Lifestyle / Kuhinja
Pohovani luk
Jelo koje inače potiče iz Amerike ali smo ga mi prihvatili kao najrođenije čedo. Radi se o pohovanom luku. Možda ti i zvuči bljakasto, ali ne kudi dok ne probaš. Ko jednom proba ostane mu veran zauvek. Veruj!

Potrebno:
4 luka, 50 gr. kukuruznog brašna, biber, 1 jaje, 120 ml. mleka, čili, 1 prašak za pecivo, 2 kašike gustina, so, 2 kašike brašna
Iseci luk na krugove širine 5-10 mm, ne tanje. Pažljivo razdvoji slojeve svakog koluta. Uzmi veće glavice luka, bilo bi najbolje da je luk što pravilnijeg oblika, skoro loptast, kako bi imali što lepše i skoro identične prstenove.
U dublju posudu sipaj pšenično brašno, pa dodajte kukuruzno brašno, za njim ide i gustin. Nakon toga prašak za pecivo i so. Kada sve sastojke umešaš dodaj luk u smesu i nakon toga sledi pohovanje. Brzo je i fino. A i ukusno, veruj.