...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

O radio drugi u Evropi

15.03.2015.

   Prema nezvaničnim podacima sa Tvitera, za srbiju i O radio glasalo je više od 12.000 ljudi, a napisano je blizu 16.000 tvitova. Letonija je imala više od 40.000 tvitova.

.

   Sinoć je O radio osvojio drugo mesto u evropskoj bici radio stanica (Radio Battle), koju je pokrenuo italijanski javni servis RAI Radio 2 iz Milana.

   Učestvovali smo u finalnoj borbi radio stanica u Milanu, koja se održala u sklopu evropske konferencije posvećene radijskoj industriji Radio Days Europe,  gde smo predstavljali Srbiju u takmičenju sa još dve zemlje, Letonijom i Estonijom.

   Tim O radija ćinili su voditeljski par Aleksandar Mladenović i Sofija Balać, a žiri je ocenjivao muziku koju radio stanice puštaju, džinglove kojima se predstavljaju publici, kao i broj glasova na društvenoj mreži Twitter.

   Prema nezvaničnim podacima sa Tvitera, za srbiju i O radio glasalo je više od 12.000 ljudi, a napisano je blizu 16.000 tvitova. Letonija je imala više od 40.000 tvitova.

   Bila je ovo prva „radio bitka“ u Evropi, a radi se o udruženom programu evropskih javnih medijskih servisa. Zajednički program trajao je sat vremena, a publika je mogla da glasa za svoje favorite isključivo putem društvene mreže Tviter.

   Ideju o zajedničkom radijskom programu evropskih radio stanica je pokrenuo je Filipo Solibelo sa RAI radio 2, a ovo je prvo takmičenje ove vrste, koje je trajalo četiri sedmice.

   O radio je omladinska redakcija pokrenuta u okviru javnog servisa Radio – televizije Vojvodine (RTV) i bavi se temama koje su vezane za mlade, njihova interesovanja, zabavu, obrazovanje i problem sa kojima se suočavaju.

M.L.

 

Možda te još zanima:

.

Matka: mesto gde živi Pan(k)slavizam

Kada pomislim na bilo koju manjinsku kulturnu instituciju pred očima su mi narodne nošnje, narodna muzika, recitali i književne večeri.…

.

Švajcarski radio isprobao veštačku inteligenciju kao voditelja programa

Glasovi zvuče kao poznate ličnosti, muzika sadrži trendovske plesne ritmove i hip-hop sinkope, a šale i smeh su zarazni. Ali…

.

Prijave za osmi festival "On the Record" do 15. maja

Odsek za medijske studije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu otvorio je prijave za osmi Međunarodni festival studenata novinarstva "On…

.

Dramske radionice otvorene za sve

Novosadsko kulturno umetničko društvo "Svetozar Marković" ponovo je bogatije za dramsku sekciju. Nekada su je vodila imena poput Mire Banjac…

.

Dan studenata: ostale su samo uspomene i žurke

Dan studenta obeležavamo danas, 4. aprila, u znak sećanja na stradanje studenta prava i komuniste Žarka Marinovića tokom studentskih demostracija…

.

Dan studenata u KC Labu

Povodom Dana studenata koji se obeležava 4. aprila, u KC Labu će biti organizovana različita predavanja, radionice i žurka. 

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo