...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Kultura / Film

Nedeljni vodič od 26. januara do 1. februara

25.01.2015.

Opet! Vodič!

p.s. Dopunićemo tekst, ako bude novih i zanimljivih objava događaja.

.

Ponedeljak 26. januar

   Povodom deset godina rada Festivala o ljudskim pravima – VIVISECTfest u SKC Fabrika u Novom Sadu će od 26. do 30. januara biti predstavljene izložbe dokumentarnih fotografija i angažovanih plakata nastalih u periodu od 2004. do 2014. godine koje su posvećene sledećim temama: Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima, Pali anđeli komunističke ideologije i Ljudi sa margine.

   Konferencija "Vreme kada stvaramo", čiji je cilj motivisanje srednjoškolaca u Novom Sadu za dugoročno obrazovanje, svakodnevan rad na ličnim ciljevima i ostvarivanju svojih planova, održaće se u 12.30 časova u Kulturnom centru.

Utorak 27. januar

   Klub Pelikan otvara i seriju filmskih projekcija filmom "Lisbon Story" Vima Vendersa. Projekcija počinje u 20 časova.

   Aiesec Open Day, na kojem studenti mogu da se informišu o internacionalnim mogućnostima, kao što su stručne i volonterske prakse koje im ta studentska organizacija nudi, održava se svakog utorka u 19 časova na Fakultetu za pravne i poslovne studije.

Sreda 28. januar

   Zajednička veganska večera održaće se u Omladinskom centru CK13 u 19 časova. U Otvorenoj kuhinji se priprema sveža, ukusna i zdrava veganska hrana, koju možete i sami tamo da pripremate. Ideja je da probate nešto novo i zdravo i družite se sa ljudima!

Četvrtak 29. januar

   Milutin Petrović Mylutin sa gitarom i usnom harmonikom nastupaće u Krivoj Marti. Sviraće mnogo autorskih pesama i neke obrade, a muziku će to veče puštati i di džej Tom Tom, u amerikana modu.

   "Info buvljak" će se održati u Infopolis centru u Novom Sadu, od 17 do 19 časova. Ako imate neke stvari koje vam više ne trebaju i kojih biste se rado otarasili, ali ne želite da ih bacite i u dobrom su stanju, donesite ih na Info buvljak. Princip je sledeći: svako može da uzme ono što mu je potrebno, bez obaveze da nešto i pokloni. Naravno, neophodno je da stvari koje donesete budu upotrebljive, dakle, da nisu (nepopravljivo) uflekane, slomljene, pocepane i slično.

   Premijera kratkog animiranog filma "Klackalica", nastalog na radionici animacije "Izbanimaonica", održaće se u kino sali Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u 19 časova. Nakon premijere filma u 20 časova uslediće otvaranje prateće izložbe i koktel u kafe-galeriji "Izba". Na izložbi će moći da se vide figure, kostimi i scenografija koji su korišteni na radionici animiranog filma, kao i fotografije na kojima su prikazane faze nastanka filma.

   Premijera predstave "Dan kada smo se sreli" održaće se na kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta u 20.30 časova. U predstavi se radi o susretu sa samim sobom i prva repriza će biti u petak u 21 čas.

   Veče stand up komedije održaće se u klubu Pelikan. Nastupaju Nemanja Dimitrijević, Filip Perlić, Zlatko Radojčić i Miroslav Đorđević, početak će biti u 22 časa i ulaz je 200 dinara.

Petak 30. januar

   U KC Utopija nastupaju Ti i Dojo - Muzika grupe Ti je puna pamtljivih i često sanjivih melodija Dunijeve gitare, punih i prijatnih bas deonica na sintu, sjajnog dvoglasa i jednostavnih hipnotičkih tekstova i Trajčetovih ritmova koji obuzimaju i stvaraju prijatnu atmosferu lenjeg kišnog popodneva provedenog sa suve strane prozora ili kasnog buđenja u danu bez mnogo obaveza. Dojo kao paletu koristi gitaru, sintisajzere i semplove, i u kombinaciji sa glasom koji obuzima kreira magičnu zvučnu sliku. Dojo je i PJ Harvey, i Thom York i Bat For Lashes, i Patti Smith i i Philip Glass i Massive Attack, a ipak, Dunja Dačić.

   Umetnička radionica "Medijala" - Maske održaće se u Subotici u kafeu Grunf u 20 časova. Postavka traje do 14. februara.

   Svakog poslednjeg petka u mesecu u 17 časova okupljaju se novosadski biciklisti u Limanskom parku. Novosadska kritična masa je mesečni događaj kojim se promoviše vožnja biciklom kao zabavan i zdrav način prevoza. Odlike novosadske Kritične mase su pre svega opuštenost, bezbednost, druželjubivost.

   U Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu nastupiće dva benda iz Slovenije, Eyecontact i Hexenbrutal. Sa krajnjeg severoistoka Slovenije dolazi lendavski stoner-grunge kvartet Eyecontact koji su 10. maja 2014. godine objavili svoj prvi album "Big Mean Machine". Hexenbrutal čine dva čoveka, jedan na bubnjevima a drugi na improvizovanim klavijaturama i različitim spravama koji prave ogromnu buku. Kao lokalna podrška nastupiće novosadski bendovi Velar i Three Eyed Crow.

   Koncert sastava Kontra Evolucija biće održan 30. januara u SKCNS Fabrici. Muzička formacija Kontra Evolucija nastaje krajem 2013. u Srpskoj Crnji. Kontra Evolucija svira svoj Banatski Blues u formi nezabeleženoj ni u jednoj muzičkoj grani. Sa metal temeljom i blues harmonijama,angazovanih tekstova i pričama o lokalnim a univerzalnim ljudskim profilima, zaokupljuje paznju slušalaca.

   U klubu Madlen u Subotici održaće se humanitarna akcija za decu Kolevke, gde će nastupati Adamov, Aron B, Ascaloon, Chrono, Dfndr, Fishee, Gabriel Bin, Hansol, Kibz, Kohajda, Kovee, Magnate, Minimalistic, Needle, Nickolas Zoraje, Nikola Batrić, Pac, Sheela, The Slace i Zex. Ulaz je 250 dinara.

   U klubu Dandy muziku će vrteti Filip Nikolaević, Marko Panić i Velimir Mićovic (Underground Sound of Belgrade). Serijal GOA je počeo sa prvim žurkama već davne, 2006. i tokom godina, promenio je niz klubova u Beogradu, kao što su Gavez (prvi party), Mamolo (Taš), Namaste Klub, Akademija, Cvećara, Mamolo (exKuća), Ilegala (exIndustrija), Klub Studio 69, Lebowski Bar, Svemirska Kafana, KPTM, Klub Sioux. Ulaz je 300 dinara.

Subota 31. januar

   "Zimska idila"  će se održati u klubu Quarter i nastupiće Brkovi, Atheist Rap i Gužva u 16-ercu. Sva tri benda koja će učestvovati na festivalu "Zimska idila" tokom prošle godine imali su izuzetno dobro posećene nastupe, a sada su odlučili da udruže snage i pruže višesatno zadovoljstvo fanovima. Program počinje u 21 čas, a ulaznice po pretprodajnoj ceni od 1.000 dinara mogu se kupiti u Gigstixu.

   Novosadski bal, u organizaciji plesnog centra Allegro, počinje u 20 časova u bal sali hotela Park, kada će se raznovrsnim plesnim i muzičkim nastupima dočarati sva raskoš i lepota balova, baš kao što su balovi nekada izgledali. Novosadski bal je i humanitarnog karaktera, pa će deo prikupljenih sredstava biti usmeren na Dečje selo u Sremskoj Kamenici. Ulaz je 1.000 dinara i dress code je svečana garderoba.

   Novosadski industrial rock bend Dreddup ušao je u 18. godinu postojanja i tom prilikom rešio da priredi duži koncert u CK13 koji će vas provozati kroz njihovu, sad već, punoletnu karijeru. Koncertu će prethoditi gosti: Bdfuse, Casillas i Harmonija haosa, kao i projekcije dreDDup spotova i klipova iz cele karijere. Ulaz je 250 dinara, a događaj počinje u 20 časova.

   U Kulturnom centru Zrenjanina održaće se izložba "Han' job" Aleksandra Popovića. Otvaranje izložbe je u 19 časova.

   U Subotici se otvara kafe knjižara Books&Coffee uz gostovanje grupe za razvoj kulturnog aktivizma UrLiK. Books&Coffee se nalazi na Trgu Cara Jovana Nenada 2-4, a otvaranje je u 18 časova. UrLiK - grupa za razvoj kulturnog aktivizma iz Subotice radi na podsticanju mladih na slobodno izražavanje u umetnosti kroz organizovanje kulturnih sadržaja.

   Bendovi Ana Never, Nebo je Crveno, Bombshelter Experiment, Omladinac 11, The Valley iz Subotičkog Studija 11 i specijalni gost Shanghai Postman iz Francuske nastupiće u bačkotopolskom klubu Panta Rhei. Ulaz je 250 dinara.

   U Subotici u klubu Mladost održaće se Techno industria žurka, na kojoj će nastupiti Mark Filth i Sasha Milošević Sosha. Techno industria je prva u nizu elektronskih dešavanja i cilj je promovisanje afirmisanih i neafirmisanih techno/minimal di džejeva i producenata iz Srbije i regiona. Ulaz je 200 dinara.

Nedelja 1. februar

   Texas Flood iz Beograda sviraće u Lazinom Teletu. Bend je 2009. godine izdao album "Grinnin’ In Your Face" i nastupali su na festivalima kao što su Voxstock, Budapest Blues Festival, Blues & Soul Fest, Luxemburg Blues Festival, Belgrade Beer Fest... Ulaz je 200 dinara.

    Shangai Postman iz Liona u Francuskoj dolazi u Suboticu u Studio 11, gde će svirati wild-fun-electro-pop-rock. Svirka počinje u 22 časa i ulaz je dobrovoljni prilog.

   Planinarsko društvo "Jelenak" vodi vas na zapadni obod Fruške gore, stazama tradicionalnog Fruškogorskog maratona. Dužina staze je oko 20km i nakon pešačenja predviđeno je kupanje na bazenima u Vrdniku.

J.Ž.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 31. jula do 6. avgusta

"Špic" letnje sezone, vreme u kome su dešavanja na minimumu. Ipak i u takvom periodu pojavi se po neka žurka,…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. jula

Projekcije, koncerti, predavanja, jedna zanimljiva šetnja i noćni bazar. Sve to vas očekuje ove nedelje u Novom Sadu, Somboru, Subotici…

.

Digitalni nomadi: život bez granica

Kada kažemo digitalni nomad zamišljamo nekog lika u hipsterskoj "havaji" košulji i sa bradom, na plaži na Baliju, kako čuka "Javu"…

.

Vredi pročitati: "Praznik u komi"

Di-džej, pozorišni radnik i pisac Vukašin Vojvodić preporučio nam je delo francuskog pisca novije generacije Frederika Begbedea "Praznik u komi".

.

Život kroz muziku, pozorište i knjige

Ime Vukašin Vojvodić često se može čuti u najavama novosadskih klupskih dešavanja, kada je u pitanju DJ scena, ali i…

.

Kako mladi vide Novi Sad?

Novosadski srednjoškolci kreirali su vodič za mlade "KULtura kroz Novi Sad" i pokazali šta je ono što naš grad čini…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo