...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Usvojeni studentski zahtevi

05.05.2015.

Usvojeni su svi zahtevi koje je Studentskа konferencijа univerzitetа Srbije (SKONUS) uputila Ministarstvu prosvete na današnjem sastanku sa ministrom Srđanom Verbićem.

 

.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja predložilo je Nacrt izmena i dopuna Zakona o visokom obrazovanju, kojim se prihvata predlog studenata da broj ispitnih rokova određuju samostalne visokoškolske ustanove u dogovoru sa studentskim parlamentima, što studentima omogućuje više ispitnih rokova nego sada.       

Takođe, dogovoreno je i da se izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju reguliše i status produžene godine, kao i da granica za budžet ostane 48 bodova.

Predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Novom Sadu i potpredsenik SKONUS-a Igor Graić za O radio je rekao da je kampanja "Potpiši za 10" imala za cilj da se na vreme reše problemi i da se ne čeka oktobar kako bi se rešila trenutno najvažnija pitanja.

"Dogovor od danas važiće kada Vlada donese izmenu Zakona i biće na snazi godinu dana. Nadamo se da ćemo do kraja školske godine izaći sa predlogom novog zakona koji će zameniti postojeći. Imamo sasvim dovoljno vremena da više vremena posvetimo bitnijim temama, kao što je odliv mozgova i zapošljavanje mladih", zaključio je Graić.

L.K.

Možda te još zanima:

.

Bali vredi svaki dinar

Indonežansko ostrvo Bali oduvek je mamilo turiste svojom raskošnom i netaknutom prirodom. Teško da postoji osoba na ovom svetu koja…

.

Veštačka praksa je potrebna obrazovanju

Tim studenata iz Novog Sada nedavno je osvojio prvo mesto na međunarodnom takmičenju u inovacijama u obrazovanju, održanom u Pekingu.…

.

Oni koji uče dva meseca pred ispit ipak postoje!

Svakom studentu je na reč januar prva asocijacija ispitni rok i kako uklopiti praznike i odmaranje sa gomilom ispita koje…

.

Studiranje ne ide bez kopiranja

Studiranje se ne može zamisliti bez fotokopiranja. Studenti kopiraju sve, od skripti, beleški sa predavanja sve do knjiga.

.

Biotehnologija je obećavajuća

Na takmičenju Space4women stručni žiri odlučio je da prvu nagradu dodeli timu BMC, za ideju "Biorazgradiva mikrokapsula". Ovo veliko priznanje,…

.

Chipper će te naterati da učiš

Jedan od najvećih neprijatelja studenata je vreme - nikada ga nema dovoljno. Uvek nam fali taj jedan dan, ili baš…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo