...
TRENUTNO14:00 - 15:00Bluegrass

Kultura / Film

Bioskop za komšije

05.09.2018.

Četvrti 21114 - Film fest na Novom naselju, biće održan od 6. do 9. septembra na nekoliko lokacija u ovom delu Novog Sada! Pored bogatog filmskog programa i radionica, ovogodišnji festival trajaće jedan dan duže.

.

Miloš Milošević iz organizacije Novo kulturno naselje, koja stoji iza ovog festivala, kaže da će ovaj festival biti bolji od prethodna tri. 

"Ove godine je prvi put na četiri lokacije. Imali smo konkurs za kratke filmove i napravili smo svoju selekciju kratkometražnih filmova koji su nam došli iz Novog Sada i Beograda, imamo i film iz Sarajeva tako da mislimo da smo obogatili program u odnosu na sve prethodne", rekao je Miloš za O radio.

Festival počinje 6. septembra u 20 časova projekcijom filma "Dovlatov" u vrtiću Vendi (Braće Dronjak b.b.). Dugometražni filmovi biće prikazivani na livadi preko puta škole "Dr Milan Petrović", u školi ćete moći da pogledate selekcije dva filma festivala Filmski front i Uhvati film, a u parkiću "među brezama" biće organizovane filmske radionice.

21114 jpg

Miloš kaže da filmovi koje će komšije, ali i svi ostali, moći da pogledaju na festivalu nisu bili prikazivani u bioskopima i da su ih upravo zbog toga odabrali.  

"U četvrtak ide Dovlatov, u petak nema dugometražnih filmova nego samo ta dva festivala u školi, u subotu ide Godina majmuna i film O bubicama i herojima, dok u nedelju  ide film bosansko-hercegovačkog reditelja Alana Drljevića Muškarci ne plaču i posle njega ide novosadski film Grande punto" 

U slučaju lošeg vremena, filmovi koji bi trebalo da budu prikazani u bioskopu na otvorenom, biće preseljeni u školu "Dr Milan Petrović".

21114publika jpg

Sledeće godine će Novi Sad biti omladinska prestonica Evrope, Novo naselje će dobiti kulturni centar, a Miloš kaže da će i njihov festival biti bolji.

"Nadamo se većem i boljem festivalu, sa još boljom selekcijom kratkometražnih filmova. Dakle, želimo da damo još bolju priliku domaćim autorima i izguramo njihove kratkometražne filmove još više. Pokušali smo ove godine i to će biti ok, ali mislimo da to može da bude još bolje. I probaćemo da dovedemo neke evropske filmove. Ove godine imamo samo filmove sa Balkana, ali pokušaćemo da izađemo izvan tih granica i da odemo do Evrope."

Projekcije su besplatne, a namenjene su pre svega komšijama, ali i svim ostalima koji žele da im se pridruže. Zbog toga je slogan Samo siđite. Kompletan program festivala 21114 možete pronaći na facebook stranici Novog kulturnog naselja.

Alma Kovčić

Možda te još zanima:

.

Bolonjeze od juče

Ako kažemo da su u pitanju špageti bolonjeze, verovatno ćemo slagati, tako da ostajemo pri imenu pašta šuta.

.

Onlajn nasilje je svakodnevna pojava

Širenje glasina i etiketiranje već dosta dugo su neugodan i izazovan aspekt života maltene svake mlade osobe, a sveprisutnost pametnih…

.

I koja je uopšte poenta lajka?

Instagram želi da natera korisnike da prestanu da jure za lajkovima i nauči ih da cene i prate pravi sadržaj,…

.

Aplikacije pomažu u borbi s depresijom

Desetog oktobra obeležen je Dan mentalnog zdravlja. Tog dana podsetili smo se podatka da u Srbiji godišnje oko 1.500 osoba…

.

Kakva je stvarna moć onlajn peticija?

Veliki broj ljudi oseća se važno ili korisno nakon što učestvuje u nekoj onlajn kampanji ili akciji. Minimalne donacije ili…

.

Vredi pročitati: Oproštaj sanjara od devete zemlje

Knjigu Nobelovca Petera Handkea za ovu nedelju preporučuje Žikica Milošević urednik The Economist i Hello Travel magazina, ali i frontmen…

  • 11:00 Za i protiv
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 14:00 Bluegrass
  • 15:00 Superoperater
  • 16:00 IN teen

Kalendar događaja

Februar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo