...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Kultura / Film

Francuski film po istoimenom stripu

06.02.2019.

U okviru strip izložbe ''Ona se budi/ BD égalité", u medijateci Francuskog instituta možete pratiti i ciklus projekcija ''Strip na filmu/ BD au Cinéma'', koji obuhvata filmove nastale na osnovu albuma francuskih strip autorki. U četvrtak 7. februara od 19h biće prikazan igrani film Abdelatifa Kešiša "Plavo je najtoplija boja", inspirisan istoimenim albumom strip autorke Žuli Maro.

.

Petnaestogodišnja Adel živi u ubeđenju da se velike ljubavne priče dešavaju samo između devojaka i momaka. Međutim, iako se nakratko upušta u vezu sa drugom iz škole, brzo okončava tu vezu. Tada sreće Emu, devojku azurno plave kose, i taj susret u potpunosti menja njen život. Ema je progoni u snovima i postaje predmet njenih najintimnijih želja. Nakon ponovnog susreta, dve devojke se istinski upoznaju, spoznaju zanosnu ljubav i strast i počinju da žive zajedno.

Međutim, dok je Ema ambiciozna slikarka koja se kreće u intelektualnim krugovima, Adel radi kao učiteljica, bavi se održavanjem kuće, spremanjem đakonija i poklanjanjem ljubavi Emi. Na ovoj razlici se stvara razdor: Adel počinje da se oseća usamljeno i iskompleksirano, te utehu traži u prolaznoj avanturi sa jednim kolegom, za koju Ema saznaje i izbacuje Adel iz svog života. Dok Ema uspeva da zaleči rane, Adel prolazi kroz pakao, ne uspevajući da zaboravi svoju prvu ljubav.

Uloge tumače Lea Sejdu i Adel Egzarhopulos. Film traje 180 minuta, a nastao je 2013. godine. Sadrži titlove na sprskom jeziku. Ulaz je slobodan.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 27. januara do 2. februara

Kraj januara donosi veliki izbor događaja!

.

Zadovoljavamo formu, ali do suštine nismo stigli

Teatar dobrih vibracija, koji je samo jedan od programa udruženja građana Vera ljubav nada prvenstveno je bio zamišljen kao sekcija za…

.

Ford v Ferrari: brzina koja je ubila birokratiju

Žanr: Drama Režija: Džejms Mangold Uloge: Met Dejmon, Kristian Bejl, Džon Berntal

.

Nedeljni vodič od 20. do 26. januara

Nastavljamo sa dobrim žurkama, izložbama i promocijama. 

.

The Witcher: Prehajpovana zabava za fanove

Žanr: Epska fantastika Stars: Henri Kavil, Freja Alan, Anja Čalotra Režija: Alik Sakharov, Šarlot Brendstrum, Aleks Garsia Lopez, Mark Jobst

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo