...
TRENUTNO16:10 - 16:20Pesma dana

Društvo / Obrazovanje

Učestvujte na konkursu "Avenir – Budućnost"

07.02.2022.

Francuski institut u Srbiji organizuje nagradni konkurs "Avenir – Budućnost“ i poziva sve osnovce, srednjoškolce i studente da pokažu koliko znaju francuski jezik i koliko im je stalo do budućnosti Evrope.

.

“Ovim konkursom dajemo priliku mladima da učestvuju u izgradnji evropske budućnosti, tako što će svoje stavove i ideje izložiti u pisanim radovima na francuskom jeziku, čime daju i doprinos promovisanju nastave francuskog jezika, jačanju osećanja pripadnosti evropskoj porodici, kao i zaključcima Srbije koji će biti izneti tokom Konferencije za budućnost Evrope”, stoji u pozivu Instituta.

Osnovci i srednjoškolci u svom radu trebalo bi da odgovore na pitanje Selon vous, quelles doivent être les priorités de l’Europe pour les dix prochaines années? (Po vašem mišljenju, šta bi trebalo da budu prioriteti Evrope u narednih deset godina?). Pismeni rad na francuskom treba da ima između 250 i 500 reči.

Pitanje za studente je Si vous étiez dirigeant d’un État européen que feriez-vous pour l’avenir de l’Europe? (Da ste lider jedne evropske države, šta biste uradili za budućnost Evrope?). Pismeni rad na francuskom treba da ima između 500 i 1.500 reči.

Teme radova mogu da budu klimatske promene i ekologija, zdravlje, ekonomija, socijalna pravda, evropske vrednosti, demokratija i vladavina prava, digitalna transformacija, sigurnost/bezbednost, migracije, obrazovanje, kultura, mladi, sport, a prihvataju se i druge ideje.


Svaki učesnik konkursa mlađi od 18 godina mora da dostavi Saglasnost roditelja/staratelja za učestvovanje na ovom Konkursu, u protivnom prijava će biti nepotpuna i neće ući u razmatranje.

Pismeni rad treba poslati na mail cm.educatif@institutfrancais.rs ili poštom na adresu Zmaj Jovina 11 Beograd 11000, do 16. februara 2022. godine, sa sledećim informacijama: ime, prezime, datum rođenja, adresa, broj telefona, email adresa.  Za osnovce i srednjoškolce potrebno je navesti naziv i mesto škole i ime profesora francuskog jezika, dok studenti navode naziv i mesto ustanove visokog obrazovanja.

Organizator će 21. februara 2022. godine obavestiti dobitnike telefonom i elektronskom poštom.

Za najbolje radove su predviđene i nagrade. 

Pedeset prvih osnovaca i srednjoškolaca imaće pristup digitalnoj francukoj platformi Maxicours.com sa svim francuskim kursevima (matematike, biologije, istorije, francuske književnosti, engleskog itd) od prvog razreda do mature. E-udžbenik sadrži interaktivne vežbe, multimedijalne dodatke u vidu galerija fotografija, video i audio zapisa, 3D animacija i slično. Nagrade za tri najbolja rada su tablet računar i elektronski čitači knjiga.

Nagradni honorari  za tri najbolja studentska rada su  60, 30 i 15 hiljada dinara.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

.

Javni poziv za umetnike

Studentski kulturni centar Novi Sad raspisuje javni poziv za umetnike za prijavu projekata i umetničkih radova na osnovu Konkursa za finansiranje…

.

Heroji u zelenoj boji

U okviru petogodišnjeg projekta "Zajedno za životnu sredinu", Mladi istraživači Srbije pozivaju aktiviste za zaštitu prirode, koji su organizovani kroz neformalne grupe…

.

Nagradni video konkurs za srednjoškolce

Delegacija Evropske unije i ove godine organizuje nagradni video konkurs "Evropa i ja" za srednjoškolce, koji je otvoren do 1.…

.

Konkurs za regionalno partnerstvo mladih

Beogradski centar za bezbednosnu politiku i USAID, u saradnji sa partnerskim organizacijama, otvorili su konkurs za program Regionalno partnerstvo mladih.…

.

Konkurs za esej

Fondacija Konrad Adenauer u Beogradu i Institut za javnu politiku raspisali su Konkurs za esej "O meni se radi! Zašto…

  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Pre podne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo