...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Društvo / Obrazovanje

Startapi i kreativna industrija na Zeppelinu

29.06.2016.

Međunarodna konferencija kreativnih industrija biće održana treći put u Novom Sadu 4. i 5. jula na brodu Zeppelin. Tema ovogodišnje konferencije "Creative Summer Sessions 2016" je preduzetništvo u kreativnim industrijama turizma, sporta i rekreacije.

.

Akcenat konferencije će biti i na značaju kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine i pronalaženje načina za očuvanje i revitalizaciju industrijskog nasleđa.

O tome će govoriti autor jedne od prvih knjiga iz oblasti kreativnog preduzetništva "T – shirts and Suits", David Parrish iz Velike Britanije. Osim njega, govoriće i drugi međunarodni i domaći stručnjaci iz Italije, Mađarske, Austrije, Švajcarske, Slovenije i Hrvatske.

U okviru konferencije će biti održano i Nacionalno finale takmičenja za kreativne industrije "Creative Business Cup Srbija 2016" i proglašenje pobednika koji će Srbiju predstavljati na svetskom finalu u Danskoj.

Preduzetnici i startapi će se za finale pripremati na dvodnevnim radionicama "Accelerating Creative Entrepreneurs", 4 i 5. jula.

Organizatori će program konferencije predstaviti i na ovogodišnjem Youth Fair-u, gde će posetioci na štandu Serbia startapa moći da saznaju kako da započnu svoj posao ili osvoje neke nagrade.  

Konferenciju organizuju Serbia Start Up, Klaster kreativnih industrija Vojvodine, Regionalna agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Alma Mons i Fondacija sporta mladih sa partnerima.

Detaljan program konferencije i sve informacije za registraciju nalaze se na sajtu: www.serbiastartup.rs.

N.Š.

 

 

Možda te još zanima:

.

Novosadske LEGO figurice: hobi koji postaje umetnost

Bilo kakva vrsta kolekcionarstva, aktivnosti ili hobija u čoveku se razvije u jednom mometnu života i ugalvnom, nikada ne prestaje,…

.

Mladi Borani pod pritiskom: Kako opstati u rudarskoj koloniji

Jedna od prvih stvari koje se primete pri ulasku u Bor jeste vozni park. Voze se skupi automobili, džipovi, limuzine.…

.

Radionica medijske pismenosti i odnosa s javnošću u Američkom kutku

U Američkom kutku Novi Sad u ponedeljak 24. juna biće održana radionica na temu medijske pismenosti i odnosa s javnošću. Radionicu…

.

Borska mladost u senci rudnika: paljba, bleja, lopata

Bor je grad sa drugom najvećom prosečnom platom u Srbiji. Prvi je Beograd. 

.

Poziv za učešće na konkursu Fonda "Radimo zajedno"

Grupa IZAĐI iz Novog Sada pozvala je zainteresovane da podnesu predloge projekata za podršku LGBTQI+ osobama u ostvarivanju prava na…

.

Muškarci i rodna ravnopravnost: doprinos počinje iz najbližeg okruženja

Rodna ravnopravnost važna je i za muškarce u društvu. Zbog toga je neophodno zajedničkim naporima suzbijati predrasude o feminizmu i…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo