...
TRENUTNO16:30 - 16:45Tehnologija

Kultura / Film

Nedeljni vodič od 29. juna do 5. jula

28.06.2015.

Naredna nedelja je u znaku filma - Cinema city će oživeti večeri u Kineskoj četvrti sjajnim filmovima i svirkama! Kikinda short, Kanjiža fest, Backup fest, Urban fest - Vojvodina se budi!

.

Ponedeljak 29. jun

Cinema City počinje! Filmski festival se preselio u Kinesku četvrt, pa će projekcije biti održane u Limanskom parku, Quarteru, Fabrici, Firčijevom studiju, ulici između tih mesta. Program možete da pogledate ovde

Novi književni rođendan! Samo što nije! Na rođendan Vaska Pope ljubitelji njegove književnosti okupiće se u 19 sati na terasi Lemijeve knjižare, odnosno LKC (Lemijev kulturni centar) da pročitaju po neki stih iz njegovih pesama.  

Sedamdeseti Improstor biće održan u Zavodu uza kulturu Vojvodine u 20.30 sati, a kao duo nastupaju Assaf Gidron (elektronika) i Teodora Stepančić (klavir), kao trio Tomaž Grom (kontrabas), Igor Čubrilović (električna gitara) i Marina Džukljev (klavir). Kako projekat Improstor nije finansijski podržan ove godine, organizatori mole da donacijom podržite izvođače.

Premijera predstave "Stilske vežbe" Rejmona Kenoa u izvođenju mladih iz dramske grupe kreativnog centra Cekom biće održana u 21 sat u Kulturnom centru Zrenjanina. "U stilskim vežbama su mnogi hteli da vide razaranje literature, a da mi to uopšte nije bila namera. Hteo sam samo da načinim te vežbe, a kao rezultat toga došlo je do skidanja rđe i blata sa nekih točkica književnosti", rekao je Rejmon Keno o svom delu. Ulaz je besplatan.

Utorak 30. jun

Zatvaranje Infanta - u 18 sati će u SNP-u biti igrana predstava "Kratka priča o antihristu" Bitef teatra, a u 21 sat će biti proglašenje pobednika i u čast nagrađenih izvedena predstava "manipulacije" trupe Via negativa u velikoj sali KCNS-a.

Veče anime filma biće održano u Infopolisu u 20 sati. "Grave of the Fireflies - Hotaru no haka" - film je rađen po istinitoj priči Akijuki Nosake. U periodu posle bombardovanja tokom Drugog svetskog rata, dva siročeta se bore da prežive u japanskom selu. Za Seitu i njegovu četvorogodišnju sestru, bespomoćnost i ravnodušnost ljudi koje poznaju je bolnija od neprijateljskih napada. Kroz očaj, glad i tugu, život ove dece je srcecepajuć, dok su njihov duh i ljubav inspirativni.

Sreda 1. jul

Predstava "Ne možemo više da..." koju su radili studenti druge godine glume na Akademiji umetnosti biće održana u 19 sati na Akademiji. Radi se o scenama iz drama Čehova i Ostrovskog.

Napravite predah od učenja, posla i pridružite se drugarima na odbojci. Okupljanje je od 18:45 do 19 sati ispred glavnog ulaza na Štrand, a ko kasni – neka dođe do terena za odbojku na pesku. Hladno piće je obezbeđeno!

Veče francuske, italijanske i španske muzike biće održano u klubu Dvorištance u Subotici i počeće u 20 sati. Na događaju će se okupiti ljubitelji tih jezika i njihove muzike. Ulaz je besplatan.

Deseti festival kratke priče "Kikinda short" biće održan u Kikindi u Narodnoj biblioteci (prva dva dana), Zrenjaninu u Gradskoj bašti (petak) i Beogradu u Parobrodu (subota). Ove godine pozvani su autori koji su na ranijim festivalima ostavili najsnažnije utiske - na publiku i organizatore. Na čitanjima će učestvovati i polaznici Radionice kreativnog pisanja Hila & Parobrod, a čitanja počinju u 20.30 sati.

Mađarski heavy metal sastav Ossian nastupiće na trećem Kanjiža Festu koji će biti održan od 1. do 4. jula na Kanjiškom štrandu pored reke Tise. Ossian će svirati na glavnoj bini 2. jula, a na festivalu će, između ostalih, da nastupe i bendovi Road, Nevergreen, Leander Rising, Ashen Epitaph, Subway… Detaljan spisak učesnika, koji je poprilično sličan onom od prošle godine, pogledajte na sajtu festivala. (Hvala sajtu Serbian-metal na najavi).

Četvrtak 2. jul

Nauseahtake i Velar će nastupiti u CK13. Nauseahtake ima nastupe koje karakterišu česte improvizacije i stilski variraju od metal-core derivata do hip-hopa. Velar je tročlani sastav iz Novog Sada koji kombinuje raznolike elemente, od post i stoner rock-a do prog metal i elektronskih upliva, pa dolaze do zanimljivih rešenja koja svoj pravi potencijal dobijaju pri živoj izvedbi. Svirka počinje u 21 sat i ulaz je 250 dinara.

GreenTown Jazz Fest počinje u Somboru u dvorištu Dečije bioblioteke "Karlo Bjelicki" i trajaće do subote. Program počinje u 20 sati, a u četvrtak će nastupiti Aleksandar Dujin Orchestra i Jazz Bond Quintet, u petak Dharma Duo, Jazz Sence Quintet i Onder Focan & Batu Salliel Quartet iz Turske, Luz Azul Quintet, Naked band i Akua Naru iz SAD-a. Ulaz je besplatan.

Urban fest biće održan do 5. jula u Inđiji, a očekuju vas likovne radionice, muzički koncerti, projekcije filmova, crtanje grafita... Program možete da pogledate ovde

Petak 3. jul

Smukov Vinyl Night biće održan u Crvenom petlu od 22 sata. DJ Smuk četvrti put na gramofonskim pločama jezdi kroz vaše snove! -Pop-Punk-Rock-Funky-Heavy-Disco-Soul- Ulaz je besplatan.

United Noise Bass Rupture žurka sa di džejevima Nerf, Rcallz, Dark Dizkobar, Bane i Zola biće održana u Somboru u klubu Atina & Margo. Žurka počinje u 22 sata – budite tamo, jer njihovi setovi nikoga ne ostavljaju ravnodušnim pogotovo jer se bpm ne spušta ispod 180. U njihovima setovima pretežno varira zvuk najtvrđeg neurofunka,ali i poneki jump-up zvuk.

Koncertna promocija albuma "Vreme" benda Neprijatelj Prelazi Zeku biće odžana u klubu Mladost u Subotici. Pored NPZ koji sviraju punk rock, nastupiće i Deponija Zvuka (punk oi). Svirka počinje u 21.30 sati, a ulaz je 200 dinara.

Subota 4. jul

Četiri akciona heroja koja isporučuju raketno-razarajuću energiju pojačanu specijalnim reverbnim talasima – Daikaiju vraćaju se u CK13. Predivna zračenja hiperdimenzionalnih žičanih zvukova koji stvaraju supersonični vetar za vašu posebnu zaštitu! Svirka počinje u 22 sata i ulaz je 300 dinara.

ArtScape Letnji market biće održan u bašti hotela Vojvodina od 14 do 22 sata. Tamo ćete naći hranu, piće, odeću, nakit, asesoare... Sve domaće, dizajnersko i unikatno!

Tru Hip Hop žurka biće održana u Pelikanu od 22 sata, a muziku će vrteti Ekvilibrijum, Kiz & Tau – Ocg, Wolt, CrazyAFRO,Cmc & Oxa, Chawa, Kiza, Džoni, A.R.M, ShoNe, Chillair, Dr Yu & Buda MC, Ogi Knez & Biggy, Grof, Ksoa & Shommytto i So Fly. Ulaz je 200 dinara.

Veliki joga performans biće održan kod čika Jove u 18 sati, a vodiće ga instruktorka Joga centra Mirjana Radak. Jogini će održati kratak joga serijal pod nazivom "Pozdrav Suncu", a revijalni sastav će prikazati trenutno najpopularniji Art Joga Similiris stil joge.

Nauseahtake (Holandija), Brigand (Srbija) i Recycling (Srbija) sviraće u klubu Clash u Subotici. Prva svirka počinje u 22 sata, a ulaz je 200 dinara.

Odbojka na pesku i Salsa beach party biće održani na Paliću i kafeu Wolley. Zgodni odbojkaši i plesači okupljaju se u 18 sati.

Backup fest biće održan u Bačkom Petrovcu sa početkom u 21 sat, a nastupiće Zabranjeno Pušenje, Iskaz, Nova i Ćelava gospođa. Karte možete da nađete u klubu Vrbara i Mungosu za 500 dinara.

Nedelja 5. jul

njente, šemi, ništa, nichts

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 31. jula do 6. avgusta

"Špic" letnje sezone, vreme u kome su dešavanja na minimumu. Ipak i u takvom periodu pojavi se po neka žurka,…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. jula

Projekcije, koncerti, predavanja, jedna zanimljiva šetnja i noćni bazar. Sve to vas očekuje ove nedelje u Novom Sadu, Somboru, Subotici…

.

Digitalni nomadi: život bez granica

Kada kažemo digitalni nomad zamišljamo nekog lika u hipsterskoj "havaji" košulji i sa bradom, na plaži na Baliju, kako čuka "Javu"…

.

Vredi pročitati: "Praznik u komi"

Di-džej, pozorišni radnik i pisac Vukašin Vojvodić preporučio nam je delo francuskog pisca novije generacije Frederika Begbedea "Praznik u komi".

.

Život kroz muziku, pozorište i knjige

Ime Vukašin Vojvodić često se može čuti u najavama novosadskih klupskih dešavanja, kada je u pitanju DJ scena, ali i…

.

Kako mladi vide Novi Sad?

Novosadski srednjoškolci kreirali su vodič za mlade "KULtura kroz Novi Sad" i pokazali šta je ono što naš grad čini…

  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo