...
TRENUTNO19:30 - 19:45Pesma dana

Društvo

Žur - buvljak gde je sve džabe

21.12.2014.

   Došao sam da podelim neki zanimljiv višak stvari, koje su praktično nove i neiskorišćene. Imao sam tu i kalendar Simpsonovih, dvd-jeve, razne majice, a dosta toga je otišlo istog momenta kad sam se raspakovo, izjavio je Filip.

.

   U duhu Božićnih i novogodišnjih praznika, ali i nesebičnosti onih koji ne žele da bace ono što im je višak po ormanima, CK 13 je organizovao Žur – Buvljak, gde je na policama sve bilo besplatno.

   Svako je mogao da dođe i improvizuje butik, a oni najbrži su mogli da pokupe čak i nove neotpakovane stvari. Cilj buvljaka kako kažu organizatori je druženje i poklanjanje, ali i podizanje svesti o tome koliko slabo koristimo ono što je već dostupno. Slučajni prolaznici su od onih koji su se potrudili i napravili mini butike mogli da uzmu čak i luster, patike, maske za ajfon, ali i da se druže na različitim radionicama.

   Jedna od organizatorki ovog džaba buvljaka, Patricija, kaže da je ovaj način poklanjanja odeće mini protest protiv potrošačkog društva, ali i sjajan način da ono što nama ne treba, usreći nekoga drugog:

   - Žur buvljak je važan pre svega zato što je dobro imati mesto gde uvek možete doneti nešto što vam ne treba i uzeti ono što vam treba, rekla je Patricija za O radio. Ona je uverena da ne moramo uvek trošiti novac, već koristiti resurse koji su nam već na raspolaganju.

   - Pronašla sam jednu predivnu jaknu iz osamdesetih, koja mi može poslužiti i za izlazak i za maskenbal, pa zašto i drugi ne bi mogli to isto potpuno besplatno? – poručuje Patricija.

    Zadovoljstvo da nekome mogu nešto da poklone, ali i da uzmu, iskoristile su i novinarke O radija, koje su na ovom buvljaku srele kolegu dizajnera zvuka, Filipa Vlatkovića koji ih je usrećio sa neotpakovanim majicama direkt sa premijera Marvelovih blokbastera. Filip je tako i mnoge druge usrećio zanimljivim sitnicama, za koje, kako kaže, nema srca da ih proda.

   - Došao sam da podelim neki zanimljiv višak stvari, koje su praktično nove i neiskorišćene. Imao sam tu i kalendar Simpsonovih, dvd-jeve, razne majice, a dosta toga je otišlo istog momenta kad sam se raspakovo, izjavio je Filip.

   Svoju odeću je doneo i Daniel iz Poljske, koji je svoje poslednje dane u Srbiji posvetio upravo poklanjanju. On je tako rešio da svoj orman „obnovi“, pa je i potpuno nove stvari doneo u CK 13.

   - Idem iz Srbije, a u mom koferu nema mesta, jer je uglavnom zauzela rakija (smeh), a i vreme je Božića, pa što ne bih nekoga usrećio, kaže Daniel.

   Pored Žur - Buvljaka je ujedno otvorena i Infoteka, gde se takođe deli besplatan promotivni materijal, ali i informacije o svim aktuelnim događajima u gradu. Sledeći Žur poklanjanja planiran je za januar, pa ne propustite da poklonite ali i pronađete nešto unikatno i zanimljivo. 

Nataša Šaru

Možda te još zanima:

.

Tihi talas stiže u Novi Sad

Kosmički pop duo Tihi talas koji čine Teodora Tasić i Tijana Bekčić nedavno je publici predstavio svoj prvi album "Soba snova".…

.

English conversation club u CK13

Za sve vas koji učite engleski jezik ili ste ga već učili, a niste bili u mogućnosti da boravite na…

.

Northern Revival i Tentacle Wizard u CK13

Novosadski bendovi Northern Revival i Tentacle Wizard u petak 1. juna nastupiće u Omladinskim centru CK13. Bendovi, po usmerenju slični…

.

Pet godina benda Northern Revival

Novosadski bend Northern Revival obeležiće pet godina rada koncertom u Omladinskom centru CK 13, u subotu 11. novembra. Kao gosti…

.

Prostori za mlade: Potencijal postoji, treba ga iskoristiti

Iako se često čuje da u Novom Sadu nema dovoljno mesta gde mladi mogu da iskažu svoju kreativnost, broj prostora…

.

Radionice o diskriminaciji u CK13

Šta je diskriminacija, koji su njeni uzroci i posledice, kako doživljavamo druge i kako se prema njima odnosimo teme su…

  • 19:10 Vredi pročitati
  • 19:20 Tehnologija
  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo