...
TRENUTNO20:00 - 21:00Superoperater

Kultura / Film

Film u 2016. pravljen od adrenalina

04.01.2016.

Ova, 2016. godina, donosi ubedljivo najviše adrenalina kada su filmovi u pitanju. Strip univerzumi Marvel i DC odlučili su da ubace u višu brzinu i pojačaju superherojsku filmsku ponudu, a ni ostali studiji ne zaostaju. Da vidimo šta se to najviše očekuje u 2016. godini u svetu blokbastera.

.

Već u februaru nam stiže Marvelov otpadnik Deadpool, superheroj sa najizvrnutijim humorom koji ste videli. Režija je poverena rediteljskom anonimusu Timu Mileru, a glavna uloga Rajanu Rejnoldsu čiji lik, Vejd Vilson, oboleo od raka prolazi kroz eksperimentalni tretman koji mu daje moć da se ubrzano regereniše i tako postane Deadpool – najvickastiji Marvelov superheroj. Kada se pojavio prvi trejler za ovaj film, publika je eksplodirala, što ga čini jednim od najiščekivanijim ove godine.

 

U martu nam dolazi definitivano najiščekivaniji film ove godine, po bilo kojoj sprovedenoj anketi. Betmen protiv Supermena i stvaranje Lige pravde strip je tematika koja se na velikim ekranima očekuje jako dugo i hajp oko dva najpoznatija superheroja zasluženo je najbučniji. Neće to fanovsko nestrpljenje pokvariti ni kritike upućene reditelju Zeku Snajderu zbog filma Čovek od čelika, kao ni izbor da Betmena igra Ben Aflek, čovek kojeg svi vole da mrze, a većina pojma nema zašto. Jasno je samo da je scena iz trejlera u kojoj Supermen kida krov betmobila, a Betmen ustaje gledajući ga u oči, uz "sine, je l’ ti kapiraš kol’ko me bole uši za tvoje supermoći?!" stav, potpuno raspametila fanove. Videćemo može li ovaj film da ispuni zaista velika očekivanja publike.

 

Maj je rezervisan za Kapetana Ameriku i Građanski rat. Producenti ove franšize još ranije su najavili da će neke od omiljenih likova iz Marlvel univerzuma dovesti do teškog konflikta. Tako ćemo imati priliku da vidimo okršaj između dva najharizmatičnija lika – Kapetana Amerike i Tonija Starka, aka, Iron Mana. Film se reklamira pod sloganom "Podeljeni, padamo", a publika će po prvi put videti kako je režiser uspeo da uklopi novog lika imenom Black panther. Kako to izgleda kada nekadašnji prijatelji iz Avengersa postaju krvni neprijatelji i na ivicu opstanka dovode i sebe i Zemlju, ostaje da se vidi na proleće, a pitanje je da li je Marvel izabrao dobru priču da parira Betmenu i Supermenu.

 

U maj se nagurao i film X-men: Apocalypse koji ima armiju poklonika širom sveta. Apocalypse je mutant koji postoji od početka sveta i definitivno je najmoćniji. Kada se ponovo pojavi X – men će morati da se ujedine kako bi ga sprečili u uništenju svega živog. Režiju nastavlja da vodi Brajan Singer koji je radio i prethodne delove ove filmske franšize, a ovog puta nećemo gledati Hjua Džekmena kao Vulverina, jer on nije do ove priče, na žalost ženskog dela publike.

Film koji bi mogao biti iznenađenje godine je Suicide squad, još jedan kec u rukavu strip kompanije DC. Neki od naširoko poznatih zlikovaca i onih za koje nikada niste ni čuli udružuju se u samoubilački odred kako bi odradili veoma opasnu tajnu operaciju nakon koje bi mogli biti pomilovani. Tu su: Deadshot, King Shark, Captain Boomerang i Harley Quinn,a  pojavljuje se i Džoker kojeg ovog puta igra Džered Leto. Pogledajte trejler i sami recite koliko cool ovo može biti.

 

Počasni pomen ide za dva filma koji nisu deo stripomanije. U julu nam stiže film Star track beyond, treća instalacija ponovo oživljene filmske franšize. Režija je poverena Džastinu Linu poznatom po serijalu Fast and furious.

Za decembar je najavljen još jedan film iz franšize Star wars. U pitanju je Rogue one, priča o grupi pobunjenika koji pokušavaju da ukradu planove Zvezde smrti. Dizni je olzbiljno krenuo u eksploataciju Lukasovog univerzuma i neće se zaustoaviti dok ne iscedi i poslednju kap smisla iz ove filmske sage.

 P. K.

Možda te još zanima:

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

.

Vredi pročitati: "Blank"

Urednik omladinskog programa BHRT-a, Vedran Prodić kaže da u obavezno štivo treba uvrstiti knjigu "Blank" glumca Feđe Štukana, a u…

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

.

Openhajmer eksplodirao na dodeli Oskara

Film "Openhajmer" Kristofera Nolana dobitnik je nagrade Oskar za najbolji film i apsolutni je pobednik ceremonije u Dolbi teatru. "Openhajmer"…

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo