.
Trenutno
Sajt dana
 Novinari O radija
Kultura / Film

"Comic Sans": Komedija koja odudara od žanra

28.08.2018.

Udruženje OFF Novi Sad, koje organizuje projekcije domaćih i regionalnih filmova, u Novi Sad dovodi komediju "Comic Sans", najnovije ostvarenje mladog hrvatskog reditelja Nevija Marasovića. Ovaj film biće prikazan 30. avgusta od 20 časova u bioskopu Arena Cineplex, a karte možete kupiti na blagajni bioskopa po ceni od 250 dinara.

.

"Comic Sans" naslovom nagoveštava komičnu priču, ali Marasovićev film nosi i dozu tragikomedije - Alan (Janko Popović Volarić) poznati je dizajner koji nakon neuspešne ljubavi odlazi da oporavi drugi neuspešni odnos - sa svojim ocem Brunom (Zlatko Burić), što za sobom povlači niz škakljivih situacija, uključujući i jedan krvareći nos.

Uz pomenute učesnike, u filmu igra i srpski glumac Miloš Timotijević, koji Alana moli "da se malo razvedri", što bi se moglo gledati i kao molba upućena teškom i teretnom regionalnom filmu, od kojih "Comic Sans" odudara.

Marasovićev četvrti dugometražni film ući će u istoriju kao film sa najvećom ocenom publike u istoriji nacionalnog filmskog festival u Puli, gde je dobio proseču ocenu čak 4.92, kao i pet Zlatnih arena (za najbolju režiju, najboljeg glumca, najbolju sporednu glumicu, najbolju montažu i dizajn zvuka). I na filmskom terenu u Srbiji pokazao se uspešnim osvojivši nagradu kritike na ovogodišnjem FEST-u u Beogradu.

.
Odlazak u bioskop predstavlja način relaksacije, ali i priliku za kulturno uzdizanje. Oduvek je postojalo interesovanje kako starijih,…
.
"Art Kvart – Start! 2018" i Novo kulturno naselje predstavili su film "Potraga za Promenom"
.
Film "Zelena knjiga" proglašen je za najbolji film na noćašnjoj dodeli Oskara. Remi Malek i Olivia Kolman su najbolji glavni glumci,…
Program
Kalendar događaja
Mart 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Anketa

Da li biste učestvovali u akcijama prolećnog čišćenja životne sredine?