.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Kultura / Film

Bioskop za komšije

05.09.2018.

Četvrti 21114 - Film fest na Novom naselju, biće održan od 6. do 9. septembra na nekoliko lokacija u ovom delu Novog Sada! Pored bogatog filmskog programa i radionica, ovogodišnji festival trajaće jedan dan duže.

.

Miloš Milošević iz organizacije Novo kulturno naselje, koja stoji iza ovog festivala, kaže da će ovaj festival biti bolji od prethodna tri. 

"Ove godine je prvi put na četiri lokacije. Imali smo konkurs za kratke filmove i napravili smo svoju selekciju kratkometražnih filmova koji su nam došli iz Novog Sada i Beograda, imamo i film iz Sarajeva tako da mislimo da smo obogatili program u odnosu na sve prethodne", rekao je Miloš za O radio.

Festival počinje 6. septembra u 20 časova projekcijom filma "Dovlatov" u vrtiću Vendi (Braće Dronjak b.b.). Dugometražni filmovi biće prikazivani na livadi preko puta škole "Dr Milan Petrović", u školi ćete moći da pogledate selekcije dva filma festivala Filmski front i Uhvati film, a u parkiću "među brezama" biće organizovane filmske radionice.

21114 jpg

Miloš kaže da filmovi koje će komšije, ali i svi ostali, moći da pogledaju na festivalu nisu bili prikazivani u bioskopima i da su ih upravo zbog toga odabrali.  

"U četvrtak ide Dovlatov, u petak nema dugometražnih filmova nego samo ta dva festivala u školi, u subotu ide Godina majmuna i film O bubicama i herojima, dok u nedelju  ide film bosansko-hercegovačkog reditelja Alana Drljevića Muškarci ne plaču i posle njega ide novosadski film Grande punto" 

U slučaju lošeg vremena, filmovi koji bi trebalo da budu prikazani u bioskopu na otvorenom, biće preseljeni u školu "Dr Milan Petrović".

21114publika jpg

Sledeće godine će Novi Sad biti omladinska prestonica Evrope, Novo naselje će dobiti kulturni centar, a Miloš kaže da će i njihov festival biti bolji.

"Nadamo se većem i boljem festivalu, sa još boljom selekcijom kratkometražnih filmova. Dakle, želimo da damo još bolju priliku domaćim autorima i izguramo njihove kratkometražne filmove još više. Pokušali smo ove godine i to će biti ok, ali mislimo da to može da bude još bolje. I probaćemo da dovedemo neke evropske filmove. Ove godine imamo samo filmove sa Balkana, ali pokušaćemo da izađemo izvan tih granica i da odemo do Evrope."

Projekcije su besplatne, a namenjene su pre svega komšijama, ali i svim ostalima koji žele da im se pridruže. Zbog toga je slogan Samo siđite. Kompletan program festivala 21114 možete pronaći na facebook stranici Novog kulturnog naselja.

Alma Kovčić

.
Filmski festival "Balkan Beyond Borders" (BBB), sa 30 kratkih takmičarskih filmova koje su tokom godine proizveli mladi umetnici…
.
Filmom "Leto" Kirila Serebrenikova 7. novembra počinje 14. Filmski festival "Slobodna zona", u okviru koga će do 12. novembra u…
.
Četrnaesto izdanje Filmskog festivala "Slobodna Zona" biće održano od 7. do 12. novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. U Novom…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  
Anketa

Koliko institucije u Srbiji rade u interesu građana?