...
TRENUTNO18:00 - 00:00Music Mix by Bea

Društvo / Zdravlje

Počinje ArtEkoMarket!

08.06.2015.

Šesta po redu manifestacija Art Eco market održaće se u Katoličkoj porti od 10. do 14. juna! Predstaviće se oko 60 izlagača, koji će izlagati od 12 do 20 časova, dok je market podeljen u tri zone – Art, Zona hrane i Urbana zajednica.

.

Art zoni  će umetnici izlagati ručno pravljene radove, budući da organizator želi da pospeši kreativnu industriju. Zona hrane predstaviće proizvođači organske hrane, koju će posetioci moći da probaju. Artekomarket podstiče lokalne prozvođače hrane i sugrađane usmerava zdravim navikama. 

"Između ostalih izlagača ove godine, izdvojićemo Mirka, najmlađeg organskog poljoprivrednika u Srbiji, jer će donositi hranu direktno sa svoje farme na tezgu u Katoličkoj porti, gde će se praviti ukusni domaći specijaliteti", rekao nam je u programu Dušan Vuković, jedan od organizatora.

Posebna zanimljivost je gostovanje meksičkih kulinara, koji će sugrađanima praviti prave buritose.

"Nekonvencionalnost je reč koja prati svaki kutak na marktetu, a od ove godine pokrećemo i deo Urbana zajednica gde će održati nekoliko predavanja", navodi Dušan.   

U ovom delu posetioci će moći da prate četiri zanimljive teme koje će se obrađivati na predavanjima: Zdravlje stanovništva, Art, Urbani prostori i Urbana ekologija.

Novosađani će moći da se upoznaju sa globalnim projektom WWOOF, i GreenTech-ovom radionicom "UpRecycling baštovani". Dolaze i predavači iz "Baštanske inicijative" da posetiocima pokažu kako mogu da naprave Wiking Bed - samonavodnjavajuće saksije.

Takođe, na temu "Kultura življenja kao pozivnica za posetu Novom Sadu" zanimljivosti sa posetiocima podeliće Ivana Volić, sa Fakulteta za sport i turziam "Tims".

U petak 12. juna, u 18 časova, biće održana akcija i set predavanja pod sloganom "Dobro za vas, dobro za vaše dete", koji se organizuju u saradnji sa Upravom za privredu.  

Pročitajte detaljnije na sajtu: http://artecomarket.rs/

V.K.

Možda te još zanima:

.

Čije je naše pravo slobode govora?

Internet je poslednjih godina postao virtuelna stanica za sajber ratnike, koji koriste društvene platforme kako bi ispoljili svoje mišljenje, vodeći…

.

Pandemija dodatno pogoršala položaj mladih

Međunarodni dan mladih Srbija je ove godine dočekala uz nekoliko starih problema koji muče ovdašnju omladinu. Nedostatak posla, apolitičnost i želja da…

.

Našteluj uvo na drum'n'bass

Na drum’n’bass sceni u Novom Sadu pojavljuju se nova mlada DJ lica. Dvadesetdvogodišnja Branislava Kolarov aka Noxia, počela da pušta drum'n'bass pre…

.

Srednjoškolcima više odgovara onlajn sistem

Kako je život sa koronavirusom postao nova normalnost od koje svi jedva čekamo da pobegnemo, tako se i za septembar…

.

Makedonska muzika za ceo svet

Prva knjiga Nenada Georgievskog na engleskom jeziku, u kojoj se nalaze kritički tekstovi o savremenoj makedonskoj muzici, nosi naziv "Press &…

.

Čitaoci veruju u lažne vesti koje potvrđuju njihov stav

Njuz.net ekipa pre pandemije održala je seriju veoma posećenih tribina pod nazivom "Sadašnost Srbije". U šest gradova u Srbiji, oni…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo