.
Trenutno
Music mix
Društvo

Pedeset hiljada ljudi u Novom Sadu dočekalo 2018.

01.01.2018.

Oko 50.000 posetilaca iz raznih delova Srbije, regiona i Evrope, dočekalo je 2018. godinu na nekoliko centralnih lokacija u Novom Sadu, uz izvođače kao što su Darko Rundek, Plavi orkestar, S.A.R.S, Džon Akvaviva i brojne druge, saopštila je Fondacija "Novi Sad 2021- Evropska prestonica kulture" koja je i bila organizator dočeka Nove godine.

.

Trg Slobode dobio je potpuno novi izgled zahvaljujući umetničkom timu koji čine predstavnici institucija kulture, univerziteta, nevladinog sektora i kreativnih industrija Novog Sada. Na velikoj bini nastupio je Darko Rundek koji je obeležio dvadeset godina od izlaska albuma "Apokalipso", a potom su svirali sarajevski Plavi orkestar i beogradski S.A.R.S, jedan od najpopularnijih regionalnih bendova koji je za ovu priliku premijerno izvedeni singl "Živim na Balkanu" poklonio Novosađanima.

Na Trgu republike, slavilo se već od podne kada su izvođači najrazličitijih žanrova (Gift, JeuNS, Čičini čvorci, Street Meat i DJ Dirty) napravili najveću dnevnu žurku u Novom Sadu. Posetioci Trga republike uživali su i u raznovrsnoj ponudi lokalnih autentičnih restorana, domaćih rakija i vina, kao i proizvođača zanatskog piva.

studio m re shapeStudio M

Velika Re:Shape NYE žurka u Studiju M, pružila je odličnu zabavu ljubiteljima elektronske i rep muzike, uz neke od najboljih domaćih i stranih izvođača. Na Rave Beats bini, koja je ekskluzivno predstavila DJ zvezdu Džona Akvavivu, miljenika domaće publike, Kristijana Molnara, Aleksandru Duende, Dark Angel i Smt#ng, đuskalo se do ranih jutarnjih časova, dok je CAKE Beats bina ugostila trenutno najpopularniju trep zvezdu Balkana, Krešu Bengalku uz DJa VRH, osnivače jedne od najpopularnijih klupskih hip-hop večeri u Srbiji, CAKE Beats, Rasheeda i Yeah Lefta, Fat Golda, pizzaboi.a i Pushta G.

Novu godinu posvećenu najmlađima, mališani su proslavili u Dunavskom parku. Tokom dana na sceni su se smenjivali plesni studio "Dance revolution", kreativni studio "Čarolija", novosadski dečiji hor "Zvončići", interaktivni koncert "Avanture Leteće Gitare" Branimira Rosića i Deda Mraza sa dramskim klubom "Teatrilo", koje su deca propratila uz aplauze i oduševljeno učešće u svim interaktivnim programima.

decja nova godinaDečja nova godina

.
Ako je verovati statistici, sve veći broj mladih iz Srbije, odlazi u inostranstvo da živi. Kod našeg sagovornika međutim, situacija…
.
Loš životni standard i male plate su glavni motivi zbog kojih omladina napušta Srbiju. Sve je češći  odlazak u strane zemlje,…
.
Ana Milićević izviđač je više od dvadeset godina i sada je vodnik Odreda izviđača "Ivo Lola Ribar" iz Novog Sada. Kaže da…
Program
Kalendar događaja
Jul 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     
Anketa

Kako se hranite tokom leta?