...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Važan je i umni fitnes

23.05.2015.

Otvoreno ntc:m takmičenje parova u igrama za razvoj umnih sposobnosti održano je danas u Novom Sadu. U pitanju je program koji služi za razvoj umnih veština ključnih u životu savremenog čoveka. U okviru njega se putem efikasnih metoda učenja usvajaju znanja primenljiva na svakodnevnom - poslovnom i privatnom nivou.

.

Foto: mojatv.rs

Ntc:m je nastao na osnovu ntc sistema za ravoj darovitosti dece i prilagođen je odrasloj populaciji. Autor je mr Predrag Đukić koji je kroz spoj poslovnog iskustva u menadžmentu i naprednoj obuci zaposlenih, na osnovu postulata NTC programa razvoja darovitosti, postavio pravila za razvoj interaktivnih obuka sa težištem na ključnim veštinama.

"Program se sprovodi kroz treninge, to nisu lekcije i učesnici nisu pasivni. Oni su stavljeni u glavne uloge i treneri su tu da naprave ambijent u kojem treba da se desi ta spoznaja. Vrlo je interesanto i interaktivno", objašnjava Đukić.

Nakon nekoliko meseci treninga, dođe red i na takmičenja koja se održavaju dva puta godišnje, a razvijaju kreativnost i brzinu razmišljanja.

ntcm jpg

Foto: ntcmlearning.com

"Takmičenje je lep intelektualni izazov gde se takmičari u sigurnoj, bezbednoj i opuštenoj atmosferi zabavljaju. Naši mozgovi isto traže pažnju i iako je trenutno u savremenom društvu ona usmerena na fizičke vežbe, važno je da svoj mozak održimo vitalnim. To je korisno i lepo provedeno vreme", dodaje Đukić.

Polaznici treninga dođu na takmičenje i kako bi proverili koliko su uvežbali tehnike pamćenja koje su prethodno usavršavali.

"Nisam verovala da ću za ovako kratko vreme uspeti da upamtim toliko pojmova u istom redu kao što je zadato", zadovoljna je postignutim rezultatima Jovana Vujičić.

Treningu mogu da se priključe svi koji su zainteresovani za takvu vrstu razgibavanja mozga. Takođe, ovaj program je izuzetno moćan alat za učenje, a "najveći protivnik u rešavanju zadataka leži u nama samima".

Lea Radlovački

Možda te još zanima:

.

Toksični pozitivizam ugrožava našu emocionalnu otpornost

Da li je čaša polupuna ili poluprazna? Ili je možda sa čašom sve u redu, bez obzira na to koliko…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Besplatan Frontend meetup u Novom Sadu

Connect.IT, besplatan Frontend meetup u Novom Sadu koji organizuje kompanija Endava, biće održan 18. aprila u 18 časova u Prostoru…

.

Reciklažom do nagrada

Reciklomati su aparati u koje možete da odložite određenu ambalažu, najčešće pet, limenke, staklo i tetrapak i koji vas nagrađuju…

.

Za dobru fotografiju divlje životinje ključno je strpljenje

Svaki fotograf, u želji da zauvek zaustavi vreme i zabeleži ga okom kamere, ima svoje interesovanje, usmerenje i ljubav kojoj…

.

Besplatan seminar o podkastima

Omladinske novine organizuju besplatan seminar o podkastima i pozivaju studente, srednjoškolce i mlade novinare da se prijave. 

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo