložbe, tribine, filmove, ali i kroz degustaciju meksičkih gastronomskih specijaliteta. Program počinje u 19 časova otvaranjem izožbe "Meksički film na stranim plakatima" na Tribini mladih. Program narednih dana možete da vidite ovde.

Drupal je content management system koji Vam omogućava da lako organizujete, upravljate i objavljujete Vaš sadržaj na web stranicama, sa bezbrojnim varijacijama i modifikacijama. U okviru zajednice Drupal Srbija održaće se predavanje Hello Drupal u Hub prostoru u Apolo centru u 18.30 sati, na kojem će biti predstavljen taj CMS. Predavanje će održati Dragan Eror i Miki Stojković, osnivači Drupal Srbije.

Killo Killo banda će nastupiti u Utopiji! Bićete obavešteni o kartama.

Petak sa psihoterapeutom opet se dešava u Fabrici. Od 17.30 sati možete da kao dobrovoljac na "vrućoj stolici" iskusite REBT terapijsku seansu i rešite emocionalnu blokadu. Domaćin je psihoterapeut Olivera Sekulić-Bartoš, a skuplja se i dobrovoljni prilog za Udruženje studenata psihologije "Transfer".

Igor Vince & His Drum, Brass And Keys nastupiće u Firčijevom studiju i svirka počinje u 21.30 sati. Nakon nepunih mesec dana od objavljivanja hita ''Let's Do It'', na kome mu je gost Femi Kuti, a koji je za kratko vreme osvojio mnogobrojnu publiku, Igor Vince, mladi multitalentovani beogradski muzičar predstaviće još jedan singl i video spot za pesmu "Find Love". Ulaz je 500 dinara.

Festival umetnosti "Umetnost ispred forme - UrLiK 8" biće održan od 12. do 19. juna u galeriji i baru Klein house u Subotici, a otvaranje je u 20.30 sati. Festival počinje izložbom, poezijom, muzikom i pričama sa umetnicima, a narednih dana će biti i projekcija filmova, promocije zbornika, diskusije knjiga, kafe sa umetnicima... Program svake naredne večeri počinje u 18.30 sati.

Illegal Operations Strongly Recommend: Ill Sessions 2015, ultimativno drum & bass iskustvo u Borisovom ateljeu. Line up: Monden, FatBoyDuck, Rcallz & friends. Ulaz je do ponoći 200 dinara, nakon toga će biti 300.

Pozorišni klub "Zeleno Zvono" predstavlja Prti Bee Gee. Eksplicitni stihovi, uz često pominjanje nasilja, oružja i droge, svrstali su ih u srpsku varijantu gangsta repa. Mada je Moskrijeva smrt bila težak udarac bendu, Euffrat I Mickrey su nastavili i do danas objavili četiri studijska albuma zacementiravši poziciju na vrhu za sva vremena. Karte su na ulazu 400 dinara.

Subota 13. jun

   Berza Vinila, Stripova and Other Shit for Uplifting Gormandizers - subota, 11 sati, Quarter!

Dimensions Festival 2015 Novi Sad Launch Party biće održan u Borisovom ateljeu na tvrđavi. Dimensions festival, evropski epicentar najsvežije elektronske muzike, biće održan od srede 26. avgusta do nedelje 30. avgusta u Puli. U Novom Sadu će muziku vrteti ljudi iz kluba Sirup - Sergej Snooze & MMMeniga, Lag, Necone i DJ RaDa. Ulaz je 200 dinara do ponoći, a nakon toga je 300.

   Mp3 Kujna se seli u Izbu, a Igor Dević iz benda Hton spremio je "mejnstrim iz nekog drugog kad"! Žurka počinje u 21.30 sati i traje dok svi ne popadaju!

Urban been fest počinje dan ranije u Kameničkom parku u 18.30 sati sa svirkama: Branimir i neprijatelji, Osmi dan, Šinobusi i Atheist Rap. Festival je ispostava Temerinske pasuljijade, tako da će biti mnoooogo pasulja napravljenog na razne načine! U subotu je pasuljasti deo, a ekipa O radija će biti tamo, sa odličnom muzikom i najboljim pasuljem na svetu! Mislimo da ćemo ga završiti oko 14 sati ;)

Mrdovizija: Video lajv edišn specijal biće održana u Buka baru u Sremskoj Mitrovici i počinje u 21.30 sati. Osveženje u formi video didžejinga pohodi najbolju baštu u gradu! Očekuju vas isključivo živi video zapisi raznih žanrova, boja i mirisa!

Nedelja 14. jun

Za sada nema ništa. Buhuhuhuhuhuuuu

 J.Ž.

 

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 31. jula do 6. avgusta

"Špic" letnje sezone, vreme u kome su dešavanja na minimumu. Ipak i u takvom periodu pojavi se po neka žurka,…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. jula

Projekcije, koncerti, predavanja, jedna zanimljiva šetnja i noćni bazar. Sve to vas očekuje ove nedelje u Novom Sadu, Somboru, Subotici…

.

Digitalni nomadi: život bez granica

Kada kažemo digitalni nomad zamišljamo nekog lika u hipsterskoj "havaji" košulji i sa bradom, na plaži na Baliju, kako čuka "Javu"…

.

Vredi pročitati: "Praznik u komi"

Di-džej, pozorišni radnik i pisac Vukašin Vojvodić preporučio nam je delo francuskog pisca novije generacije Frederika Begbedea "Praznik u komi".

.

Život kroz muziku, pozorište i knjige

Ime Vukašin Vojvodić često se može čuti u najavama novosadskih klupskih dešavanja, kada je u pitanju DJ scena, ali i…

.

Kako mladi vide Novi Sad?

Novosadski srednjoškolci kreirali su vodič za mlade "KULtura kroz Novi Sad" i pokazali šta je ono što naš grad čini…

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Music Mix by Bea
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo