...
TRENUTNO17:00 - 00:00Music Mix by Majkić

Kultura / Film

Ljubavna poruka posvećena Vladi

11.04.2019.

Film o najvećem džentlmenu rokenrola i autoru vanvremenskih pesama Vladi Divljanu biće premijerno prikazan u beogradskom Sava centru upravo na njegov rođendan – 10. maja, saopšteno je na konferenciji za novinare koja je bila održana u Jugoslovenskoj kinoteci. Cela ekipa filma se složila da će ovo ostvarenje, na neki način, biti ljubavna poruka posvećena jednom od naših najvećih muzičkih idola. 

.

"Nebeska tema" scenariste i reditelja Mladena Matičevića je dugometražni dokumentarnii film sa elementima igranog filma o velikanu naše muzike Vladi Divljanu. U njemu učestvuju najznačajniji autori sa ex-yu prostora, koji su specijalno za ovu priliku snimili (i u filmu izvode) nove verzije Vladinih pesama. Ovakav autorski pristup i veliki broj atraktivnih učesnika čini ovaj film jedinstvenim projektom kakav još nije viđen na našim prostorima.

“Veliko mi je zadovoljstvo što možemo da vas obavestimo da je film gotov. Njegovo snimanje i montiranje je trajalo prilično drugo i to je bila jedna velika, lepa, ni malo laka, ali fenomenalna avantura. Na ovom filmu smo se susretali sa dve oprečne stvari: s jedne strane bilo ga je jako teško završiti, a sa druge strane ja sam imao tu privilegiju da radim film o Vladi Divljanu, koji je jedan od najvećih heroja mog života, kao i da radim sa drugim mojim herojima koji su takođe u ovom filmu. Za mene je to bila divna avantura i sa nestrpljenjem očekujemo taj 10. maj. Ovaj film je zapravo ljubavna poruka Vladi Divljanu svih nas, i ekipe filma i aktera koji su u njemu”, rekao je Mladen Matićević, reditelj i scenarista filma.

dg37 jpg

Zdenko Kolar, Srđan Gojković - Gile, Mladen Matičević i Aleksandar Pavlić

O samom filmu, jedan od učesnika i bliskih Vladinih prijatalja Srđan Gojković Gile kaže: "Mladen je ušao dosta ambiciozno u ovaj film, kako i treba, jer se radi o našem drugu i jednom od najvažnijih autora sa ovih prostora, ali vredelo je truda - napravio je odličan film dostojan Vlade Divljana".

"Nije mi bilo teško. Neću da kažem da sam uživao, jer sam se morao prisećati nekih stvari u vezi Vlade, ali je bilo jedno lepo osećanje i jedno vredno iskustvo", podelio je svoje utiske sa snimanja najstariji Vladin prijatelj, Zdenko Kolar.

Film je po formi i narativnoj strukturi sličan, odnosno, srodan svom glavnom junaku - istovremeno i dokument i bajka, i urban i emotivan i romantičan. "Nebeska tema" je snimana na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču.

U filmu učestvuju Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Zdenko Kolar, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić, Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Dušan Kojić Koja, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Emil Tedeschi, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Ivana Šoljan, Bojana Vunturišević, Ida Prester, Svetlana Đolović, Siniša Škarica, Slobodan Konjović, Ana Đurić Konstrakta, Ana Radonjić Zoe Kida, Dubravka Marković, članovi bendova Minilinija, Ljetno Kino Big Band i Old Stars Band.

“Drago mi je i počašćen sam pozivom da sudjelujem u filmu, kojem je namjera da izrazi našu ljubav, poštovanje i zahvalnost prema Vladi Divljanu”

Darko Rundek

hj57 jpg

Čuvao je noć i dan: Vlada Divljan

Ulaznice za premijeru filma "Nebeska tema" se po ceni od 600 dinara mogu već kupiti preko servisa Ticket Vision, online putem njihovog sajta – www.tickets.rs, kao i na prodajnim mestima širom Beograda i Srbije (Billet centar – Trg Republike, blagajna u Domu omladine Beograda, Štark arena, Ušće Shopping center…). Ulaznice se takođe mogu kupiti i na blagajni Sava centra.

Fotografije: Goranka Matić

Možda te još zanima:

.

Gile: Sada se dobro kotiramo

Na dan kada se obeležava međunarodni Record Store Day (13. april) u prodaji se našlo dugo očekivano izdanje alternativne verzije…

.

Emotivna nebeska tema o velikom gospodinu

Reditelj i scenarista Mladen Matičević pre otprilike godinu dana počeo je snimanje dokumentarnog filma "Nebeska tema", o velikanu domaće muzičke scene Vladi…

.

Bečejski plato dobija ime po Vladi Divljanu

Članovi bečejske rok grupe Eva Braun pokrenuli su inicijativu da Plato ispred Gradskog pozorišta u Bečeju ponese ime Vlade Divljana.

.

Preminuo Vlada Divljan

    Jedan do istinskih velikana jugoslovenske i srpske muzike Vlada Divljan (1958-2015) preminuo je jutros u Beču nakon duge…

.

Emotivna nebeska tema o velikom gospodinu

Reditelj i scenarista Mladen Matičević pre otprilike godinu dana počeo je snimanje dokumentarnog filma "Nebeska tema", o velikanu domaće muzičke scene Vladi…

.

Univerzum Zorana Janjetova

U Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu 17. jula otvorena je izložba "Antitelo" Zorana Janjetova. Najveći deo izložbenih radova…

  • 16:40 O tome se priča
  • 16:50 Tehnologija
  • 17:00 Music Mix by Majkić

Anketa

Da li ste se vakcinisali?

Oradio logo