...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Startapi i kreativna industrija na Zeppelinu

29.06.2016.

Međunarodna konferencija kreativnih industrija biće održana treći put u Novom Sadu 4. i 5. jula na brodu Zeppelin. Tema ovogodišnje konferencije "Creative Summer Sessions 2016" je preduzetništvo u kreativnim industrijama turizma, sporta i rekreacije.

.

Akcenat konferencije će biti i na značaju kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine i pronalaženje načina za očuvanje i revitalizaciju industrijskog nasleđa.

O tome će govoriti autor jedne od prvih knjiga iz oblasti kreativnog preduzetništva "T – shirts and Suits", David Parrish iz Velike Britanije. Osim njega, govoriće i drugi međunarodni i domaći stručnjaci iz Italije, Mađarske, Austrije, Švajcarske, Slovenije i Hrvatske.

U okviru konferencije će biti održano i Nacionalno finale takmičenja za kreativne industrije "Creative Business Cup Srbija 2016" i proglašenje pobednika koji će Srbiju predstavljati na svetskom finalu u Danskoj.

Preduzetnici i startapi će se za finale pripremati na dvodnevnim radionicama "Accelerating Creative Entrepreneurs", 4 i 5. jula.

Organizatori će program konferencije predstaviti i na ovogodišnjem Youth Fair-u, gde će posetioci na štandu Serbia startapa moći da saznaju kako da započnu svoj posao ili osvoje neke nagrade.  

Konferenciju organizuju Serbia Start Up, Klaster kreativnih industrija Vojvodine, Regionalna agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Alma Mons i Fondacija sporta mladih sa partnerima.

Detaljan program konferencije i sve informacije za registraciju nalaze se na sajtu: www.serbiastartup.rs.

N.Š.

 

 

Možda te još zanima:

.

Reciklažom do nagrada

Reciklomati su aparati u koje možete da odložite određenu ambalažu, najčešće pet, limenke, staklo i tetrapak i koji vas nagrađuju…

.

Za dobru fotografiju divlje životinje ključno je strpljenje

Svaki fotograf, u želji da zauvek zaustavi vreme i zabeleži ga okom kamere, ima svoje interesovanje, usmerenje i ljubav kojoj…

.

Besplatan seminar o podkastima

Omladinske novine organizuju besplatan seminar o podkastima i pozivaju studente, srednjoškolce i mlade novinare da se prijave. 

.

Daze: Od kaver benda do Hali Gali kompilacije

Priliku da se njihova pesma "A ti, da ti" nađe na, sada već kultnoj, kompilaciji Hali Gali 2, koja predstavlja presek…

.

Tekvondo asocijacija Srbije traži volontere

Tekvondo asocijacija Srbije traži volontere – studente za rad na realizaciji Evropskog seniorskog prvenstva koje se, po prvi put, održava u Srbiji od 9.…

.

Dugo putovanje kroz mrak u digitalnu diktaturu

Plaše li vas kamere za prepoznavanje lica koje niču po banderama zadnjih godina? 

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo