.
Trenutno
Music mix
Kultura / Film

Naši bioskopi na filmskom festivalu u Roterdamu

14.01.2015.

Radi se o simultanim svetskim premijerama filmova u određenom broju evropskih bioskopa

.

Tri bioskopa iz Srbije biće deo 44. međunarodnog filmskog festivala u Roterdamu (International Film Festival Rotterdam), koji će biti održan od 21. januara do 1. februara. U pitanju su bioskop "Fontana" u Beogradu, "Eurocinema" u Subotici i "Kupina" u Nišu.

U ova tri bioskopa biće prikazan inovativni program Roterdamskog festivala, sa konceptom koji će biti predstavljen prvi put na svetu, a radi se o simultanim svetskim premijerama filmova u određenom broju evropskih bioskopa.

Zahvaljujući učešću u ovom projektu, tri bioskopa u Srbiji ući će u svetsku istoriju filmskih festivala, jer će biti deo prvog izdanja ove revolucionarne platforme koja prenosi uzbuđenje festivalskih premijera filma u više bioskopa širom Evrope. Platforma integriše internet i socijalne mreže na jedinstven način u samo festivalsko tkivo.

Kako je najavljeno, publika u bioskopima će, nakon premijerne projekcije putem live streaming veze moći da pozdravi reditelja i ekipu filma, koji će biti u Roterdamu i da razgovara sa njima postavljajući im pitanja preko Twiter-a.

Naši bioskopi će biti među odabranih 16 izvan Holandije u kojima će se prikazivati selekcija Filmskog festivala u Roterdamu. Pored tri bioskopa iz Srbije, sa po jednom dvoranom su zastupljene Italija, Slovenija i Španija, sa po pet bioskopa Velika Britanija i Poljska.

Program Roterdamskog festivala u Srbiji će biti realizovan zahvaljujući Petru Mitriću, selektoru Festivala evropskog filma Palić, uz podršku Miše Mogorovića iz producentske kuće Art & Popcorn i programskog direktora palićkog festivala.

M.L.

.
Filmski festival Cinema City pokrenuo je Miloš Ignjatović sada već davne 2007. godine i zajedno sa svojim timom ljudi stigao do…
.
Mladi glumac, Đorđe Živadinović Grgur u filmskom, televizijskom i pozorišnom svetu teži ka ulogama u kojima će otkriti nešto…
.
Nova regionalna kantautorska scena se u poslednjih nekoliko godina pokazala kao vrlo kvalitetno tlo za muzičko stvaralaštvo. Ispostavilo…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?