...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music mix by Anja

Kultura / Film

FILM U 2015: Džedaji, superheroji, zlikovci...

02.01.2015.

   Evo od kojih filmova se najviše očekuje u 2015. godini

.

   Sleže se i novogodišnji mamurluk, pa je dobra prilika da vidimo šta nas očekuje u filmskoj 2015. godini. Producenti i filmske kuće potrudili su se da publici ponude dovoljno adrenalina ne bi li ih namamili u bioskope, pa nas i ove sezone očekuje čitav buket superheroja, zlikovaca, svemirskih avantura i drugih mamipara.

   Evo od kojih filmova se najviše očekuje:

   - Star Wars: The force awakens - Od kako je Dizni studio otkupio franšizu, ovo je jedan od najiščekivanijih filmova. Mnogo se pitanja postavlja oko ovog projekta, a najveća su: može li Dizni da zadovolji milione tvrdokornih fanova svojom šećernom produkcijom i može li ga uopšte više upropastiti od rođenog oca Džordža Lukasa.

   - Avengers: Age of Ultron

avengers jpg

   - Grupa superheroja predvođena Nikom Fjurijem vraća se ne bi li se suprotstavili jednoj od najvećih pretnji koja je ugrozila čovečanstvo. Prethodni deo publika je volela, kritičari isekli, ali je jedno sigurno: nastavak će zaraditi brdo para, baš kao i prethodnik

   - 50 shades of gray

50 jpg

   - Globalno popularan roman spisateljice E.L. Džejms filmovan je prethodne, a dolazi ove godine u bioskope. Poprilično loša knjiga postala je najprodavanija ikad, rekavši dosta o opštem ukusu publike, ali zaradi se u zube ne gleda, pa ćemo imati priliku i da volimo/preziremo i filmsku verziju ove sado/mazo sage.

   - Hunger games: Mockingjay 2

hunger jpg

   - Priča o Ketnis i Piti (konačno) stiže u završnicu. Jedna od najlukritivnijih filmskih saga u protekloj deceniji ponovo će u bioskope privući horde dečaka i devojčica, koji će uživati u poslednjim scenama revolucije u izmišljenom postapokaliptičnom svetu.

   - Jupiter ascending

jupiter jpg

   - Režiserski duo Vašovski (Matrix) pokušaće da se izvuče finansijski nakon kraha filma Cloud Atlas. Ovaj film nije zaradio ni četvrtinu uloženog novca, a verovatno je najbolji film koji niste gledali u 2013. godini. Ovog puta brat i sestra nam donose naučnofantastičnu priču iz daleke budućnosti sa mnogo spšecijalnih efekata i Čeningom Tatumom i Milom Kunis u glavnim ulogama.

   Ove godine puno se očekuje i od filmova poput: The hatefull eight, Terminator: Genisys, Mad Max: The fury road, The Martian, Tomorrowland, Jurrasic world, Ant-man, pa je sasvim jasno da će sci-fi i avantura biti najisplativiji žanrovi.

   I za kraj, preporuka redakcije O radija:

   Ako niste fan superheroja, eksplozija, svemirskih avantura, podivljalih usamljenih ratnika i sado/mazo trešeraja ovog januara pogledajte film Inherent vice. Ovo prosto ne može biti loše!

P.K.

Možda te još zanima:

.

Za televiziju najviše vezana starija publika

Televizije se sa jedne strane hvale gledanošću, sa druge strane su ljudi koji kukaju kako nemaju šta da gledaju, a…

.

BAFTA nagrade: "This Is Going To Hurt" i "The Responder" vode po broju nominacija

Serije "This Is Going To Hurt" i "The Responder" sa po šest kategorija vode u danas saopštenim nominacijama za britanske…

.

Koji filmovi privlače najviše pažnje pirata?

Neki od najpopularnijih bioskopskih hitova iz 2022. godine istovremeno su bili i najčešće piratizovani, pokazala su nova istraživanja.

.

Cartoon Network je danas samo lepa uspomena

Mnoge je pogodila vest o gašenju Cartoon Network studija, koji stoji iza mnogih crtanih hitova koje smo gledali devedesetih i…

.

Izabrano 100 kratkih filmova koji će se prikazivati na 20. "Filmskom frontu"

Jubilarno 20. izdanje Međunarodnog festivala kratkometražnog igranog filma "Filmski Front" biće održano u periodu od 27. do 30. oktobra u…

.

Netfliks otkazuje produkciju mogih naslova

Striming servis Netfliks koji je nedavno zabeležio velike gubitke usled pada broja pretplatnika, otkazao je produkciju nekoliko serija i filmova…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo