...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Kultura / Film

"Klackalica" najbolja u Jugoistočnoj Evropi!

04.05.2015.

Kratki animirani film "Klackalica", nastao na Izbinoj radionici animiranog filma "Izbanimaonica", osvojio je nagradu za najbolji animirani film na Festivalu filma Jugoistočne Evrope "See a Paris".

.

"Izbanimaonicu" je Nezavisna umetnička asocijacija "Izba" realizovala tokom 2014. sa ciljem da edukuje mlade filmske stvaraoce o stop-motion metodi animacije. Radionicu je vodila docentkinja na Studijskom programu za animaciju i vizuelne efekte Akademije umetnosti u Novom Sadu Mina Cvetinović, a učesnici radionice bili su studenti Univerziteta u Novom Sadu, kao i oni koji su želeli da steknu nova znanja i veštine u ovoj oblasti animacije.

klackalica1

Festival filma Jugoistočne Evrope "See a Paris" održan je peti put, od 12. do 15. aprila u Parizu, a u ovom periodu prikazani su igrani filmovi, dokumentarci, animirani i kratki filmovi iz 12 zemalja Jugoistočne Evrope: Makedonije, Bosne i Hercegovine, Turske, Crne Gore, Hrvatske, Kosova*, Rumunije, Slovenije, Srbije, Bugarske, Albanije i Grčke.

J.Ž.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. jula

Druga nedelja jula proteći će u znaku EXIT festivala, ali još neki događaji će obeležiti ovu sedmicu u Novom Sadu.

.

ZHIVA: Snaga muzike u prevazilaženju ličnih teškoća

Iva Pažin ZHIVA, napravila je veliki korak na domaćoj muzičkoj sceni debitantskim albumom "Preterujem". Album se sastoji od devet originalnih pesama…

.

Letnji bioskop u Novom Sadu: Francuski filmovi i olimpijska euforija

Francuski institut u Srbiji, Mreža kulturnih stanica i i EU info point Novi Sad pozivaju vas u "Francuski bioskop na…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. jula

Prva nedelja jula donosi nekoliko zanimljivih događaja i mali predah pred narednu sedmicu, kada nas očekuje Exit festival.

.

Vredi pročitati: "Poslednje predavanje"

Ali Merdžanić iz omladinske organizacije Nostra, koja okuplja mlade iz Bosne i Hercegovine preporučuje nam knjigu "Poslednje predavanje", Rendija Pauša. 

.

SKCNS otvorio konkurs za izlagačku sezonu 2024/2025.

Studentski kulturni centar Novi Sad otvorio je konkurs za izlagačku sezonu 2024/2025, a rok za slanje prijava je 21. jul…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo