...
TRENUTNO14:00 - 15:0090 u 60

Društvo / Obrazovanje

Takmičenja za najbolje inovacije na SEE IT Samitu

24.10.2018.

Takmičenje za najbolje inovacije Srbije biće održano u "Startap paviljonu" tokom SEE-IT Samita od 7. do 9. novembra na Novosadskom sajmu. Pored radionica i panela, biće organizovano i takmičenje "Startap Srbija 2018" za tehnološke inovacije i specijalno takmičenje "Future Agro Challenge Srbija", za inovacije u oblasti poljoprivrede, čiji će pobednici imati priliku da predstavljaju našu zemlju na svetskom finalu u Grčkoj, na proleće 2019. godine.

.

Aleksandra Karan iz organizacije SEE IT Samita, za Oradio kaže da mesta ima za mlade startap programe i kompanije koje će tu moći tri dana da se promovišu i sklapaju nove posovne saradnje.

"Želimo da našim izlagačima, a naročito takmičarima, pružimo nesvakidašnje iskustvo učešća i nastupa na ovom događaju", kaže Aleksandra.

Prema njenim rečima, retka su mesta i prilike gde mlade kompanije mogu da stanu rame uz rame sa vodećim predstavnicima biznisa.

"Misija organizacije Srbija Startap je da usmeri energiju i resurse upravo na one koji dolaze. SEE-IT Samit je doveo svet na jedno mesto, a mi želimo da startap kompanije nakon nastupa i učešća na takmičenjima sa ovog događaja ponesu sliku o sebi kao delu tog sveta", dodaje Aleksandra.

see1 jpg

Prema njenim rečima, "Future agro chalenge" približava poljoprivredu nekim novim i savremenim rešenjima.

"Pobednik pored vredne novčane nagrade postaje i srpski predstavnik na svetskom finalu ovog takmičenja", kaže Aleksandra, uz napomenu da takmičenje ima desetak propozicija, pa se mogu prijaviti autori rešenja tehnoloških inovacija, agrotehničkih inovacija, rešenja transporta, pakovanja, logistike, smanjenja lošeg uticaja na životnu sredinu i još mnogi.

Drugo takmičenje "Serbia startup tech" je domaćeg karaktera i tematski šire, jer mogu da se prijave i firme koje se bave kreativnim rešenjima, edukativnim, socijalnim preduzetništvom i bilo kakvim informacionim i tehnološkim rešenjima.

Aleksandra dodaje da će takmičenja biti održana na centralnoj bini Master centra, a da će organizatori pomoći prijavljenima da "ispeglaju" prezentacije i što se bolje pripreme. 

"U superfinalu takmičenja će dva pobednika naizmenično odgovarati na pitanja pa ćemo izabrati i superpobednika", kaže Aleksandra.

Učešće na "Startap paviljonu" i takmičenjima je besplatno. Startap kompanije zainteresovane za trodnevni besplatan nastup na SEE-IT Summit-u mogu da se informišu o detaljima ovde i popune prijavni formular za izlagače u sekciji za prijavu. Kompanije koje se prijave na takmičenja automatski obezbeđuju izlagački prostor, a detalje o uslovima i prijavni formular mogu pronaći u sekciji o takmičenjima.

Pripremljen je bogat nagradni fond, o čemu će biti više reči u kampanji na društvenim mrežama. Evo korisnih linkova:

https://www.linkedin.com/showcase/see-it-summit/

https://www.instagram.com/resenvaserbia/

https://www.instagram.com/seeitsummit/

https://twitter.com/SeeItSummit

https://www.xing.com/events/summit-2018-1865011

https://www.facebook.com/seeitsummit/

Možda te još zanima:

.

Četiri dana rada, tri odmora - daleki san za Srbiju

Postoji li šansa da Srbija ikada uvede četvorodnevnu radnu nedelju ili bar skraćeno radno vreme? Ovo je pitanje dominiralo ekonomnskim…

.

Digitalizacija - DA, hologramski nastavnici - još uvek NE

Kao ni druge oblasti, koje se vremenom menjanju, usavršavaju i napreduju, tako ni obrazovanje ne sme da stagnira. Metode, tehnike…

.

Džez je sloboda

"Džez nigde nije mejnstrim" i "Džez je muzika koja se dešava u momentu" reči su profesionalnog muzičara Andrije Gavrilovića iz…

.

Telefon - glavni neprijatelj u ispitnom roku

Da li vam se dešavalo da, kada treba puno da učite za ispitni rok, uhvatite sebe kako na Instagramu prelistavate na…

.

Na televiziji se gledaju domaće serije i sport

Mitove o zlatnom dobu televizije obično prati rečenica - ulice su bile puste dok je to bilo na TV-u. Da…

.

Uzimanje pravde u svoje ruke dovodi do anarhije

Šta radiš kada si kivan na ono što se dešava oko tebe? Šta radiš kada vidiš da je neko uzeo…

  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 14:00 90 u 60
  • 15:00 Strip o vedač
  • 16:00 Alt Šou

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo