.
Trenutno
Alt Šou
 Treći program Radija RTV
Kultura / Film

Konkurs za amaterski i kratki film

14.09.2015.

Centar za unapređenje životne sredine i Dom omladine Beograda objavili su dva konkursa - za amaterski i za kratki film, u okviru Međunarodnog festivala zelene kulture "Green Fest". Prijave su otvorene do 9. oktobra.

.

Odabrani filmovi koji ispune sve uslove biće prikazani u Programu međunarodnog festivala ekološkog filma "Green Screen Fest" u okviru Međunarodnog festivala zelene kulture "Green Fest".

Pravo učešća na konkursu za amaterski film imaju svi zainteresovani, bez uzrasnih ograničenja, ali se podstiču mladi autori i autorke da se prijave. Radovi treba da su potpuno amaterski, a mogu biti napravljeni mobilnim telefonom, foto-aparatom ili amaterskom video-kamerom.

Maksimalan broj filmova sa kojima može da učestvuje jedan autor ili autorka je 5, a maksimalno trajanje filma je 15 minuta.

Nagrade će biti dodeljene u tri starosne kategorije: najbolji amaterski film u kategoriji autora do 18 godina, najbolji amaterski film u kategoriji autora od 18 do 27 godina i najbolji amaterski film u kategoriji autora starijih od 27 godina.

Pravo učešća na konkursu za krati film imaju svi profesionalci iz oblasti kinematografije koji se bave temom prirode, životne sredine, ekologije i održivog razvoja. Maksimalan broj filmova sa kojim može da se učestvuje je 3, a maksimalna dužima trajanja filma je 25 minuta.

Svi radovi koji konkurišu za kategoriju kratki film treba da budu titlovani na engleski jezik, osim filmova čiji je govorni jezik engleski.

Prijavni formulari za oba konkursa možete pronaći ovde, a učešće je besplatno.

Detaljnije informacije o načinu dostavljanja radova, kao i kompletna konkursna dokumentacija, nalaze se na zvaničnom sajtu Festivala.

 

.
Japansko srpski festival filma šesti put je ove godine u Beogradu spojio te dve kulture, a potom je, po prvi put, ovaj festival održan…
.
Filmski front: Međunarodni festival kratkometražnog filma biće održan od 24. do 27. oktobra u bioskopskoj sali Kulturnog centra…
.
Filmski festival Cinema City pokrenuo je Miloš Ignjatović sada već davne 2007. godine i zajedno sa svojim timom ljudi stigao do…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?