.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Kultura

Def Session: Sassja u KC Utopia 16. maja

12.05.2015.

Za sve ljubitelje hip-hopa prava poslastica! Def Session će 16. maja u KC Utopia (Novi Sad) ugostiti Sassju, jednu od retkih ženskih MC-jeva u regionu.

.

Sanela Halilović a.k.a. Sassja je jedna od retkih ženskih MC-jeva u regionu i odlično joj leže dub i reggae, ima pitke rime i bitovve, zbog čega je već pronašla put do šire publike. Njenu energiju davnih dana prepoznali su Edo Maajka, Frenkie, DJ Soul i cela ekipa tuzlanskog FMJAM-a, koji je prihvaćen kao jedan od najznačajnijih pokretača alternativne muzicke scene u ovom delu Evrope. Neretko je zovu i ženom FM JAM-a.

"Ovo je svojevrsni specijal. Ne samo zato što je All girls night nego zato što je i promocija Sassjinog prvog albuma "Taktički praktično", rekao je Marko Simić iz KC Utopije.

Po slušanosti na online muzičkim servisima album je u roku od 24 sata dospeo na prvo mesto. Sudeći po izvrsnim reakcijama i recenzijama, Sassja je albumom prvencem osvojila publiku ali i muzičke kritičare.

Pored Sassje, na trećem Def Session-u nastupiće Eli Džejn, a muziku će puštati Sanjcaa.

Def Sessions je serijal događaja posvećenih hip-hop kulturi sa bazom u KC Utopia. Okosnicu ovih dešavanja čine muzički događaji koji će se u KC Utopia održavati tradicionalno jednom mesečno. Osim nastupa nekih od najinteresantnijih imena hip-hop scene u regionu, Def Sessions će povremeno "izlaziti" i na ulicu u vidu rap battle-ova , Graffiti jam-ova, street dance takmičenja i sličnih dešavanja.

Def Sessions je pravi gradski event koji promoviše slobodu izražavanja i toleranciju među mlađom populacijom, koja je osnova Hip - Hop kulture. Na prvoj Def session žurci nastupali su Krankšvester i Sajsi MC, a na drugoj Bvana Herbalajzer.

O ceni karata i početku nastupa pričali su Marko i Lea, a pored "servisnih" informacija možete čuti i Sassjin hit "Nedelja".


J.M.

.
O Science bible projektu, muzici i nauci pričali smo sa fizičarem koji trenutno živi i radi u Kanadi a slobodno vreme koristi za…
.
Legenda kaže da su najbolji događaji u ispitnom roku i po završetku godišnjeg..
.
Ako spadate u nostalgičare kojima fale stare fotografije i retro vajb vam popravlja raspoloženje, imamo odličnu vest. Festival…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?