.
Trenutno
Music mix
Društvo / Obrazovanje

Terraforming traži praktikante

01.03.2015.

   Međunarodna nevladina organizacija "Terraforming" traži dva praktikanta - studente i/ili svršene diplomce koji bi mogli da se uključe u rad na projektima u periodu mart - decembar 2015.

.

   Terraforming razvija, organizuje i izvodi projekte međunarodne saradnje i razmene na poljima kulture i obrazovanja, a posebno edukacije o Holokaustu, antisemitizmu, antiromizmu i svim oblicima ksenofobije, navodi portal iserbia.rs.

   U saradnji sa Kućom Ane Frank iz Amsterdama i Narodnom bibliotekom Srbije, uz podršku Međunarodne alijanse za sećanje na holokaust (IHRA), Terraforming radi na projektu "Dani sećanja".

   Koristeći književna dela i literaturu raspoloživu u bibliotekama širom Srbije, domaći tim stručnjaka u saradnji sa međunarodnim ekspertima razvija pedagoške materijale koji će ponuditi nove edukativne sadržaje nekim od važnih dana sećanja u Srbiji.

   Novi edukativni materijali i metodi će biti predstavljeni kroz seriju treninga za bibliotekare i nastavnike, a kasnije u okviru aktivnosti obeležavanja dana sećanja, nastavnici i bibliotekari će izvoditi radionice sa učenicima osnovnih i srednjih škola. Više informacija na sajtu www.danisecanja.rs.

   Motivisanim kandidatima za praksu Terraforming može da ponudi direktno iskustvo u radu na razvoju projekata, od ideje, preko identifikovanja mogućih finansijskih izvora, razvoja aplikacija (EU i drugi fondovi), administracije i menadžmenta projekata, rada na terenu - održavanja radionica i seminara, učešća u radu na razvoju savremenih edukativnih sredstava i metodologija, radu na razvoju strategija onlajn promocije i korišćenja novih medija u edukativne svrhe itd.

   Idealni kandidati su studenti istorije, pedagogije, književnosti, lingvisti, jezičari, bibliotekari, studenti sociologije, prava, organizacije, evropskih studija, dramskih umetnosti, medija, novinarstva - ali i svi drugi zainteresovani za sledeće oblasti: kultura sećanja, mediji i komunikacija, razvoj pedagoških sredstava i metodologija, organizacija i izvođenje radionica i seminara, organizacija, administracija i menadžment međunarodnih projekata.

   Rok za prijave je 10. mart 2015.

   Više informacija o organizaciji, projektu i načinu prijave može se pronaći ovde.

Izvor:RTV

.
Probna vozačka dozvola moći će da traje i do četiri godine, kaže pravilnik novog Zakona o bezbednosti saobraćaja. Ovo je jedna…
.
Sve više studenata u Srbiji ima želju da studira ili svoje veštine unapredi u inostranstvu, ali studenti, uglavnom, nisu dovoljno…
.
Još jedan On the record festival je iza nas. Nakon višednevnih tribina, radionica i dodela nagrada za najbolje studentske radove,…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?