.
Trenutno
Music Mix by Dušan Majkić
 Dušan Majkić
Društvo

Žur - buvljak gde je sve džabe

21.12.2014.

   Došao sam da podelim neki zanimljiv višak stvari, koje su praktično nove i neiskorišćene. Imao sam tu i kalendar Simpsonovih, dvd-jeve, razne majice, a dosta toga je otišlo istog momenta kad sam se raspakovo, izjavio je Filip.

.

   U duhu Božićnih i novogodišnjih praznika, ali i nesebičnosti onih koji ne žele da bace ono što im je višak po ormanima, CK 13 je organizovao Žur – Buvljak, gde je na policama sve bilo besplatno.

   Svako je mogao da dođe i improvizuje butik, a oni najbrži su mogli da pokupe čak i nove neotpakovane stvari. Cilj buvljaka kako kažu organizatori je druženje i poklanjanje, ali i podizanje svesti o tome koliko slabo koristimo ono što je već dostupno. Slučajni prolaznici su od onih koji su se potrudili i napravili mini butike mogli da uzmu čak i luster, patike, maske za ajfon, ali i da se druže na različitim radionicama.

   Jedna od organizatorki ovog džaba buvljaka, Patricija, kaže da je ovaj način poklanjanja odeće mini protest protiv potrošačkog društva, ali i sjajan način da ono što nama ne treba, usreći nekoga drugog:

   - Žur buvljak je važan pre svega zato što je dobro imati mesto gde uvek možete doneti nešto što vam ne treba i uzeti ono što vam treba, rekla je Patricija za O radio. Ona je uverena da ne moramo uvek trošiti novac, već koristiti resurse koji su nam već na raspolaganju.

   - Pronašla sam jednu predivnu jaknu iz osamdesetih, koja mi može poslužiti i za izlazak i za maskenbal, pa zašto i drugi ne bi mogli to isto potpuno besplatno? – poručuje Patricija.

    Zadovoljstvo da nekome mogu nešto da poklone, ali i da uzmu, iskoristile su i novinarke O radija, koje su na ovom buvljaku srele kolegu dizajnera zvuka, Filipa Vlatkovića koji ih je usrećio sa neotpakovanim majicama direkt sa premijera Marvelovih blokbastera. Filip je tako i mnoge druge usrećio zanimljivim sitnicama, za koje, kako kaže, nema srca da ih proda.

   - Došao sam da podelim neki zanimljiv višak stvari, koje su praktično nove i neiskorišćene. Imao sam tu i kalendar Simpsonovih, dvd-jeve, razne majice, a dosta toga je otišlo istog momenta kad sam se raspakovo, izjavio je Filip.

   Svoju odeću je doneo i Daniel iz Poljske, koji je svoje poslednje dane u Srbiji posvetio upravo poklanjanju. On je tako rešio da svoj orman „obnovi“, pa je i potpuno nove stvari doneo u CK 13.

   - Idem iz Srbije, a u mom koferu nema mesta, jer je uglavnom zauzela rakija (smeh), a i vreme je Božića, pa što ne bih nekoga usrećio, kaže Daniel.

   Pored Žur - Buvljaka je ujedno otvorena i Infoteka, gde se takođe deli besplatan promotivni materijal, ali i informacije o svim aktuelnim događajima u gradu. Sledeći Žur poklanjanja planiran je za januar, pa ne propustite da poklonite ali i pronađete nešto unikatno i zanimljivo. 

Nataša Šaru

.
Još jedan On the record festival je iza nas. Nakon višednevnih tribina, radionica i dodela nagrada za najbolje studentske radove,…
.
Legenda kaže da su najbolji događaji u ispitnom roku i po završetku godišnjeg..
.
Ako ste se ikada zapitali kako izgleda spoj umetnosti, nauke i muzike odgovor na to ima Borko Basarić. On je zajedno sa ilustratorkom…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?