...
ORADIO UŽIVO

Društvo

Stranke nadomak studentskog kampusa

01.04.2016.

Tokom prošlih izbora zvanični predstavnici studenata uputili su molbu strankama da ih izuzmu iz političke kampanje. Za vreme aktuelne izborne kampanje još nijedan apel od studentskih predstavnika nije stigao, ali se ispred ulaza u Novosadski kampus uveliko odvijaju stranačke aktivnosti.

.

Iako se ne nalaze u samom kampusu, nekoliko aktivista jedne stranke je na prometnoj gradskoj stanici dočekivalo studente i delilo im propagandni materijal, koji je kasnije završavao u samom kampusu, između ostalog i u smeću.

 sdp jpg

Foto: Oradio

Na samom prometnom ulazu u kampus se nalazi i citylight pano jedne političke stranke.

borko jpg 

Foto: Oradio

Student prorektor Darko Marić kaže da nije video izborne aktivnosti u samom kampusu, ali i smatra da nije nadležan to da rešava.

"Moja ingerencija nije tu da ja kontrolišem ko i šta radi u kampusu. Moje mišljenje je da ni politici ni pollitičkim uticajima nije mesto u kampusu. Ako već do toga dođe treba videti sa službom u Rektoratu koja je za to zadužena", rekao je student prorektor.

Univerzitet u Novom Sadu ima Odbor za održavanje i razvoj kampusa koji brine o infrastrukturnom i vizuelnom identitetu kampusa. Međutim ni od jedne službe u Rektoratu nismo mogli da saznamo ko i na koji način je konretno zadužen za kampus, te kojim pravilnikom je tačno zabranjeno baviti se političkim aktivnostima u kampusu. 

 

Nataša Šaru

Možda te još zanima:

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Filozofski je slobodan dok su slobodni ljudi u njemu

Veliki broj studenata, profesora i građana okupio se danas ispred Rektorata novosadskog Univerziteta, na skupu podrške i javnom času o…

.

Profesori ne pristaju na ultimatume, pozivaju na razgovor o slobodi govora

Ispred Filozofskog fakulteta u Novom Sadu održan je skup podrške koji je organizovala grupa profesora i zaposlenih na tom fakultetu,…

.

Filozofski fakultet u Novom Sadu obustavlja sve aktivnosti

Zbog potencijalnog ugrožavanja bezbednosti studenata, njihovog prava na obrazovanje i bezbednost zaposlenih, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu obustavlja sve…

.

Na kraj Limana Žuta kuća

Žuta Kuća na livadi između Limana i Štranda živela je pet godina. 

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo