.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Društvo / Obrazovanje

Takmičenja za najbolje inovacije na SEE IT Samitu

24.10.2018.

Takmičenje za najbolje inovacije Srbije biće održano u "Startap paviljonu" tokom SEE-IT Samita od 7. do 9. novembra na Novosadskom sajmu. Pored radionica i panela, biće organizovano i takmičenje "Startap Srbija 2018" za tehnološke inovacije i specijalno takmičenje "Future Agro Challenge Srbija", za inovacije u oblasti poljoprivrede, čiji će pobednici imati priliku da predstavljaju našu zemlju na svetskom finalu u Grčkoj, na proleće 2019. godine.

.

Aleksandra Karan iz organizacije SEE IT Samita, za Oradio kaže da mesta ima za mlade startap programe i kompanije koje će tu moći tri dana da se promovišu i sklapaju nove posovne saradnje.

"Želimo da našim izlagačima, a naročito takmičarima, pružimo nesvakidašnje iskustvo učešća i nastupa na ovom događaju", kaže Aleksandra.

Prema njenim rečima, retka su mesta i prilike gde mlade kompanije mogu da stanu rame uz rame sa vodećim predstavnicima biznisa.

"Misija organizacije Srbija Startap je da usmeri energiju i resurse upravo na one koji dolaze. SEE-IT Samit je doveo svet na jedno mesto, a mi želimo da startap kompanije nakon nastupa i učešća na takmičenjima sa ovog događaja ponesu sliku o sebi kao delu tog sveta", dodaje Aleksandra.

see1 jpg

Prema njenim rečima, "Future agro chalenge" približava poljoprivredu nekim novim i savremenim rešenjima.

"Pobednik pored vredne novčane nagrade postaje i srpski predstavnik na svetskom finalu ovog takmičenja", kaže Aleksandra, uz napomenu da takmičenje ima desetak propozicija, pa se mogu prijaviti autori rešenja tehnoloških inovacija, agrotehničkih inovacija, rešenja transporta, pakovanja, logistike, smanjenja lošeg uticaja na životnu sredinu i još mnogi.

Drugo takmičenje "Serbia startup tech" je domaćeg karaktera i tematski šire, jer mogu da se prijave i firme koje se bave kreativnim rešenjima, edukativnim, socijalnim preduzetništvom i bilo kakvim informacionim i tehnološkim rešenjima.

Aleksandra dodaje da će takmičenja biti održana na centralnoj bini Master centra, a da će organizatori pomoći prijavljenima da "ispeglaju" prezentacije i što se bolje pripreme. 

"U superfinalu takmičenja će dva pobednika naizmenično odgovarati na pitanja pa ćemo izabrati i superpobednika", kaže Aleksandra.

Učešće na "Startap paviljonu" i takmičenjima je besplatno. Startap kompanije zainteresovane za trodnevni besplatan nastup na SEE-IT Summit-u mogu da se informišu o detaljima ovde i popune prijavni formular za izlagače u sekciji za prijavu. Kompanije koje se prijave na takmičenja automatski obezbeđuju izlagački prostor, a detalje o uslovima i prijavni formular mogu pronaći u sekciji o takmičenjima.

Pripremljen je bogat nagradni fond, o čemu će biti više reči u kampanji na društvenim mrežama. Evo korisnih linkova:

https://www.linkedin.com/showcase/see-it-summit/

https://www.instagram.com/resenvaserbia/

https://www.instagram.com/seeitsummit/

https://twitter.com/SeeItSummit

https://www.xing.com/events/summit-2018-1865011

https://www.facebook.com/seeitsummit/

.
Mladi nemaju utisak da im se institucije obraćaju i da njihovi problemi dolaze do subjekata koji bi mogli da reše nešto, pokazuje…
.
Ispitni rok je verovatno poslednja stvar koja je studentima u glavi na avgustovskih 36 stepeni. Međutim, kako nam je do ispitnog…
.
Beogradski centar za ljudska prava 12. avgusta, na međunarodni dan mladih, organizuje igranje društvenih igara koje za cilj imaju…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?