.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Društvo / Zdravlje

Počinje ArtEkoMarket!

08.06.2015.

Šesta po redu manifestacija Art Eco market održaće se u Katoličkoj porti od 10. do 14. juna! Predstaviće se oko 60 izlagača, koji će izlagati od 12 do 20 časova, dok je market podeljen u tri zone – Art, Zona hrane i Urbana zajednica.

.

Art zoni  će umetnici izlagati ručno pravljene radove, budući da organizator želi da pospeši kreativnu industriju. Zona hrane predstaviće proizvođači organske hrane, koju će posetioci moći da probaju. Artekomarket podstiče lokalne prozvođače hrane i sugrađane usmerava zdravim navikama. 

"Između ostalih izlagača ove godine, izdvojićemo Mirka, najmlađeg organskog poljoprivrednika u Srbiji, jer će donositi hranu direktno sa svoje farme na tezgu u Katoličkoj porti, gde će se praviti ukusni domaći specijaliteti", rekao nam je u programu Dušan Vuković, jedan od organizatora.

Posebna zanimljivost je gostovanje meksičkih kulinara, koji će sugrađanima praviti prave buritose.

"Nekonvencionalnost je reč koja prati svaki kutak na marktetu, a od ove godine pokrećemo i deo Urbana zajednica gde će održati nekoliko predavanja", navodi Dušan.   

U ovom delu posetioci će moći da prate četiri zanimljive teme koje će se obrađivati na predavanjima: Zdravlje stanovništva, Art, Urbani prostori i Urbana ekologija.

Novosađani će moći da se upoznaju sa globalnim projektom WWOOF, i GreenTech-ovom radionicom "UpRecycling baštovani". Dolaze i predavači iz "Baštanske inicijative" da posetiocima pokažu kako mogu da naprave Wiking Bed - samonavodnjavajuće saksije.

Takođe, na temu "Kultura življenja kao pozivnica za posetu Novom Sadu" zanimljivosti sa posetiocima podeliće Ivana Volić, sa Fakulteta za sport i turziam "Tims".

U petak 12. juna, u 18 časova, biće održana akcija i set predavanja pod sloganom "Dobro za vas, dobro za vaše dete", koji se organizuju u saradnji sa Upravom za privredu.  

Pročitajte detaljnije na sajtu: http://artecomarket.rs/

V.K.

.
Da je Dunav zagađen fekalijama nije nova informacija, ali bi činjenica da je najviše zagađen na našem delu toka, uz one u Rumuniji…
.
"Ne želim nikoga da opteretim". Ova rečenica glavni je izgovor zbog kojeg ljudi izbegavaju da se obrate za pomoć kada se osećaju…
.
Evropa trenutno proživljava porast broje slučajeva sifilisa čemu su, između ostalog, doprinele i aplikacije za pronalaženje partnera…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?