...
TRENUTNO11:00 - 12:00U kakvoj zemlji želim da živim

Kultura / Film

Naši bioskopi na filmskom festivalu u Roterdamu

14.01.2015.

Radi se o simultanim svetskim premijerama filmova u određenom broju evropskih bioskopa

.

Tri bioskopa iz Srbije biće deo 44. međunarodnog filmskog festivala u Roterdamu (International Film Festival Rotterdam), koji će biti održan od 21. januara do 1. februara. U pitanju su bioskop "Fontana" u Beogradu, "Eurocinema" u Subotici i "Kupina" u Nišu.

U ova tri bioskopa biće prikazan inovativni program Roterdamskog festivala, sa konceptom koji će biti predstavljen prvi put na svetu, a radi se o simultanim svetskim premijerama filmova u određenom broju evropskih bioskopa.

Zahvaljujući učešću u ovom projektu, tri bioskopa u Srbiji ući će u svetsku istoriju filmskih festivala, jer će biti deo prvog izdanja ove revolucionarne platforme koja prenosi uzbuđenje festivalskih premijera filma u više bioskopa širom Evrope. Platforma integriše internet i socijalne mreže na jedinstven način u samo festivalsko tkivo.

Kako je najavljeno, publika u bioskopima će, nakon premijerne projekcije putem live streaming veze moći da pozdravi reditelja i ekipu filma, koji će biti u Roterdamu i da razgovara sa njima postavljajući im pitanja preko Twiter-a.

Naši bioskopi će biti među odabranih 16 izvan Holandije u kojima će se prikazivati selekcija Filmskog festivala u Roterdamu. Pored tri bioskopa iz Srbije, sa po jednom dvoranom su zastupljene Italija, Slovenija i Španija, sa po pet bioskopa Velika Britanija i Poljska.

Program Roterdamskog festivala u Srbiji će biti realizovan zahvaljujući Petru Mitriću, selektoru Festivala evropskog filma Palić, uz podršku Miše Mogorovića iz producentske kuće Art & Popcorn i programskog direktora palićkog festivala.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Komplikovano odrastanje stendap komedije

Kada je avgusta 2015. godine Robin Vilijams odlučio da prekine sopstveni život, svet je na trenutak osetio gorku knedlu u…

.

Ne živimo u ravnopravnom društvu

"ON/A ravnopravno OsN/Aženi" je projekat u kome su mladi razmatrali stereotipe i predrasude koje postoje u našem društvu, upoređivali ih…

.

The Outsider: priča o najgorim detinjim strahovima

Kada smo bili mali plašili su nas Babarogom. Ako ne budemo dobri, doći će Babaroga i pojesti nas, govorili su.…

.

Booksmart: štreberluk i priključenija

Ne tako davno, publika je morala da se zabrine kakve joj Holivud filmove o odrastanju plasira. Bilo da smo gledali…

.

Španski filmski klasici na internetu

Narednih nedelja imaćemo priliku da potpuno besplatno pogledamo više od deset španskih filmova u okviru ciklusa "Klasici uz tebe".

.

The last dance: ljubavno pismo košarkaškom čudu

Histerija je reč kojoj fali barem šaka značenjskih svojstava kako bi opisala atmosferu koja je okruživala jednog od najvećih košarkaša…

  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 U kakvoj zemlji želim da živim
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 14:00 RetroTips

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo