.
Trenutno
O tome se priča
 Jelena Mijatović
Kultura / Film

Besplatne projekcije francuskih filmova

10.03.2017.

Odsek za romanistiku Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu organizuje niz aktivnosti kojima će se i ove godine na Filozofskom fakultetu obeležiti mesec frankofonije. Za filmske sladokusce koji vole ostvarenja na francuskom pripremljene su projekcije filmova sa Izabel Iper.

.

Ciklus filmova sa Izabel Iper počinje u ponedeljak 13. marta, kada vas u Kino sali Filozofskog fakulteta u 18.30 očekuje projekcija filma "Vila Amalija". To je priča o Ani, muzičarki, čiji se život okrenuo naglavačke zbog jednog poljupca. Kada vidi Tomasa kako ljubi drugu ženu, Ana odlučuje da ga napusti, da sve napusti. Iznenada, nesigurna u sve što joj je do juče izgledalo izvesno, Ana jedino zna da mora da promeni život iz korena i da postane druga osoba da bi pronašla sebe. Uz pomoć svoje muzike i prijatelja Žorža koji se iznenada pojavljuje, ona kreće u potragu za svojim poreklom i svojom sudbinom, otiskuje se na putovanje koje će je odvesti na udaljeno ostrvo u Vilu Amalija.

U utorak 14. marta, takođe u 18.30, pogledajte film "Ceremonija" iz 1995. Sofi radi kao kućna pomoćnica kod porodice Lelijevr u njihovoj vili u Bretanji. Upoznaje Žanu, poštansku službenicu, koja povremeno dobrotvorno radi u crkvi i čita ljubavne romane. Žana je ljubomorna i agresivna prema mnogima, uključujući i porodicu Lelijevr. Sofi i Žana će otkriti da ih vezuje slična prošlost: obema su sudili za ubistvo.

Poslednji film u ciklusu "Cezar i Rozalija" biće prikazan u petak 17. marta u isto vreme i na istom mestu. Otkako se razvela od Antoana, Rozalija živi sa Cezarom. Iz veze sa Antoanom ima ćerku koja predstavlja jedinu vezu između njih dvoje. Kada se pojavi David, njen bivši ljubavnik, Rozalija se ponovo zaljubljuje. Shvatajući da će mlada žena da ga napusti, Cezar predlaže Davidu da živi sa njima. Dva muškarca ubrzo postaju veliki prijatelji.

Svi filmovi koji će biti prikazani imaju titlove na engleskom jeziku, a projekcije su besplatne.

J. Ž.

.
Jedan od najtalentovanijih glumaca srednje generacije Nebojša Glogovac preminuo je u 49. godini života posle kraće i teške bolesti.
.
Bend Dubioza Kolektiv predstavio je svoj prvi dokumentarni film nazvan "Film za djecu i odrasle". Pored dokumentarnih snimaka o…
.
Treće veče predavanja Đorđa Randelja i Zorana Surle o književnim klasicima na filmskom ekranu biće održano u četvrtak 25.…
Program
Kalendar događaja
Februar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
    
Anketa

Da li čitate elektronske knjige?