...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Društvo / Zdravlje

Počinje ArtEkoMarket!

08.06.2015.

Šesta po redu manifestacija Art Eco market održaće se u Katoličkoj porti od 10. do 14. juna! Predstaviće se oko 60 izlagača, koji će izlagati od 12 do 20 časova, dok je market podeljen u tri zone – Art, Zona hrane i Urbana zajednica.

.

Art zoni  će umetnici izlagati ručno pravljene radove, budući da organizator želi da pospeši kreativnu industriju. Zona hrane predstaviće proizvođači organske hrane, koju će posetioci moći da probaju. Artekomarket podstiče lokalne prozvođače hrane i sugrađane usmerava zdravim navikama. 

"Između ostalih izlagača ove godine, izdvojićemo Mirka, najmlađeg organskog poljoprivrednika u Srbiji, jer će donositi hranu direktno sa svoje farme na tezgu u Katoličkoj porti, gde će se praviti ukusni domaći specijaliteti", rekao nam je u programu Dušan Vuković, jedan od organizatora.

Posebna zanimljivost je gostovanje meksičkih kulinara, koji će sugrađanima praviti prave buritose.

"Nekonvencionalnost je reč koja prati svaki kutak na marktetu, a od ove godine pokrećemo i deo Urbana zajednica gde će održati nekoliko predavanja", navodi Dušan.   

U ovom delu posetioci će moći da prate četiri zanimljive teme koje će se obrađivati na predavanjima: Zdravlje stanovništva, Art, Urbani prostori i Urbana ekologija.

Novosađani će moći da se upoznaju sa globalnim projektom WWOOF, i GreenTech-ovom radionicom "UpRecycling baštovani". Dolaze i predavači iz "Baštanske inicijative" da posetiocima pokažu kako mogu da naprave Wiking Bed - samonavodnjavajuće saksije.

Takođe, na temu "Kultura življenja kao pozivnica za posetu Novom Sadu" zanimljivosti sa posetiocima podeliće Ivana Volić, sa Fakulteta za sport i turziam "Tims".

U petak 12. juna, u 18 časova, biće održana akcija i set predavanja pod sloganom "Dobro za vas, dobro za vaše dete", koji se organizuju u saradnji sa Upravom za privredu.  

Pročitajte detaljnije na sajtu: http://artecomarket.rs/

V.K.

Možda te još zanima:

.

Neobično topao april ne donosi više UV zračenja

Prva polovina aprila donela nam je istorijski visoke temperature. Proteklog vikenda vazduh u Srbiji je dostizao temperaturu do 30 stepeni…

.

Code9 radionice

I ove godine, već dvanaesti put kompanija Levi9 i Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – Lokalni komitet Novi Sad (EESTEC LC…

.

Toksični pozitivizam ugrožava našu emocionalnu otpornost

Da li je čaša polupuna ili poluprazna? Ili je možda sa čašom sve u redu, bez obzira na to koliko…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Besplatan Frontend meetup u Novom Sadu

Connect.IT, besplatan Frontend meetup u Novom Sadu koji organizuje kompanija Endava, biće održan 18. aprila u 18 časova u Prostoru…

.

Reciklažom do nagrada

Reciklomati su aparati u koje možete da odložite određenu ambalažu, najčešće pet, limenke, staklo i tetrapak i koji vas nagrađuju…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo