...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Takmičenja za najbolje inovacije na SEE IT Samitu

24.10.2018.

Takmičenje za najbolje inovacije Srbije biće održano u "Startap paviljonu" tokom SEE-IT Samita od 7. do 9. novembra na Novosadskom sajmu. Pored radionica i panela, biće organizovano i takmičenje "Startap Srbija 2018" za tehnološke inovacije i specijalno takmičenje "Future Agro Challenge Srbija", za inovacije u oblasti poljoprivrede, čiji će pobednici imati priliku da predstavljaju našu zemlju na svetskom finalu u Grčkoj, na proleće 2019. godine.

.

Aleksandra Karan iz organizacije SEE IT Samita, za Oradio kaže da mesta ima za mlade startap programe i kompanije koje će tu moći tri dana da se promovišu i sklapaju nove posovne saradnje.

"Želimo da našim izlagačima, a naročito takmičarima, pružimo nesvakidašnje iskustvo učešća i nastupa na ovom događaju", kaže Aleksandra.

Prema njenim rečima, retka su mesta i prilike gde mlade kompanije mogu da stanu rame uz rame sa vodećim predstavnicima biznisa.

"Misija organizacije Srbija Startap je da usmeri energiju i resurse upravo na one koji dolaze. SEE-IT Samit je doveo svet na jedno mesto, a mi želimo da startap kompanije nakon nastupa i učešća na takmičenjima sa ovog događaja ponesu sliku o sebi kao delu tog sveta", dodaje Aleksandra.

see1 jpg

Prema njenim rečima, "Future agro chalenge" približava poljoprivredu nekim novim i savremenim rešenjima.

"Pobednik pored vredne novčane nagrade postaje i srpski predstavnik na svetskom finalu ovog takmičenja", kaže Aleksandra, uz napomenu da takmičenje ima desetak propozicija, pa se mogu prijaviti autori rešenja tehnoloških inovacija, agrotehničkih inovacija, rešenja transporta, pakovanja, logistike, smanjenja lošeg uticaja na životnu sredinu i još mnogi.

Drugo takmičenje "Serbia startup tech" je domaćeg karaktera i tematski šire, jer mogu da se prijave i firme koje se bave kreativnim rešenjima, edukativnim, socijalnim preduzetništvom i bilo kakvim informacionim i tehnološkim rešenjima.

Aleksandra dodaje da će takmičenja biti održana na centralnoj bini Master centra, a da će organizatori pomoći prijavljenima da "ispeglaju" prezentacije i što se bolje pripreme. 

"U superfinalu takmičenja će dva pobednika naizmenično odgovarati na pitanja pa ćemo izabrati i superpobednika", kaže Aleksandra.

Učešće na "Startap paviljonu" i takmičenjima je besplatno. Startap kompanije zainteresovane za trodnevni besplatan nastup na SEE-IT Summit-u mogu da se informišu o detaljima ovde i popune prijavni formular za izlagače u sekciji za prijavu. Kompanije koje se prijave na takmičenja automatski obezbeđuju izlagački prostor, a detalje o uslovima i prijavni formular mogu pronaći u sekciji o takmičenjima.

Pripremljen je bogat nagradni fond, o čemu će biti više reči u kampanji na društvenim mrežama. Evo korisnih linkova:

https://www.linkedin.com/showcase/see-it-summit/

https://www.instagram.com/resenvaserbia/

https://www.instagram.com/seeitsummit/

https://twitter.com/SeeItSummit

https://www.xing.com/events/summit-2018-1865011

https://www.facebook.com/seeitsummit/

Možda te još zanima:

.

Stanari domova odgovorni za svoje stvari, bez obzira na vanredno stanje

Studenti se polako vraćaju u domove, uz potvrde da imaju obaveze na fakultetu. Zbog toga što su domovi u jednom…

.

Ne živimo u ravnopravnom društvu

"ON/A ravnopravno OsN/Aženi" je projekat u kome su mladi razmatrali stereotipe i predrasude koje postoje u našem društvu, upoređivali ih…

.

Kolači bez šećera postoje!

Da li možete da zamislite ukusan kolač bez šećera i brašna? Gotovo je nezamislivo. Ukoliko vam kažemo da takve poslastice…

.

Mirko Topalski: Klasični rokenrol gejmer

Vreme izolacije i boravka među četiri zida koristili smo na različite načine. Neki su radili od kuće, neki su se…

.

Izumiranje pčela neodvojivo od ljudske propasti

U romanu Kormaka Mekartnija "Put", prema kojem je režiser Džon Hilkout snimio istoimeni film, postapokaliptični svet ostao je bez hrane.…

.

Šta raditi i gde ići tokom leta?

Postoji jedna, reklo bi se utešna rečenica koja se često čuje, a ona glasi: i to će proći. Cela situacija sa…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo