...
TRENUTNO17:00 - 21:00Music Mix by Bea

Društvo / Zdravlje

Počinje ArtEkoMarket!

08.06.2015.

Šesta po redu manifestacija Art Eco market održaće se u Katoličkoj porti od 10. do 14. juna! Predstaviće se oko 60 izlagača, koji će izlagati od 12 do 20 časova, dok je market podeljen u tri zone – Art, Zona hrane i Urbana zajednica.

.

Art zoni  će umetnici izlagati ručno pravljene radove, budući da organizator želi da pospeši kreativnu industriju. Zona hrane predstaviće proizvođači organske hrane, koju će posetioci moći da probaju. Artekomarket podstiče lokalne prozvođače hrane i sugrađane usmerava zdravim navikama. 

"Između ostalih izlagača ove godine, izdvojićemo Mirka, najmlađeg organskog poljoprivrednika u Srbiji, jer će donositi hranu direktno sa svoje farme na tezgu u Katoličkoj porti, gde će se praviti ukusni domaći specijaliteti", rekao nam je u programu Dušan Vuković, jedan od organizatora.

Posebna zanimljivost je gostovanje meksičkih kulinara, koji će sugrađanima praviti prave buritose.

"Nekonvencionalnost je reč koja prati svaki kutak na marktetu, a od ove godine pokrećemo i deo Urbana zajednica gde će održati nekoliko predavanja", navodi Dušan.   

U ovom delu posetioci će moći da prate četiri zanimljive teme koje će se obrađivati na predavanjima: Zdravlje stanovništva, Art, Urbani prostori i Urbana ekologija.

Novosađani će moći da se upoznaju sa globalnim projektom WWOOF, i GreenTech-ovom radionicom "UpRecycling baštovani". Dolaze i predavači iz "Baštanske inicijative" da posetiocima pokažu kako mogu da naprave Wiking Bed - samonavodnjavajuće saksije.

Takođe, na temu "Kultura življenja kao pozivnica za posetu Novom Sadu" zanimljivosti sa posetiocima podeliće Ivana Volić, sa Fakulteta za sport i turziam "Tims".

U petak 12. juna, u 18 časova, biće održana akcija i set predavanja pod sloganom "Dobro za vas, dobro za vaše dete", koji se organizuju u saradnji sa Upravom za privredu.  

Pročitajte detaljnije na sajtu: http://artecomarket.rs/

V.K.

Možda te još zanima:

.

Život kroz muziku, pozorište i knjige

Ime Vukašin Vojvodić često se može čuti u najavama novosadskih klupskih dešavanja, kada je u pitanju DJ scena, ali i…

.

Četiri dana rada, tri odmora - daleki san za Srbiju

Postoji li šansa da Srbija ikada uvede četvorodnevnu radnu nedelju ili bar skraćeno radno vreme? Ovo je pitanje dominiralo ekonomnskim…

.

Digitalizacija - DA, hologramski nastavnici - još uvek NE

Kao ni druge oblasti, koje se vremenom menjanju, usavršavaju i napreduju, tako ni obrazovanje ne sme da stagnira. Metode, tehnike…

.

Džez je sloboda

"Džez nigde nije mejnstrim" i "Džez je muzika koja se dešava u momentu" reči su profesionalnog muzičara Andrije Gavrilovića iz…

.

Telefon - glavni neprijatelj u ispitnom roku

Da li vam se dešavalo da, kada treba puno da učite za ispitni rok, uhvatite sebe kako na Instagramu prelistavate na…

.

Na televiziji se gledaju domaće serije i sport

Mitove o zlatnom dobu televizije obično prati rečenica - ulice su bile puste dok je to bilo na TV-u. Da…

  • 15:00 Bluegrass
  • 16:00 Strip o vedač
  • 17:00 Music Mix by Bea
  • 21:00 Music mix by Marko

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo