...
ORADIO UŽIVO

Društvo / Obrazovanje

Susreti studenata gitare za vikend u Novom Sadu

08.06.2017.

Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu će 11. i 12. juna po prvi put organizovati "Susrete studenata gitare muzičkih akademija i fakulteta muzike u regionu". 

.

Kako je najavljeno, na ovogodišnjim susretima će se predstaviti najtalentovaniji studenti gitare Akademije umjetnosti Univerziteta u Banja Luci, Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu, Fakulteta muzičke umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu i Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

"Cilj Susreta jeste negovanje i razvijanje dobre izvođačke prakse, bliže povezivanje i uspostavljanje bogatije i raznovrsnije saradnje među institucijama u regionu, promocija darovitih studenata, razmena mišljenja, ideja i iskustava u svrhu unapređenja struke", navode organizatori u saopštenju.

Programom je predviđeno da 11. juna u 11.30 u Svečanoj sali Gradske kuće koncert održe Novak Miljković i Ilija Zec (Akademije umetnosti u Novom Sadu). Istog dana u 13.00 nastupiće Pavle Filipović i Vuk Dragičević (Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu), dok će od 19.00 u Multimedijalnom centru Akademije umetnosti biti održana Promocija knjige "Gitara kroz vekove" Evite i Stevana Jovića.

Narednog dana, 12. juna, u Svečanoj sali Gradske kuće nastupaju Jelena Lukić i Mihajlo Đorđević (Akademija umjetnosti u Banja Luci), a program u 21.00 zatvaraju Miloš Vuković i Nikola Đorđević (Fakultet umetnosti u Nišu).

P. N.

Možda te još zanima:

.

Filozofski fakultet u Novom Sadu obustavlja sve aktivnosti

Zbog potencijalnog ugrožavanja bezbednosti studenata, njihovog prava na obrazovanje i bezbednost zaposlenih, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu obustavlja sve…

.

Na kraj Limana Žuta kuća

Žuta Kuća na livadi između Limana i Štranda živela je pet godina. 

.

Stvari se stalno vrte u krug

Mogli bismo, gotovo sa sigurnošću, da kažemo da se za jedan veliki festival, poput Exita, proda mnogo više karata nego…

.

Norveška šuma: Važne su pesme

Kada je Murakami objavio knjigu "Norveška Šuma" 2007. godine sigurno nije imao na umu da će njegovo delo, opet inspirisano…

.

Kako su pab kvizovi postali omiljena zabava Novosađana?

Novi Sad je grad u kome je cela priča oko pab kvizova u Srbiji počela, grad odakle je sve krenulo…

.

Grupa novosadskih studenata predstavila STAV

Novosadski studenti oformili su neformalnu grupu mladih ljudi pod nazivom STAV (Studenti protiv autoritarne vlasti) sa ciljem da podignu političku…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo