...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Kultura / Film

Nedeljni vodič od 28. jula do 2. avgusta

28.07.2015.

Kasnili smo malo sa ovim vodičem, ali tu je! 

.

Utorak 28. jul

"Mirai" u Pelikanu organizuje veče japanske kulture. U 18 sati počinje projekcija anime filma "Trigun: Badlands Rumble", nakon čega sledi žurka na kojoj će služiti japanska pića i grickalice, naravno, uz muziku sa japanskog podneblja. Gosti će moći da se bolje upoznaju sa osnivačem organizacije i njenim ciljevima i da upoznaju druge ljude sličnih interesovanja.

Sreda 29. jul

Performans "Deca noći" biće održan u Brod teatru i počinje u 21 sat. Performans nastoji da vas uvuče u polje snova čuvenog Belgijskog slikara, nadrealiste Renne Magritte, i da vas kroz njegov život i delo, suptilnim sredstvima pozove na kolektivno buđenje.

U sklopu letnjeg programa Kancelarija za mlade Subotice organizuje projekciju filma "Candy" bioskopu Aleksandar Lifka u 18 sati. Nakon filma uslediće razgovor sa aktivistima udruženja Restart i bivšim zavisnicima. Ulaz je besplatan. Pesnik po imenu Dan (Heath Ledger) zaljubljuje se u studentkinju umetnosti Candy (Abbie Cornish) koja gravitira ka njegovom boemskom načinu života - i njegovoj ljubavi prema heroinu.

Četvrtak 30. jul 

Deni Grozdić - komični vloger koji je osnovao Serbian Lesson Guy na Jutjubu dolazi u Novi Sad, u Shamrock. Deni je video sveta, ali mu je pažnja i dalje usmerene ka našoj zemlji. On se šali, psuje, preuveličava... ali najvažnije - trudi se da nabode po koji padež iz našeg jezika. Nastup počinje u 21.30 sati, a ulaz je 600 dinara. 

Ako volite da čitate i želeli biste da diskutujete o pročitanom sa nekim, onda je Književni klabing pravo mesto za vas. Klub je otvoren za sve i besplatan je, a u 20 sati na Štrandu se okuplja ekipa da priča o romanu "Frankenštajn" spisateljice Meri Šeli.

Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima Udruženje balkanskih umetnika sprovod kampanju "Mala zona – velika borba: Umetnošću protiv trgovine ljudima". U okviru kampanje u podne će biti organizovano književno druženje na centralnom trgu u Subotici.

Petak 31. jul 

Novosadska kritična masa 40. put biće održana! Ekipa biciklista okupiće se u Limanskom parku u 17 sati, voziće se po gradu oko sat vremena, a vožnju će završiti na Bećarcu, gde će nastaviti sa žurkom!

U Kafematu će žurku da naprave Fakir /noise destruction/ i Reisz /Kafemat Resident DJ/! Muzika počinje da trese prozore u 21 sat.

Marčelo će nastupiti u dvorani Apolo u Pančevu! Nastup počinje u 21 sat i ulaz je 200 dinara.

Subota 1. avgust 

Brazilsko zagrevanje na Štrandu biće održano od 21 sat uz ritmove samba udaraljki škole "Sambansa", samba plesom kluba "Sambalkinhas" i akrobacijama kapuerista iz kapuera kluba "Senzala Novi Sad" dunavsku plažu pretvoriće u Kopakabanu! To je ujedno i žurka najave festivala "Dani Brazila" koji će biti održan od 14. do 16. avgusta.

Mighty Vibez Entertainment i Sekkle And Cease u saradnji sa Ofis Beach Barom i Serbiš barom predstavljaju muzičko-plesni spektakl Tropical Heat. Sa početkom u popodnevnim časovima na plaži Oficirac na desnoj obali Dunava možete slušati i plesati uz jamajkanske i africke ritmove u jedinstvenom ambijentu Ofis Beach Bara.
Zabava se nastavlja od 22 sata u centru Novog Sada u Serbiš Baru u Zmaj Jovinoj Ulici, gde će biti moderniji zvuk - dancehall, afrobeat i ostali tropski muzički pravci.

Disko veče biće organizovano u kafeu Grunf u Subotici! Za đuskajuću žurku koja počinje u 21 sat biće zadužen lokalac Željo! Ulaz je besplatan.

Nedelja 2. avgust 

Proces stvaranja stripova prikazaće strip autor Stevan Subić u 21 sat u Alternativi u Zrenjaninu. On će na velikom platnu da crta motive koje koristi u svojim stripovima.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 31. jula do 6. avgusta

"Špic" letnje sezone, vreme u kome su dešavanja na minimumu. Ipak i u takvom periodu pojavi se po neka žurka,…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. jula

Projekcije, koncerti, predavanja, jedna zanimljiva šetnja i noćni bazar. Sve to vas očekuje ove nedelje u Novom Sadu, Somboru, Subotici…

.

Digitalni nomadi: život bez granica

Kada kažemo digitalni nomad zamišljamo nekog lika u hipsterskoj "havaji" košulji i sa bradom, na plaži na Baliju, kako čuka "Javu"…

.

Vredi pročitati: "Praznik u komi"

Di-džej, pozorišni radnik i pisac Vukašin Vojvodić preporučio nam je delo francuskog pisca novije generacije Frederika Begbedea "Praznik u komi".

.

Život kroz muziku, pozorište i knjige

Ime Vukašin Vojvodić često se može čuti u najavama novosadskih klupskih dešavanja, kada je u pitanju DJ scena, ali i…

.

Kako mladi vide Novi Sad?

Novosadski srednjoškolci kreirali su vodič za mlade "KULtura kroz Novi Sad" i pokazali šta je ono što naš grad čini…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo