.
Trenutno
Pesma dana
 Novinari O radija
Kultura / Film

Francuski film po istoimenom stripu

06.02.2019.

U okviru strip izložbe ''Ona se budi/ BD égalité", u medijateci Francuskog instituta možete pratiti i ciklus projekcija ''Strip na filmu/ BD au Cinéma'', koji obuhvata filmove nastale na osnovu albuma francuskih strip autorki. U četvrtak 7. februara od 19h biće prikazan igrani film Abdelatifa Kešiša "Plavo je najtoplija boja", inspirisan istoimenim albumom strip autorke Žuli Maro.

.

Petnaestogodišnja Adel živi u ubeđenju da se velike ljubavne priče dešavaju samo između devojaka i momaka. Međutim, iako se nakratko upušta u vezu sa drugom iz škole, brzo okončava tu vezu. Tada sreće Emu, devojku azurno plave kose, i taj susret u potpunosti menja njen život. Ema je progoni u snovima i postaje predmet njenih najintimnijih želja. Nakon ponovnog susreta, dve devojke se istinski upoznaju, spoznaju zanosnu ljubav i strast i počinju da žive zajedno.

Međutim, dok je Ema ambiciozna slikarka koja se kreće u intelektualnim krugovima, Adel radi kao učiteljica, bavi se održavanjem kuće, spremanjem đakonija i poklanjanjem ljubavi Emi. Na ovoj razlici se stvara razdor: Adel počinje da se oseća usamljeno i iskompleksirano, te utehu traži u prolaznoj avanturi sa jednim kolegom, za koju Ema saznaje i izbacuje Adel iz svog života. Dok Ema uspeva da zaleči rane, Adel prolazi kroz pakao, ne uspevajući da zaboravi svoju prvu ljubav.

Uloge tumače Lea Sejdu i Adel Egzarhopulos. Film traje 180 minuta, a nastao je 2013. godine. Sadrži titlove na sprskom jeziku. Ulaz je slobodan.

.
Ove nedelje očekuje vas obeležavanje mnogobrojnih rođendana Boba Marlija, radionice i svirke...
.
Ciklus projekcija ''Strip na filmu/ BD au Cinéma'' biće održan u medijateci Francuskog instituta, u okviru strip izložbe ''Ona…
.
Vreme je da počnemo da razmišljamo o Oskarima, jer je Američko udruženje producenata dalo prve naznake koji bi filmovi mogli biti…
Program
Kalendar događaja
Februar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
   
Anketa

Koliko vodite računa o zaštiti svojih podataka na internetu?