.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Društvo / Obrazovanje

U četvrtak Evropska škola debate

20.02.2019.

Takmičenje za srednjoškolce i studente u veštini debatovanja "Evropska škola debate" biće održano u četvrtak 21. februara od 12 do 13 časova u Plavoj sali Skupštine grada Novog Sada, u ulici Žarka Zrenjanina 2. Ove godine mladi će debatovati na temu "Da li bi Evropska unija trebalo da ima jednog predsednika".

 

.

Na debati če učestvovati Angelina Gavrilović, studentkinja Ekonomskog fakulteta u Novom Sadu, Đorđe Jockov, student Univerziteta "Union-Nikola Tesla", Ivana Jović, učenica Medicinske škole "7.april", Miloš Ilić, student Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, Velimir Milošević, student Fakulteta za evropske pravno-političke studije i Dunja Grubor, studentkinja Pravnog fakulteta.

Prema rečima organizatora, o pobednicima debate u Novom Sadu odlučiće žiri u sastavu: Norbert Šinković, asistent na predmetu Debata na Odseku za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Jovana Zdjelarević, predstavnica novosadskog EU info kutka i Teodora Rešetar, trenerica debatnih veština.

"Evropska škola debate" održava se peti put, a reč je o projektu koji organizuju Informacioni centar Evropske unije, EU info kutak Novi Sad i debatna akademska mreža Otvorena komunikacija, uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji. Cilj je edukacija srednjoškolaca i studenata o Evropskoj uniji, procesu evropskih integracija i veštini debatovanja.

Školu debate je u prethodnih pet godina pohađalo više od 300 srednjoškolaca i studenata iz više od 30 gradova širom Srbije, a organizovano je više od 20 javnih debata. Završna debata i ceremonija dodele diploma biće održana u maju u Narodnoj skupštini Republike Srbije, u sklopu obeležavanja Dana Evrope.

.
Svake godine Fakultet tehničkih nauka (FTN) upiše oko 3.000 studenata na 90 studijskih programa. Katarina Ćoćić je ove godine…
.
U Novom Sadu nedavno je održana prva IT konferencija "VE:Conf From 0 to 1" u kojoj je učestvovalo dve stotine studenata i stručnjaka…
.
Svako ko ide na fakultet ili provodi vreme sa nekim ko studira zna koliko mesec jun može da bude naporan.  Rezultati istraživanja…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?