Lifestyle / Kuhinja
Čokoladni kolač sa pomorandžom
Om nom nom

Kolač koji obara s nogu tetkice u menzi, tako da vam daju dva parčeta mesa!
Testo: 6 jaja, 150 gr šećera, 150 gr mlevenih oraha, 5 kašika mlevenog keksa, 2 pomorandže, 4 štangle čokolade
Glazura: 1 puna kašika šećera, 0,5 dl vode, 4 štangle čokolade, 70 gr putera
Priprema:
Koru narendati, a u blenderu izmiksati oljuštene pomorandže. Umutiti žumanca sa šećerom, pa uz mešanje dodati orahe, keks, pomorandže i otopljenu čokoladu.
Posebno umutiti belanca, pa ih dodati u masu i promešati varjačom (a ne mikserom, jer onda masa neće biti vazdušasta). Sipati smesu u podmazan i brašnom posut pleh i peći 25 do 30 minuta na 180 stepeni.
Glazura: prokuvati vodu sa šećerom, skloniti sa ringle i dodati čokoladu sa puterom, pa mešati dok se masa ne sjedini.
Na prohlađen kolač staviti glazuru i ostaviti da se dobro ohladi.
Prijatno!