...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Društvo / Zdravlje

Vikend mentalnog zdravlja u Subotici

03.03.2017.

U Subotici počinje vikend mentalnog zdravlja! Takvo zdravlje ne znači samo odsustvo mentalne bolesti. Rezilijentnost je ključni deo mentalnog zdravlja pojedinca i porodice kao celine. Ona obuhvata svest o sopstvenim nedostacima znanja i veština, aktivan pristup u radu na sebi i poboljšanju kvaliteta života i međuljudskih odnosa.

.

Uspešno rešavanje kriznih i stresnih situacija, povećanje kapaciteta emocionalne brige o sebi, asertivni komunikacijski stilovi sa drugima, deo su rezilijentnosti koja može da se pospeši pravim radionicama.

Fondacija "Danilo Kiš" u saradnji sa psihoterapeutima i edukantima psihoterapije organizuje Vikend mentalnog zdravlja u okviru ciklusa psiholoških predavanja Kaži A, koji se redovno održavaju u Omladinskom klubu "Skladište" u Subotici.

Tokom subote i nedelje biće održano nekoliko besplatnih radionica:

Subota 4. mart

"Slika o sebi i samopouzdanje" - 10h - tu ćete saznati koji faktori utiču na razvoj slike o sebi, koja je povezanost slike o sebi i samopouzdanja, od čega zavisi pozitivn ili negativna slika o sebi i više o izgradnji i očuvanju pozitivne slike o sebi.

"Govor tela i psihodrama" - 13h - iskustvena psihodramska radionica bavi se istraživanjem govora tela. Razumevanjem govora svog tela osnaženo je ono autentično i slobodno u osobi. Pored toga, govorom tela mnogo toga možže da se "priča" i značajnim ljudima. Na ovoj radionici učesnici će upoznati dramske tehnike neponovljivog metoda psihodrame koji je poznat po tome što podstiče spontanost i kreativnost.

"Ciljevi - kako do motivacije?" - 18h - na ovoj radionici učesnici će teoriju pretvoriti u praksu i to onu koja menja život. Proći će sve etape korak po korak, odabrati cilj i postaviti ga tako da, ukoliko ispune sve korake, njegovo ostvarenje bude zagarantovano. Put do uspeha popločan je dobrim planom.

Nedelja 5. mart

"Šta osećam, šta mi se dešava?" - 11h - radionica će se baviti prepoznavanjem i razlikovanjem emocija, pospešivanjem emocionalnih kompetencija kod mladih i onih koji se tako osećaju. Baviće se prijatnim i neprijatnim emocijama i načinima na koje možemo razumeti i prihvatiti ili prevazići emocije koje se javljaju nama ili drugima oko nas.

"Nauči da kažeš NE" - 17h - Znati kako reći ne jedna je od najkorisnijih veština koje možete razviti ako želite živeti zdrav i produktivan život. Psihoterapeuti smatraju da je važno naučiti da iz pozicije samopoštovanja i poštovanja druge osobe kažete ne svemu što vas ugrožava, što vam ne odgovara ili što je neprijatno za vas.

Ukoliko želite da učestvujete u nekoj od radionica koje su psihoterapeuti i edukanti psihoterapije pripremili, prijavite se na mejl skolovanjesrca@yahoo.com. Učešće je besplatno ali je prijava obavezna.

J. Ž.

 

Možda te još zanima:

.

Blokada Filozofskog fakulteta se nastavlja, profesori ne žele da napuste zgradu

Blokada Filozofskog fakulteta u Novom Sadu se nastavlja, nakon neuspšenih pregovora sa policijom. U zgradi se osim predstavnika Studentskog parlamenta…

.

Filozofski fakultet u Novom Sadu obustavlja sve aktivnosti

Zbog potencijalnog ugrožavanja bezbednosti studenata, njihovog prava na obrazovanje i bezbednost zaposlenih, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu obustavlja sve…

.

Niko ne sme da bude ugrožen zbog svog stava

“Nismo mogli da ćutimo. Došli smo ovde da pošaljemo jasnu poruku da montirani snimci, napadi na bilo koga od nas…

.

Bez rodne ravnopravnosti gubimo potencijal polovine društva

Stavovi, tvrdnje i dezinformacije koji se suprotstavljaju rodnoj ravnopravnosti, odnosno jednom rečju - antirodni narativi, u Srbiji su zastupljeni i…

.

Sajam zapošljavanja u Novom Sadu

Exiem sajam zapošljavanja će biti održan na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, 2. i 3. aprila. Samo neke od…

.

Gen Z posmatra kako njihovi stariji otkrivaju internet i mimove

Ako pitate starije pripadnike Generacije Z, reći će da u početku beše Fejsbuk. Milenijalci će reći da je postojao i…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo