...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Muzika / Festivali

O radio drugi u Evropi

15.03.2015.

   Prema nezvaničnim podacima sa Tvitera, za srbiju i O radio glasalo je više od 12.000 ljudi, a napisano je blizu 16.000 tvitova. Letonija je imala više od 40.000 tvitova.

.

   Sinoć je O radio osvojio drugo mesto u evropskoj bici radio stanica (Radio Battle), koju je pokrenuo italijanski javni servis RAI Radio 2 iz Milana.

   Učestvovali smo u finalnoj borbi radio stanica u Milanu, koja se održala u sklopu evropske konferencije posvećene radijskoj industriji Radio Days Europe,  gde smo predstavljali Srbiju u takmičenju sa još dve zemlje, Letonijom i Estonijom.

   Tim O radija ćinili su voditeljski par Aleksandar Mladenović i Sofija Balać, a žiri je ocenjivao muziku koju radio stanice puštaju, džinglove kojima se predstavljaju publici, kao i broj glasova na društvenoj mreži Twitter.

   Prema nezvaničnim podacima sa Tvitera, za srbiju i O radio glasalo je više od 12.000 ljudi, a napisano je blizu 16.000 tvitova. Letonija je imala više od 40.000 tvitova.

   Bila je ovo prva „radio bitka“ u Evropi, a radi se o udruženom programu evropskih javnih medijskih servisa. Zajednički program trajao je sat vremena, a publika je mogla da glasa za svoje favorite isključivo putem društvene mreže Tviter.

   Ideju o zajedničkom radijskom programu evropskih radio stanica je pokrenuo je Filipo Solibelo sa RAI radio 2, a ovo je prvo takmičenje ove vrste, koje je trajalo četiri sedmice.

   O radio je omladinska redakcija pokrenuta u okviru javnog servisa Radio – televizije Vojvodine (RTV) i bavi se temama koje su vezane za mlade, njihova interesovanja, zabavu, obrazovanje i problem sa kojima se suočavaju.

M.L.

 

Možda te još zanima:

.

Petru Klaiću godišnja nagrada NDNV za analitičko novinarstvo

Novinar O radija Petar Klaić, dobitnik je ovogodišnje nagrade Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) za analitičko novinarstvo, jer, kako je…

.

Sanjaju li filozofi prazan toner?

Jeste li već pohodili "Poetarium"?

.

Dobre vesti!!!

Generalni direktor Radio televizije Vojvodine Goran Karadžić saopštio je redakciji Oradija da naša energija ne može da se zanemari i da možemo…

.

Neizvesna budućnost Oradija

Prethodnih dana sve vas, kao i redakciju Oradija, neprijatno je iznenadila vest objavljena u drugim medijima da će platforma oradio.rs…

.

Preuzmi iOS aplikaciju Oradija!

Oradio sada možeš da pratiš i preko iOS aplikacije. Za razliku od dosadašnjeg plejera koji je postojao u app store-u, sada…

.

Preživeti otrovnu kišu tabloida

Tabloidi u Srbiji najotrovniji su deo javnog mnjenja.

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Radio Gruvanje
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo