...
TRENUTNO17:00 - 00:00Music Mix by Majkić

Društvo / Obrazovanje

U četvrtak Evropska škola debate

20.02.2019.

Takmičenje za srednjoškolce i studente u veštini debatovanja "Evropska škola debate" biće održano u četvrtak 21. februara od 12 do 13 časova u Plavoj sali Skupštine grada Novog Sada, u ulici Žarka Zrenjanina 2. Ove godine mladi će debatovati na temu "Da li bi Evropska unija trebalo da ima jednog predsednika".

 

.

Na debati če učestvovati Angelina Gavrilović, studentkinja Ekonomskog fakulteta u Novom Sadu, Đorđe Jockov, student Univerziteta "Union-Nikola Tesla", Ivana Jović, učenica Medicinske škole "7.april", Miloš Ilić, student Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, Velimir Milošević, student Fakulteta za evropske pravno-političke studije i Dunja Grubor, studentkinja Pravnog fakulteta.

Prema rečima organizatora, o pobednicima debate u Novom Sadu odlučiće žiri u sastavu: Norbert Šinković, asistent na predmetu Debata na Odseku za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Jovana Zdjelarević, predstavnica novosadskog EU info kutka i Teodora Rešetar, trenerica debatnih veština.

"Evropska škola debate" održava se peti put, a reč je o projektu koji organizuju Informacioni centar Evropske unije, EU info kutak Novi Sad i debatna akademska mreža Otvorena komunikacija, uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji. Cilj je edukacija srednjoškolaca i studenata o Evropskoj uniji, procesu evropskih integracija i veštini debatovanja.

Školu debate je u prethodnih pet godina pohađalo više od 300 srednjoškolaca i studenata iz više od 30 gradova širom Srbije, a organizovano je više od 20 javnih debata. Završna debata i ceremonija dodele diploma biće održana u maju u Narodnoj skupštini Republike Srbije, u sklopu obeležavanja Dana Evrope.

Možda te još zanima:

.

Prijavi se za Evropsku školu debate

Informacioni centar Evropske unije i Otvorena komunikacija raspisuju konkurs za šestu generaciju polaznika "Evropske škole debate". Od novembra do februara…

.

U sredu "Evropska škola debate"

Takmičenje za srednjoškolce i studente u veštini debatovanja "Evropska škola debate" biće održano u sredu, 28. marta, od 12 do…

.

Otvoren konkurs za "Evropsku školu debate"

U sklopu projekta Evropske unije "EUTEKA – EU u vašoj biblioteci" raspisan je konkurs za četvrtu generaciju polaznika "Evropske škole…

.

Radionica o digitalnoj pismenosti

Radionica o digitalnoj pismenosti biće održana u EU info kutku, u četvrtak 28. marta sa početkom u 16 časova.

.

Evropska unija traži splet veština

Osim kao Dan pobede nad fašizmom, 9. maj se obeležava i kao Dan Evrope. Pre tačno 66 godina, francuski ministar…

.

Za život se navija

Naslov zvuči kao neki slogan, zar ne? Ne samo da zvuči, već i jeste. U pitanju je slogan kojim Crveni…

  • 16:40 O tome se priča
  • 16:50 Tehnologija
  • 17:00 Music Mix by Majkić

Anketa

Da li ste se vakcinisali?

Oradio logo