.
Trenutno
Reflektor
 Marija Marić
Društvo / Obrazovanje

Studenti pozdravljaju usvajanje statuta, čekaju izbor dekana

21.03.2019.

Savet novosadskog univerziteta odobrio je Statut Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, čime je rad tog fakulteta i zvanično odblokiran.

.

Podsetimo, studenti Medicinskog fakulteta protestovali su pre nekoliko dana u Novom Sadu zbog, kako kažu, nepravednog izbora dekana na njihovom fakultetu. Na protestu u organizaciji Studentskog parlamenta izrazili su nezadovoljstvo zbog toga što Savet Univerziteta nije usvojio Statut Medicinskog fakulteta, čime se onemogućuju studentske aktivnosti, poput ozvaničenja ispitnih rokova. 

Predsednik parlamenta Medicinskog fakulteta Slobodan Šajinović rekao je za Oradio da je usvajanjem Statuta jedan od dva zahteva ispunjen. Sada se čeka odluka o izboru dekana. 

"Kao što znate, naši protesti su organizovani sa dva cilja - usvajanje Statuta i povlačenje odluke Ministarstva. Usvajanje Statuta pozdravljamo, a trenutno i dalje čekamo i nadamo se pozitivnom rešenju povodom našeg drugog zahteva. Dovoljno smo razumni da shvatamo da je potrebno vremena da se taj problem reši, ali ne odstupamo od tog zahteva, svakako", rekao nam je Slobodan Šijanović. 

Na prethodnoj sedinici Saveta, Statut Medicinskog fakulteta nije bio potvrđen zbog toga što su, kako se navodi, pojedini članovi Saveta čekali da Ministarstvo prosvete donese odluku o žalbi koju je uputio Savet tog fakulteta, nakon rešenja Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje.

S.P.

.
Treći seminar alternativnih politika koji nosi naziv "Ekološki aktivizam: mobilizacija, otpor i transformacija" biće održan u…
.
Intervju za posao ume da bude veoma stresna stvar, pogotovo ako nam je prvi put. Odakle početi, šta tačno reći i kojim redom,…
.
Razmena studenata Erazmus+ mnogim studentima pružila je šansu da provedu jedan ili više semestara studirajući u inostranstvu i…
Program
Kalendar događaja
April 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
Anketa

Da li podržavate sve stroža pravila za dobijanje vozačke dozvole?