...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Društvo / Zdravlje

Počinje ArtEkoMarket!

08.06.2015.

Šesta po redu manifestacija Art Eco market održaće se u Katoličkoj porti od 10. do 14. juna! Predstaviće se oko 60 izlagača, koji će izlagati od 12 do 20 časova, dok je market podeljen u tri zone – Art, Zona hrane i Urbana zajednica.

.

Art zoni  će umetnici izlagati ručno pravljene radove, budući da organizator želi da pospeši kreativnu industriju. Zona hrane predstaviće proizvođači organske hrane, koju će posetioci moći da probaju. Artekomarket podstiče lokalne prozvođače hrane i sugrađane usmerava zdravim navikama. 

"Između ostalih izlagača ove godine, izdvojićemo Mirka, najmlađeg organskog poljoprivrednika u Srbiji, jer će donositi hranu direktno sa svoje farme na tezgu u Katoličkoj porti, gde će se praviti ukusni domaći specijaliteti", rekao nam je u programu Dušan Vuković, jedan od organizatora.

Posebna zanimljivost je gostovanje meksičkih kulinara, koji će sugrađanima praviti prave buritose.

"Nekonvencionalnost je reč koja prati svaki kutak na marktetu, a od ove godine pokrećemo i deo Urbana zajednica gde će održati nekoliko predavanja", navodi Dušan.   

U ovom delu posetioci će moći da prate četiri zanimljive teme koje će se obrađivati na predavanjima: Zdravlje stanovništva, Art, Urbani prostori i Urbana ekologija.

Novosađani će moći da se upoznaju sa globalnim projektom WWOOF, i GreenTech-ovom radionicom "UpRecycling baštovani". Dolaze i predavači iz "Baštanske inicijative" da posetiocima pokažu kako mogu da naprave Wiking Bed - samonavodnjavajuće saksije.

Takođe, na temu "Kultura življenja kao pozivnica za posetu Novom Sadu" zanimljivosti sa posetiocima podeliće Ivana Volić, sa Fakulteta za sport i turziam "Tims".

U petak 12. juna, u 18 časova, biće održana akcija i set predavanja pod sloganom "Dobro za vas, dobro za vaše dete", koji se organizuju u saradnji sa Upravom za privredu.  

Pročitajte detaljnije na sajtu: http://artecomarket.rs/

V.K.

Možda te još zanima:

.

Želja za novim saznanjima je najveća motivacija

Srednja škola je period u kome se opredeljujemo da li nam više odgovaraju prirodne ili društvene nauke. Međutim, postoje i…

.

Ponovo skupljamo "Slatkiš za mog drugara"

Radio televizija Vojvodine, trinaestu godinu zaredom, organizuje humanitarnu akciju Slatkiš za mog drugara. Tokom akcije sakuplju se industrijski zapakovani slatkiši,…

.

Kako se zaposliti i zaraditi na Internetu?

Udruženje Remiks iz Novog Sada tokom decembra organizovaće tri besplatne edukacije za mlade o zapošljavanju i zaradi na internetu, uz…

.

Ekologija prioritet samo u lepim mislima

Srbija bi mogla da postane crna ekološka tačka Evrope ukoliko se nešto radikalno ne promeni u prioritetima, kako građana, tako…

.

Mladi sa premijerkom o onom što ih žulja

Petak 13. nije samo dan malera, baksuza i loše sreće. Tada se nešto veoma značajno održava u Novom Sadu. Štaviše,…

.

O preduzetništvu iz ženskog ugla

Konferencija "Preduzetništvo iz ženskog ugla", biće održana 11. decembra u Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu sa početkom od 17.00…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Škripa

Kalendar događaja

Decembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     

Anketa

Šta mislite o našem novom sajtu?

Oradio logo