...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Sport

Fruškogorski maraton od 0 do 50 evra

25.03.2015.

Za predstojeći 38. Planinarski maraton na Fruškoj gori je uvedeno plaćanje kotizacije za sve one koji žele da učestvuju. Kako u zvaničnom saopštenju Maratona piše, više nemaju sponzore te su primorani da naplaćuju učešće.

.

Ipak, kako kaže predsednik Organizacionog odbora maratona Milivoj Nastasić, Grad donira određenu sumu novca ali ona nije dovoljna.

"Iz budžeta dobijamo milion i trista hiljada dinara, a to je otprilike jedna šestina u odnosu na sumu koja nam treba. Ako pričamo o tome koliko maraton ukupno košta i šta je sve potrebno uložiti da bi se maraton održao, onda pričamo o cifri između osam i devet miliona", kaže Nastasić.

Takođe, posao organizovanja maratona može da radi samo profesor fizičke kulture, a za to on mora da dobije platu, što je jedini razlog zbog kojeg su rešili da se ove godine uvede kotizacija.

Međutim, bez obzira na plaćanje nagrada neće biti, a organizatori strahuju da će zbog toga ove godine biti manje učesnika. Stoga je Nastasić na kraju rekao da na maratonu ipak mogu da učestvuju i oni koji ne mogu ili ne žele da plate.

"Svi koji su slabog materijalnog stanja ne treba da ostanu kod kuće i za njih je učešće besplatno. Nije centralna stvar zarada. Ako svi budu napisali da dolaze besplatno, mi ćemo Maraton održati, ali ćemo sve to poslati predsedniku i premijeru da vide u kakvoj državi živimo", ističe Nastasić.

Ukoliko ste zainteresovani da pomognete u realizaciji predstojećeg maratona, možete se prijaviti u Volonterski centar Vojvodine. Tačne iznose kotizacije možete pronaći na sajtu fruskogorskimaraton.com.

Maraton će početi u 9 časova 25. aprila.


Lea Radlovački

Možda te još zanima:

.

Štampana ljudska krv za bolje lečenje teških bolesti

Jedan biotehnološki startap ima neobičnu zamisao - 3D štampanje ljudske krvi, kako bi se pravili bolji lekovi za retke ili…

.

Pretplata za nove korisnike društvene mreže X?

Novi korisnici društvene mreže X, ranije poznate kao Tviter, navodno će morati da plate skromnu cifru ukoliko žele da objavljuju…

.

Poleteo prvi komercijalni cepelin proizveden u Kini

"AS700 Sjangjun" je naziv prvog komercijalnog cepelina proizvedenog u Kini, koji je tokom probnog leta bezbedno prevalio oko 180 kilometara na relaciji između…

.

Yahoo kupuje Artifact

Yahoo je najavio kupovinu Artifact, platforme za vesti vođenu veštačkom inteligencijom koju su osnovali Instagram kreatori.

.

Novi vremenski standard za Mesec

Bela kuća je objavila da je zatražila od NASA-e da do 2026. godine kreira novi vremenski standard za Mesec. Koordinisano lunarno vreme…

.

Budućnost rastavljena na delove

Rastavljanje uređaja na delove, koje je objavio FCC (Federal Communications Commission u SAD-u), nudi više informacija o tome kako Humane…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo