.
Trenutno
Dok Trepneš
 Miljana Milekić
Društvo / Zdravlje

Vikend mentalnog zdravlja u Subotici

03.03.2017.

U Subotici počinje vikend mentalnog zdravlja! Takvo zdravlje ne znači samo odsustvo mentalne bolesti. Rezilijentnost je ključni deo mentalnog zdravlja pojedinca i porodice kao celine. Ona obuhvata svest o sopstvenim nedostacima znanja i veština, aktivan pristup u radu na sebi i poboljšanju kvaliteta života i međuljudskih odnosa.

.

Uspešno rešavanje kriznih i stresnih situacija, povećanje kapaciteta emocionalne brige o sebi, asertivni komunikacijski stilovi sa drugima, deo su rezilijentnosti koja može da se pospeši pravim radionicama.

Fondacija "Danilo Kiš" u saradnji sa psihoterapeutima i edukantima psihoterapije organizuje Vikend mentalnog zdravlja u okviru ciklusa psiholoških predavanja Kaži A, koji se redovno održavaju u Omladinskom klubu "Skladište" u Subotici.

Tokom subote i nedelje biće održano nekoliko besplatnih radionica:

Subota 4. mart

"Slika o sebi i samopouzdanje" - 10h - tu ćete saznati koji faktori utiču na razvoj slike o sebi, koja je povezanost slike o sebi i samopouzdanja, od čega zavisi pozitivn ili negativna slika o sebi i više o izgradnji i očuvanju pozitivne slike o sebi.

"Govor tela i psihodrama" - 13h - iskustvena psihodramska radionica bavi se istraživanjem govora tela. Razumevanjem govora svog tela osnaženo je ono autentično i slobodno u osobi. Pored toga, govorom tela mnogo toga možže da se "priča" i značajnim ljudima. Na ovoj radionici učesnici će upoznati dramske tehnike neponovljivog metoda psihodrame koji je poznat po tome što podstiče spontanost i kreativnost.

"Ciljevi - kako do motivacije?" - 18h - na ovoj radionici učesnici će teoriju pretvoriti u praksu i to onu koja menja život. Proći će sve etape korak po korak, odabrati cilj i postaviti ga tako da, ukoliko ispune sve korake, njegovo ostvarenje bude zagarantovano. Put do uspeha popločan je dobrim planom.

Nedelja 5. mart

"Šta osećam, šta mi se dešava?" - 11h - radionica će se baviti prepoznavanjem i razlikovanjem emocija, pospešivanjem emocionalnih kompetencija kod mladih i onih koji se tako osećaju. Baviće se prijatnim i neprijatnim emocijama i načinima na koje možemo razumeti i prihvatiti ili prevazići emocije koje se javljaju nama ili drugima oko nas.

"Nauči da kažeš NE" - 17h - Znati kako reći ne jedna je od najkorisnijih veština koje možete razviti ako želite živeti zdrav i produktivan život. Psihoterapeuti smatraju da je važno naučiti da iz pozicije samopoštovanja i poštovanja druge osobe kažete ne svemu što vas ugrožava, što vam ne odgovara ili što je neprijatno za vas.

Ukoliko želite da učestvujete u nekoj od radionica koje su psihoterapeuti i edukanti psihoterapije pripremili, prijavite se na mejl skolovanjesrca@yahoo.com. Učešće je besplatno ali je prijava obavezna.

J. Ž.

 

.
Da je Dunav zagađen fekalijama nije nova informacija, ali bi činjenica da je najviše zagađen na našem delu toka, uz one u Rumuniji…
.
"Ne želim nikoga da opteretim". Ova rečenica glavni je izgovor zbog kojeg ljudi izbegavaju da se obrate za pomoć kada se osećaju…
.
Evropa trenutno proživljava porast broje slučajeva sifilisa čemu su, između ostalog, doprinele i aplikacije za pronalaženje partnera…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?