...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Društvo / Obrazovanje

Učestvujte na konkursu "Avenir – Budućnost"

07.02.2022.

Francuski institut u Srbiji organizuje nagradni konkurs "Avenir – Budućnost“ i poziva sve osnovce, srednjoškolce i studente da pokažu koliko znaju francuski jezik i koliko im je stalo do budućnosti Evrope.

.

“Ovim konkursom dajemo priliku mladima da učestvuju u izgradnji evropske budućnosti, tako što će svoje stavove i ideje izložiti u pisanim radovima na francuskom jeziku, čime daju i doprinos promovisanju nastave francuskog jezika, jačanju osećanja pripadnosti evropskoj porodici, kao i zaključcima Srbije koji će biti izneti tokom Konferencije za budućnost Evrope”, stoji u pozivu Instituta.

Osnovci i srednjoškolci u svom radu trebalo bi da odgovore na pitanje Selon vous, quelles doivent être les priorités de l’Europe pour les dix prochaines années? (Po vašem mišljenju, šta bi trebalo da budu prioriteti Evrope u narednih deset godina?). Pismeni rad na francuskom treba da ima između 250 i 500 reči.

Pitanje za studente je Si vous étiez dirigeant d’un État européen que feriez-vous pour l’avenir de l’Europe? (Da ste lider jedne evropske države, šta biste uradili za budućnost Evrope?). Pismeni rad na francuskom treba da ima između 500 i 1.500 reči.

Teme radova mogu da budu klimatske promene i ekologija, zdravlje, ekonomija, socijalna pravda, evropske vrednosti, demokratija i vladavina prava, digitalna transformacija, sigurnost/bezbednost, migracije, obrazovanje, kultura, mladi, sport, a prihvataju se i druge ideje.


Svaki učesnik konkursa mlađi od 18 godina mora da dostavi Saglasnost roditelja/staratelja za učestvovanje na ovom Konkursu, u protivnom prijava će biti nepotpuna i neće ući u razmatranje.

Pismeni rad treba poslati na mail cm.educatif@institutfrancais.rs ili poštom na adresu Zmaj Jovina 11 Beograd 11000, do 16. februara 2022. godine, sa sledećim informacijama: ime, prezime, datum rođenja, adresa, broj telefona, email adresa.  Za osnovce i srednjoškolce potrebno je navesti naziv i mesto škole i ime profesora francuskog jezika, dok studenti navode naziv i mesto ustanove visokog obrazovanja.

Organizator će 21. februara 2022. godine obavestiti dobitnike telefonom i elektronskom poštom.

Za najbolje radove su predviđene i nagrade. 

Pedeset prvih osnovaca i srednjoškolaca imaće pristup digitalnoj francukoj platformi Maxicours.com sa svim francuskim kursevima (matematike, biologije, istorije, francuske književnosti, engleskog itd) od prvog razreda do mature. E-udžbenik sadrži interaktivne vežbe, multimedijalne dodatke u vidu galerija fotografija, video i audio zapisa, 3D animacija i slično. Nagrade za tri najbolja rada su tablet računar i elektronski čitači knjiga.

Nagradni honorari  za tri najbolja studentska rada su  60, 30 i 15 hiljada dinara.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Od ideje do bolje lokalne zajednice

Centralnoevropska inicijativa (CEI) objavila je poziv za konkurs za dodelu nagrade "IMAGINE" namenjene srednjoškolcima uzrasta od 14 do 19 godina.

.

Konkurs za mlade umetnike

Birra Moretti brend i Galerija ŠTAB otvaraju konkurs "Birra Moretti Rising Stars" koji je namenjen mladim vizuelnim umetnicima koji žive…

.

Konkurs: Kako rastu devojčice u Srbiji

Nevladina organizacija Centar E8 organizuje literarni konkurs u okviru projekta Supergrils. Pravo na učešće imaju devojke i mlade žene od…

.

U toku su prijave za Youth Rights Talks

Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava poziva mlade iz Srbije da se prijave za Youth Rights Talks koji će…

.

Prikaži prihvatanje društvene različitosti i osvoji nagradu

Projekat "Mladi" organizuje nagradni konkurs za mlade koji su iz Srbije i imaju između 15 i 30 godina. Cilj je na…

.

Konkurs "Inspiracija - priča u slikama"

Institut za javno zdravlje organizuje nagradni konkurs za foto-priču na temu "Inspiracija - priča u slikama". Konkurs je otvoren za…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

Zašto je tebi januar najduži mesec ?

Oradio logo