...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Kultura / Film

Dokumentarac o Daft Punk-u 24. juna

30.05.2015.

Prošlo je skoro godinu dana od kada su u javnost stigle bilo kakve vesti o dokumentarnom filmu o mega popularnom elektronskom dvojcu Daft Pank. Medjutim, juče je francuski sajt DumDum konačno otkrio informaciju koju smo svi željno čekali!

.

Dokumentarac pod nazivom Daft Punk Unchained, BBC će emitovati na Canal + 24. juna! Film traje 80 minuta i uključuje intervjue sa "ljudima iza maski", kao i razgovore sa umetnicima sa kojima su oni radili kroz čitavu karijeru, među kojima su na primer Kanye West i Paul Williams.

Film govori i o njihovim nastupima na Coachella festivalu, stvaranju njihovih čuvenih kostima, filma Tron i njihovih fenomenalnih albuma o kojima će pričati veoma detaljno.

Znajući Daft Punk, vizuelna estetika u ovom filmu sigurno će imati važno mesto i biti najvažnija za celokupan utisak. Iako dvojica poznatih umetnika nisu zaduženi za produkciju, ekipa koja pravi film ih veoma dobro poznaje i svesna je značaja koji će ovaj dokumentarac imati u zajednici, prenosi sajt youredm.com.

Save the date and get ready for an up close look at the story behind our two favorite robots!!!

Film producira francuski ogranak BBC-a u saradnji sa poznatom televizijskom stanicom Canal +. Prati karijeru Dafta Punka od samog nastajanja. Režiju potpisuje Erve Martin Delpjer, koji je i napisao scenario zajedno sa Marinom Rozenman.

Daft Punk čine Gaj-Manuel d’Omem-Kristo i Tomas Bangalter, koji su bend osnovali 1993. Do sada su objavili četiri studijska albuma.

M.L.

Foto i izvor: youredm.com

 

 

Možda te još zanima:

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Važno je govoriti o društvenim anomalijama

Hrvatski hardcore punk bend Kriva Istina ove godine obeležava 20 godina postojanja. U ovom četvoročlanom bendu gitaru svira Filip Fržop, za…

.

Pank scena je bolja nego pre desetak godina

Kpax (Krah) je pank sastav iz Beograda. Čine ga Đorđe Mandić Manda (vokal), Andrej Đuretić Aki (gitara), Radovan Raša Božović…

.

Septic baza: Punk is not dead!

Čitava rok kultura ponikla je na buntu, ideologiji pobune. Međutim, koliko nas koji volimo pank ili se čak deklarišemo kao…

.

Današnja muzika nema uticaj kao ona pre 40 godina

The Undertones je punk rock bend iz Severne Irske. Postavu su u periodu od 1975. do 1983. godine činili Feargal…

.

To be punk: Bunt protiv svega

Proteklog vikenda u ponovo otvorenoj SKCNS Fabrici održan je 14. To be punk festival. Ljubitelji ove vrste muzike imali su…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo