...
TRENUTNO17:00 - 18:00Za i protiv

Kultura

"2CELLOS" u junu u Beogradu

03.04.2015.

Fantastični hrvatski duo „2CELLOS“ nastupiće u Sava Centru 19. juna. Članovi „2CELLOS“-a Luka Šulić i Stjepan Hauer poznati su po izvedbama klasičnih kompozicija ali i dinamičnim sviranjem drugih muzičkih stilova, među kojima su rok i metal.

.

Jedna od poslednjih reinterpretacija je i pesma " Live and Let Die " Pola i Linde Makartni, s posebnim gostom, slavnim svetskim pijanistom Langom Langom.

"2CELLOS" su izdali tri studijska albuma, a njihov uspeh sve više raste", navode organizatori koncerta, navodi Tanjug.

Iza sebe imaju mnogobrojne rasprodate koncerte i punili su najprestižnije svetske dvorane: Madison Square Garden, Paris Olympia, Quenn's Diamond Jubilee, Emmys u L.A. i gostovali su u najpopularnijim svetskim šou emisijama kao što su " The Tonight Show with Jay Leno", "The Ellen DeGeneres Show " i drugim.

Nastupali su sa poznatim svetskim muzičarima poput Red Hot Chili Peppers, Queen of The Stone Age, Andrea Bočeli i Džordž Majkl, a njihov talenat prepoznao je i slavni Elton Džon.

"Imali smo veliku podršku Eltona koji je verovao u nas i on nam je zapravo pomogao u karijeri više nego iko. Sa njim smo bili na turneji dve godine, imali smo prilike otvarati njegove koncerte i svirati zajedno s njim u arenama širom sveta. To je neprocenjivo iskustvo i tu smo zapravo ispekli zanat", tvrdi "2CELLOS ".

Koliko su cenjeni u svetu govori i činjenica da su u Japanu dobili i svoj dan! Naime, tamo je 20. januar proglašen 2CELLOS danom, no to nije njihovo jedino priznanje. Bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović ih je odlikovao Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za kulturu te im je odao priznanje za lični doprinos kulturi i promociji Hrvatske u svetu.

Karte se od danas, 3. aprila, prodaju na blagajni Sava centra i Eventim biletarnica po cenama od 1.800, 2.400, 3.000 i 3.600 dinara.

N.Š.

Možda te još zanima:

.

2CELLOS u Beogradu

Slavni virtouzi na violončelima Luka Šulić i Stjepan Hauer poznatiji kao 2CELLOS će 25. marta sledeće godine održati koncertni spektakl…

.

2Cellos: violončela, dobar ukus i ljubav

2Cellos su zaista velike, regionalne i svetske zvezde. Sarađivali su sa mnogim prominentnim imenima iz sveta muzike, njihovi videi su…

.

Izložba makedonskih džez fotografija “Džeztetika”

U glavnom holu Doma omladine Beograda 24. novembra biće otvorena izložba "Džeztetika" Tatjane Rantaše, fotografa iz Makedonije. Izložbu sačinjava izbor…

.

Nikola Ćirić: Horna i jutarnje sunce

Svet klasične muzike nikada nije stigao u centar pažnje javnosti i većeg dela publike. To se možda dogodi teka kada…

.

Studenti iz Novog Sada sinoć na ulicama, protest i danas

Studenti u Novom Sadu sinoć su izašli na ulice, u znaku solidarnosti sa beogradskim kolegama koji su protestovali posle najave da…

.

Sajamska antievrovizija Mortal Kombata

Koncertna tradicija se nastavlja i nema nameru da se zaustavi. 

  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Za i protiv
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:45 Lampica

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo