...
TRENUTNO22:00 - 23:00Strip o vedač

Kultura / Film

House of cards i holivudski hitovi na RTV-u

25.06.2015.

Svetska filmska i serijska ostvarenja stižu na male ekrane Radio televizije Vojvodine. Ova medijska kuća potpisala je ugovore sa holivudskim kompanijama Sony i Universal pictures, što će pred gledaoce doneti vrhunske serije kao što je House of cards, Oskarom nagrađene filmove kao što je 12 godina ropstva ili Poslovni klub Dalas sa Metjuom Mekonahijem.

.

Oskarovski hit 12 godina ropstva premijerno će biti emitovan već početkom jula, što će biti uvod u atraktivan i novi filmski i serijski koncept RTV-a, rekao je na konferenciji za novinare direktor programa RTV-a Slobodan Arežina.

"Ovim se ispunjava funkcija javnog servisa. Gledaoci će moći da budu u toku sa svetskim filmskim ostvarenjima i na malim ekranima će moći da gledaju filmove vrhunskog kvaliteta", rekao je Arežina.

Arežina je spomenuo da je ovakav korak RTV-a želja da se iskoriste tržišne okolnosti u kojima konkurentske televizije nisu zainteresovane da vrate filmove na male ekrane.

Konsultant za licencni filmski i serijski porgram RTV-a Ivan Karl se osvrnuo na žaljenje građana što na televizijskim ekranima mogu da gledaju samo reprize, pa će RTV prekinuti taj niz serijama kao što su House of cards ili Downton Abbey.

"Želimo da brendiramo termine vikendom u kojima ćemo emitovati filmove i serije na oba programa RTV-a", istakao je Karl.

Pored velikih holivudskih filmova, bioskopskih hitova i festivalskih pobednika, gledaoci će moći da pogledaju i kultne filmove, skandinavske klasike, ali i porodične i dečije filmove.

U posebnom terminu biće emitovani filmovi kao što su Nimfomanka Larsa fon Trira, Velika očekivanja sa Rejfom Fajnsom, Čitač sa Kejt Vinslet, Predivna stvorenja sa Džeremijem Ajronsom i mnogi drugi popularni filmovi.

Izuzev serija i filmova, nova programska šema će biti proširena i igranim humorističkim serijama, ali i novim satiričnim formatima među kojima je projekat sa autorima sajta Tarzanija, čija je pilot epizoda takođe zakazana za jul.

Direktor programa Arežina napomenuo je da je ovakav projekat i saradnja sa svetskim distributerima realizovana pod posebnim uslovima i u skladu sa zahtevima tržišta. 

Nataša Šaru

Možda te još zanima:

.

"Moja škola" na jezicima nacionalnih zajednica na Jutjubu

Radio-televizija Vojvodine počela je sa emitovanjem serijala školskih časova "Moja škola" (RTS), titlovane na četiri jezika nacionalnih zajednica – mađarskom,…

.

Preuzmi androd i iOS aplikaciju Oradija

Slušaj program Oradija, prati sve naše tekstualne sadržaje, video klipove i radijske podkaste na Oradio mobilnim aplikacijama za Android i…

.

Ponovo skupljamo "Slatkiš za mog drugara"

Radio televizija Vojvodine, trinaestu godinu zaredom, organizuje humanitarnu akciju Slatkiš za mog drugara. Tokom akcije sakuplju se industrijski zapakovani slatkiši,…

.

Prvi signal i uključenje iz nove zgrade RTV-a

Dve godine posle polaganja vremenske kapsule i početka izgradnje nove zgrade Radio – televizije Vojvodine, urađeno je prvo živo uključenje…

.

Mirović: Nova zgrada Radio-televizije Vojvodine postaće simbol moderne Srbije

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i generalni direktor pokrajinskog javnog servisa dr Miodrag Кoprivica obišli su, danas, radove na novoj…

.

RTV spremna na još veću otvorenost ka studentima

Rukovodstvo JMU "Radio-televizije Vojvodine" razgovaralo je u petak sa predstavnicima studenata Univerziteta u Novom Sadu, koji su, prethodne sedmice, zatražili…

  • 19:00 Popodne na O radiju
  • 21:00 90 u 60
  • 22:00 Strip o vedač
  • 23:00 Alt Šou

Anketa

Da li se pridržavate preporuke o ostajanju kod kuće tokom epidemije korona virusa? 

Oradio logo