...
TRENUTNO13:30 - 13:45Pesma dana

Kultura / Film

Konkurs za amaterski i kratki film

14.09.2015.

Centar za unapređenje životne sredine i Dom omladine Beograda objavili su dva konkursa - za amaterski i za kratki film, u okviru Međunarodnog festivala zelene kulture "Green Fest". Prijave su otvorene do 9. oktobra.

.

Odabrani filmovi koji ispune sve uslove biće prikazani u Programu međunarodnog festivala ekološkog filma "Green Screen Fest" u okviru Međunarodnog festivala zelene kulture "Green Fest".

Pravo učešća na konkursu za amaterski film imaju svi zainteresovani, bez uzrasnih ograničenja, ali se podstiču mladi autori i autorke da se prijave. Radovi treba da su potpuno amaterski, a mogu biti napravljeni mobilnim telefonom, foto-aparatom ili amaterskom video-kamerom.

Maksimalan broj filmova sa kojima može da učestvuje jedan autor ili autorka je 5, a maksimalno trajanje filma je 15 minuta.

Nagrade će biti dodeljene u tri starosne kategorije: najbolji amaterski film u kategoriji autora do 18 godina, najbolji amaterski film u kategoriji autora od 18 do 27 godina i najbolji amaterski film u kategoriji autora starijih od 27 godina.

Pravo učešća na konkursu za krati film imaju svi profesionalci iz oblasti kinematografije koji se bave temom prirode, životne sredine, ekologije i održivog razvoja. Maksimalan broj filmova sa kojim može da se učestvuje je 3, a maksimalna dužima trajanja filma je 25 minuta.

Svi radovi koji konkurišu za kategoriju kratki film treba da budu titlovani na engleski jezik, osim filmova čiji je govorni jezik engleski.

Prijavni formulari za oba konkursa možete pronaći ovde, a učešće je besplatno.

Detaljnije informacije o načinu dostavljanja radova, kao i kompletna konkursna dokumentacija, nalaze se na zvaničnom sajtu Festivala.

 

Možda te još zanima:

.

Za televiziju najviše vezana starija publika

Televizije se sa jedne strane hvale gledanošću, sa druge strane su ljudi koji kukaju kako nemaju šta da gledaju, a…

.

Cartoon Network je danas samo lepa uspomena

Mnoge je pogodila vest o gašenju Cartoon Network studija, koji stoji iza mnogih crtanih hitova koje smo gledali devedesetih i…

.

Izabrano 100 kratkih filmova koji će se prikazivati na 20. "Filmskom frontu"

Jubilarno 20. izdanje Međunarodnog festivala kratkometražnog igranog filma "Filmski Front" biće održano u periodu od 27. do 30. oktobra u…

.

Netfliks otkazuje produkciju mogih naslova

Striming servis Netfliks koji je nedavno zabeležio velike gubitke usled pada broja pretplatnika, otkazao je produkciju nekoliko serija i filmova…

.

Objavljena zvanična selekcija 75. Kanskog festivala

Kanski festival biće održan od 17. do 28. maja ove godine, a danas je objavljen i spisak filmova koji će…

.

Novi Sad ima publiku za anime filmove

Anime je ručno crtana i kompjuterska animacija poreklom iz Japana. Kombinuje grafičku umetnost, karakterizaciju, kinematografiju i druge oblike maštovitih i individualističkih tehnika. Protekle…

  • 13:10 Vredi pročitati
  • 13:20 Tehnologija
  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Vaš DJ sat

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo