.
Trenutno
Music Mix by Majkić
 Dušan Majkić
Kultura / Film

FEST u Kulturnom centru Novog Sada

03.03.2015.

   Aktuelni filmovi svetske kinematografije sa FEST-a stižu i u Kulturni centar Novog Sada. U kino sali KCNS biće prikazano 16 filmova, među kojima su i oni koji konkurišu za neke od novoustanovljenih FEST-ovih nagrada.

.

   Ulaznice koštaju 300 dinara za drugu i treću projekciju, odnosno 250 za prvu i četvrtu u toku večeri.

   Večeras će biti prikazan nadaleko hvaljen švedski film „Turista“ režisera Rubena Estlunda, o čoveku koji posle jedva izbegnute katastrofe pokušava da se izbori za svoje mesto u porodici. Projekcije su u 17 i 21 sata. Večeras će biti prikazan i jordanski film „Vuk“ u terminima od 19 i 23 sata.

   U sredu je na repertoaru ruski film „Bele noći Viktora Trjapicina“ i mađarsko ostvarenje „Beli bog“.

   Za sredu su planirane projekcije konkurenta za Oskara „I dalje Alis“. Džulijen Mur je, inače, dobila oskara za ulogu u ovom filmu. Drugi film tog dana je „Bela ptica u mećavi“ koji dolazi iz Francuske.

   Nemački film „Feniks“ i francusko-belgijsko-italijanska produkcija „Pasolini“ biće prikazani u petak.

   U subotu nas čeka filmski hit “Eskobar – izgubljeni raj” sa sjajnim Benisiom Del Torom u glavnoj ulozi. Uz njega biće prikazan i argentinski film “Divlje priče”.

   Ljubitelji turskog režisera Fatiha Akina u nedelju će moći da pogledaju njegov najnoviji film „Rez“, koji je već dobio pregršt nagrada. Takođe, biće prikazan i poljski film „Telo“.

   Za ponedeljak je planirano prikazivanje nemačkog ostvarenja „Dok sanjamo“ i francuskog „Nova prijateljica“.

   Revija filmova završava se u utorak projekcijama američkog filma „Kraljica i zemlja“ i francuskog „Daleko od ljudi“.

 P.K. 

.
Japansko srpski festival filma šesti put je ove godine u Beogradu spojio te dve kulture, a potom je, po prvi put, ovaj festival održan…
.
Filmski front: Međunarodni festival kratkometražnog filma biće održan od 24. do 27. oktobra u bioskopskoj sali Kulturnog centra…
.
Filmski festival Cinema City pokrenuo je Miloš Ignjatović sada već davne 2007. godine i zajedno sa svojim timom ljudi stigao do…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?