...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Marko

Kultura / Film

Konkurs za amaterski i kratki film

14.09.2015.

Centar za unapređenje životne sredine i Dom omladine Beograda objavili su dva konkursa - za amaterski i za kratki film, u okviru Međunarodnog festivala zelene kulture "Green Fest". Prijave su otvorene do 9. oktobra.

.

Odabrani filmovi koji ispune sve uslove biće prikazani u Programu međunarodnog festivala ekološkog filma "Green Screen Fest" u okviru Međunarodnog festivala zelene kulture "Green Fest".

Pravo učešća na konkursu za amaterski film imaju svi zainteresovani, bez uzrasnih ograničenja, ali se podstiču mladi autori i autorke da se prijave. Radovi treba da su potpuno amaterski, a mogu biti napravljeni mobilnim telefonom, foto-aparatom ili amaterskom video-kamerom.

Maksimalan broj filmova sa kojima može da učestvuje jedan autor ili autorka je 5, a maksimalno trajanje filma je 15 minuta.

Nagrade će biti dodeljene u tri starosne kategorije: najbolji amaterski film u kategoriji autora do 18 godina, najbolji amaterski film u kategoriji autora od 18 do 27 godina i najbolji amaterski film u kategoriji autora starijih od 27 godina.

Pravo učešća na konkursu za krati film imaju svi profesionalci iz oblasti kinematografije koji se bave temom prirode, životne sredine, ekologije i održivog razvoja. Maksimalan broj filmova sa kojim može da se učestvuje je 3, a maksimalna dužima trajanja filma je 25 minuta.

Svi radovi koji konkurišu za kategoriju kratki film treba da budu titlovani na engleski jezik, osim filmova čiji je govorni jezik engleski.

Prijavni formulari za oba konkursa možete pronaći ovde, a učešće je besplatno.

Detaljnije informacije o načinu dostavljanja radova, kao i kompletna konkursna dokumentacija, nalaze se na zvaničnom sajtu Festivala.

 

Možda te još zanima:

.

Netflix nudi besplatne dokumentarce

Popularni striming servis je odlučio da preko svog YouTube kanala svima pokloni nekoliko svojih dokmentarnih filmova.

.

Netfliks - najveći profiter izolacije

Ova godina je odlično počela za Netfliks - broj korisnika raste iz meseca u mesec, ali pitanje je da li…

.

Netflix uvodi listu najgledanijih sadržaja

Netflix je ovih dana omogućio korisnicima da vide listu deset najgledanijih sadržaja u svojoj zemlji.

.

Raspisan konkurs za "Uhvati film" 2020.

Organizatori regionalnog filmskog festivala "Uhvati film", koji obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu invalidnosti, raspisali su konkurs za ovogodišnji…

.

Servantes na točkovima

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu do 28. novembra biće održan ciklus filmova iz španskog govornog područja.

.

Nedeljni vodič od 14. do 20. oktobra

Oktobar prepun tribina i predavanja, ali i dobrih svirki!

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 Dnevna soba

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo